01 Απριλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 1 - 31 Μαρτίου

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δεν βλέπετε το email μας; Επισκεφτείτε την σελίδα
                . .............     ..   ...................... .
ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γραφείο ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελου
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 1 - 31 Μαρτίου
Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου, όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
  • Κυκλοφορήστε σε φίλους/ες αυτό το Δελτίο. Παρακινήστε τους/τις να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο μέσω της σχετικής δυνατότητας που υπάρχει στο site μας
  • Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να κάνετε κάποια παρατήρηση ή πρόταση ή να καταθέσετε κάποια ιδέα, στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  • Για τακτική ενημέρωση μπορείτε να εγγραφείτε στο RSS Feed των ανακοινώσεών μας.
  • Ενδιαφέρεστε ειδικά για θέματα νεολαίας και απασχόλησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη; Παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας www.youth-employment.gr και εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο “ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ!”
  • Ενδιαφέρεστε ειδικά για θέματα κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη; Παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας www.socialcooperatives.gr και εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο “ΣΥΝ+ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ!”
Διαβάστε περισσότερα
Περιεχόμενα:
 

Ν. Χρυσόγελος:

Γιατί αποχωρώ από τους Οικολόγους Πράσινους

Γιατί συμμετέχω στις ευρωεκλογές με το νέο ψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία

Αποχωρώ από τους Οικολόγους Πράσινους για να μπορέσω να υπερασπιστώ τις πράσινες ιδέες και αξίες, καθώς και τη δουλειά 30 ετών στο χώρο της πολιτικής οικολογίας.

Αποχωρώ για ηθικούς και πολιτικούς λόγους γιατί βλέπω να απαξιώνεται η ποιοτική δουλειά ετών από εκατοντάδες ενεργά άτομα στην κοινωνία και τους θεσμούς, από μία μικρή μειοψηφία, που με ίντριγκες, μηχανισμούς και πελατειακές σχέσεις έχει οδηγήσει τους Οικολόγους Πράσινους ένα βήμα πριν τη διάλυση. Πήρα την οριστική μου απόφαση στο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη 15- 16 Μαρτίου. Εκεί, με λύπη μας, συνειδητοποιήσαμε ότι παρά τους πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που υπάρχουν στους Οικολόγους Πράσινους και παρά τις πλειοψηφίες στα συνέδρια, τελικά επιβάλει τις απόψεις της μια ανίερη συμμαχία, που απαξιώνει τη μέχρι σήμερα δράση του οικολογικού κινήματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων και αντιτίθεται στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των μελών.
 
Ο πράσινος χώρος δεν διαλύεται αλλά αλλάζει σελίδα, δημιουργικά και συμμετοχικά
Στο έκτακτο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, 15 και 16 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος, αλλά και αναδείχθηκε η ανάγκη αλλαγής σελίδας για να δοθεί νέα πνοή στην πράσινη κοινωνική πολιτική. Η μόνη εναλλακτική λύση που έχουμε πλέον είναι, σε συνεργασία με ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα προτάσεων για λύσεις και μια πράσινη κοινωνική ευρωλίστα.
 
ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία 18 πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου για ευρωεκλογές

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία παρουσιάσαμε τα πρώτα 18 ονόματα που απαρτίζουν την πράσινη κοινωνική λίστα. Είμαστε άνδρες και γυναίκες, νέοι ή μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι, με διαφορετικές διαδρομές αλλά κοινό όραμα και μας ενώνει το γεγονός ότι είμαστε ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ, γιατί μας εκφράζει περισσότερο η πολιτική ομάδα που μίλησε έγκαιρα και με λογικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Αλληλεγγύη, για να αλληλοστηριχθούμε και να ξεπεράσουμε μαζί την κρίση.

Δημιουργία, γιατί η αλλαγή έρχεται μέσα από δημιουργικές ανατροπές και ρήξεις.

Οικολογία, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος, η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή είναι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομία.

 
Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Διευκρινήσεις αλλά και μη-απαντήσεις της Άστον για χημικά Συρίας
Είναι δεδομένο ότι τα χημικά όπλα της Συρίας πρέπει να καταστραφούν αλλά αυτό πρέπει να γίνει με απόλυτη διαφάνεια, και υπό συνθήκες που θα αποτρέψουν οποιοδήποτε ατύχημα ή επιβάρυνση της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος. Ο Νίκος Χρυσόγελος είχε καταθέσει επείγουσα ερώτηση από τα μέσα Ιανουαρίου και αργότερα άλλη, από κοινού με άλλους ευρωβουλευτές, αναφορικά με τη διαχείριση των χημικών της Συρίας, ζητώντας διευκρινήσεις για τα κριτήρια βάσει των οποίων επελέγη η Μεσόγειος για την καταστροφή, τις εναλλακτικές γεωγραφικές περιοχές που εξετάστηκαν, αλλά και τη δυνατότητα τροποποίησης του χώρου διάθεσης, δεδομένης της κλειστής μορφολογίας της Μεσογείου, αλλά και των πιθανών βαρύτατων επιπτώσεων για το οικοσύστημα και την ανθρώπινη υγεία σε περίπτωση ατυχήματος. Δεδομένης της σοβαρότητας του ζητήματος, διοργανώνεται ειδική εκδήλωση στις 23 Απριλίου 2014 και ώρα 15:00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
 
Άλλες Παρεμβάσεις - Εκδηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 

Πιο αποτελεσματικό και ευέλικτο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, δόθηκε το πράσινο φως για την τροποποίηση του Κανονισμού για το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ), ώστε να καταστεί αποδοτικότερο, ταχύτερο και περισσότερο ευέλικτο. Οι Πράσινοι συμμετείχαμε ενεργά για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Ο Νίκος Χρυσόγελος ήταν εισηγητής εκ μέρους των Πράσινων, και κατέθεσε τροπολογίες, η πλειοψηφία των οποίων ενσωματώθηκε στο κείμενο της συμφωνίας (αφορούσαν κυρίως την προσπάθεια να προλαμβάνονται αντί να επαναλαμβάνονται οι καταστροφές, την αξιοποίηση της προσέγγισης του οικοσυστήματος για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών). Συμμετείχε, επίσης, ενεργά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών ευρωπαϊκών οργάνων (Κομισιόν, Συμβούλιο, Ευρωκοινοβούλιο).
 
Ευρωκοινοβούλιο: απόρριψη πρότασης νομοθεσίας της Κομισιόν για τους σπόρους. Να συνεχιστεί η διαβούλευση
Σχεδόν ομόφωνα, οι Ευρωβουλευτές απέρριψαν το σχέδιο νέου Κανονισμού 2013/0137(COD), που θα ρυθμίζει το φυτικό πολλαπλασιαστικό υλικό και τους σπόρους, που είχε υποβάλει η Κομισιόν. Αγρότες, καταναλωτές και περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν επισημάνει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ρυθμίσεων θα έπληττε τα συμφέροντα των αγροτών που κρατάνε ή ανταλλάσουν σπόρους, τις παραδοσιακές καλλιέργειες, την επισιτιστική ασφάλεια, την αγρο-βιοποικιλότητα και τους καταναλωτές.
 
 

Είμαστε έτοιμοι για πρόταση μομφής κατά της Κομισιόν αν επιδιώξει να βάλει "από το παράθυρο" το μεταλλαγμένο καλαμπόκι 1507

"Μην τολμήσετε να αγνοήσετε την γνώμη των πολιτών και να επιτρέψετε την καλλιέργεια του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού 1507. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε μομφή κατά της Κομισιόν, σε μια τέτοια περίπτωση", προειδοποίησε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, απευθυνόμενος, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, στον παρόντα Ευρωπαίο Επίτροπο TonioBorg - που έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο. Δείτε το σχετικό βίντεο.
 
H πολιτική της Τρόικα φούντωσε, αντί να σβήσει τη φωτιά
"Συνδέστε την επόμενη δόση με σεβασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων, με δημοκρατικό και κοινωνικό διάλογο για τις αλλαγές στα δημοσιονομικά προγράμματα, με οικολογική καινοτομία για να βελτιωθεί η απόδοση και η παραγωγικότητα της οικονομίας, με μείωση της φοροδιαφυγής και έλεγχο των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία που θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα της τάξης των 6-45 δις.“, τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια στους δυο Επιτρόπους, Όλι Ρεν και Γ. Άντορ, που συμμετείχαν εκ μέρους της Κομισιόν στη συζήτηση για την αξιολόγηση των πολιτικών της Τρόικα. Δείτε το σχετικό βίντεο.
 
Μια νέα προσέγγιση για την Ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες για τον 21ο αιώνα
«Σε περιόδους κρίσης χρειαζόμαστε ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Εάν δεν έχουμε τους πόρους να έχουμε υψηλά μεροκάματα ή εισοδήματα, θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων μέσα από άλλες πολιτικές κοινωνικής συνοχής. Στα θέματα υγείας, εκπαίδευσης και της κοινωνικής πολιτικής το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εκφράσει πολλές φορές μέσα από διάφορες εκθέσεις ότι αυτές οι πολιτικές που ακολουθούνται και αφορούν τη δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να αξιολογούνται συνεχώς και να παρακολουθούμε τις επιπτώσεις που έχουν. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πιστεύουμε πως υπάρχει μόνο ένας δρόμος και να καταργούμε τη δημοκρατία, αλλά θα πρέπει να αξιολογούνται και να αναπροσαρμόζονται όταν βλέπουμε ότι αποτυγχάνουν στους στόχους ή ότι δημιουργούνε μεγαλύτερα προβλήματα σε σχέση με αυτά που προσπαθούνε να επιλύσουν», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, με αφορμή σχετική ημερίδα που συν-διοργάνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Η κοινωνική συνοχή την εποχή της κρίσης», στις 19 Φεβρουαρίου 2014. Δείτε βίντεο από την ημερίδα. Δείτε φωτογραφίες.
 
 
Έρευνα Ευρωκοινοβουλίου: Κριτική στην Τρόικα, πρόταση αντικατάστασής της από ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλαγή πολιτικών
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα χρειάζεται να αφομοιώσει τον τρόπο που γίνεται πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παίρνοντας μαθήματα από την διαδικασία αξιολόγησης των πολιτών της Τρόικα από το Ευρωκοινοβούλιο, μια διαδικασία που ξεκίνησε από την Ομάδα των Πράσινων και πήρε θεσμική μορφή. Έφτασε, επίσης, η ώρα για την αναθεώρηση της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης μέσα από ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία των πολιτών και τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως έχει ζητήσει και το Ευρωκοινοβούλιο. Η έκθεση τονίζει, εξάλλου, ότι οι εντολές της Τρόικα θεωρούνται αδιαφανείς, ασαφείς και στερούμενες δημοκρατικού ελέγχου.
 
Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις – παρεμβάσεις
 
Kaminis Chrysogelos TheodorikakouΕκλογές για το Δήμο Αθηναίων: ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ υποψηφίους με τον συνδυασμό του Γ. Καμίνη ανακοινώνουν οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία»
Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων και υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία», και η Όλγα Θεοδωρικάκου, μέλος της Γραμματείας του νέου πολιτικού φορέα και υποψήφια για τις ευρωεκλογές, συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για να γίνει η Αθήνα μια πόλη βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή, περιβαλλοντικά καινοτόμα, κλιματικά φιλική, ζωντανή, νεανική, πόλη του πολιτισμού, που θα την απολαμβάνουν και θα την αγαπούν οι κάτοικοί της, οι νέοι, αλλά και οι επισκέπτες. Ο Νίκος Χρυσόγελος και η Όλγα Θεοδωρικάκου συζήτησαν με τον Γιώργο Καμίνη τι πρέπει να αλλάξει στην πολιτική του Δήμου και ανακοίνωσαν την κριτική υποστήριξή τους και τη συμμετοχή υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του φορέα «ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» στο συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη. Κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για όσα πρέπει να γίνουν, αλλά και όσα πρέπει να διορθωθούν την επόμενη περίοδο. «Δεν θα μείνουμε απλοί σχολιαστές, θα συμμετάσχουμε συνειδητά, με προτάσεις για τις αλλαγές που χρειάζεται η πόλη», δήλωσαν οι δυο εκπρόσωποι των «ΠΡΑΣΙΝΩΝ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία».
 
Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Χρυσόγελου στη Ρόδο
Στη Ρόδο βρέθηκε από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου 2014 ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν. Αιγαίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να συναντηθεί με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς και να παραχωρήσει συνεντεύξεις στα τοπικά και περιφερειακά Μέσα.
 
Η βία ενάντια στις ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι η επιλογή
Ντροπή, η βία δεν μπορεί να είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων στο θέμα των ΑΠΕ. Υπάρχουν λύσεις! Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, παραγωγοί, αγρότες και ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων και πάρκων συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο πολυνομοσχέδιο που καταδικάζει όλες τις επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η αντιμετώπιση της Πολιτείας, που επανειλημμένα έχει δείξει το αυταρχικό πρόσωπο της, αλλά και την έλλειψη όποιας διάθεσης δημοκρατικού διαλόγου και συναπόφασης, ήταν βία, χημικά και εικόνες ντροπής με αστυνομικούς να επιτίθενται και να τραυματίζουν τους παρευρισκόμενους.
 
Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης – η ευρωπαϊκή πρόκληση
Με στόχο την καλύτερη προστασία και ενημέρωση των καταναλωτών και τη συμβολή στη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής αγοράς που θα είναι σταθερή, ολοκληρωμένη, και πάνω απ' όλα βιώσιμη, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, από κοινού με την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. (Ένωση Καταναλωτών – Η ποιότητα της ζωής), την Ομάδα της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και την Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διοργάνωσαν διεθνές συνέδριο με θέμα: «Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης - η ευρωπαϊκή πρόκληση», που έλαβε χώρα στις 15 Μαρτίου 2014 στο αμφιθέατρο ΓΣΕΒΕΕ. Δείτε το βίντεο.
 
Ο πόνος δεν είναι σύμπτωμα, είναι ασθένεια.
Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των αρμόδιων αρχών και της κοινής γνώμης, διοργανώθηκε στις 7 Μαρτίου 2014, με πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου, Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Τα προβλήματα των ασθενών που έχουν μείνει χωρίς Μονάδα Θεραπείας Πόνου μετά το κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων». Τον πρώτο λόγο είχαν οι ίδιοι οι ασθενείς, οι οποίοι απηύθυναν κραυγή αγωνίας σχετικά με τις “μεταρρυθμίσεις” που συντελούνται στο χώρο της υγείας.
 
Υπάρχει εναλλακτική λύση στην κρίση. Ας αλλάξουμε λοιπόν την Ευρώπη και την Ελλάδα
Στην συζήτηση με θέμα: «το μέλλον της δημοκρατικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που διοργάνωσε η "ομάδα εργαζομένων" της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης στην Αθήνα, 6 και 7 Μαρτίου 2014, συμμετείχε ο Νίκος Χρυσόγελος, εκπροσωπώντας την ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ακούστε την παρέμβαση του Ν. Χρυσόγελου
 
Βοβούσα, μοναδική και όχι μόνη
Παρουσίαση της εργασίας «Βοβούσα, μοναδική και όχι μόνη» της ομάδας phasma2 και συζήτηση για την προοπτική κατασκευής φράγματος τον ποταμό Αώο πραγματοποιήθηκε στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο (Λεωφόρος Ιωνίας 315, Άνω Πατήσια) αυτή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Έξι φωτογράφοι -από τους 13- της ομάδας phasma2, ανέδειξαν το ιδιαίτερο πρόσωπο αυτής της κοινότητας που κύριο χαρακτηριστικό της ήταν πάντα το μέτρο στη σχέση της με τη φύση. Αυτό που την κράτησε ζωντανή μέχρι σήμερα.
 
 
 
 
 
 
   
Νέα των Πράσινων

 

 

Τρία χρόνια από την Φουκουσίμα. Δεν ξεχνάμε, αγωνιζόμαστε ενάντια στην πυρηνική απειλή. Εκδήλωση μνήμης στο Ευρωκοινοβούλιο από τους Πράσινους.

"Πριν από τρία χρόνια ο σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε παρέσυραν τον μύθο ότι υπάρχει ασφαλής χρήση της πυρηνικής ενέργειας και ιαπωνική τεχνολογία που αποκλείει το πυρηνικό ατύχημα. Το κόστος για την κοινωνία ήταν όμως μεγάλο", δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, συμμετέχοντας σε εκδήλωση των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο για την επέτειο μνήμης από την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.    
 
 
 
 
Ομιλίες – Άρθρα - Συνεντεύξεις
Η Μεσόγειος θέλει ευρύτερη προστασία
Άρθρο του Νίκου Χρυσόγελου που δημοσιεύτηκε στα “Χανιώτικα Νέα” στις 25 Μαρτίου 2014.
 

 

 

Κανένα κόμμα δεν επιβάλλεται στο Ευρωκοινοβούλιο

 

Συνέντευξη στην Χριστίνα Καλογελοπούλου για το flust.gr, που δημοσιεύθηκε στις 18 Μαρτίου 2014.

 
 
 
 
 
Η Ελλάδα θα επιβιώσει σε μια πιο δυνατή, δημοκρατική, κοινωνική Ευρώπη.

Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Μιχάλη Ψύλλο για το ΑΠΕ στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας στο Στρασβούργο το Μάρτιο 2014.

 
 
 
 
 
Ευρωκοινοβούλιο: Αδιαφανής και χωρίς νομιμοποίηση η Τρόικα. Ανάγκη εναλλακτικού σχεδίου.

Άρθρο του Νίκου Χρυσόγελου που δημοσιεύθηκε σε τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ.

 

 

 

“Υγεία”: Περισσότερη ταλαιπωρία γι αυτούς που υποφέρουν.

Άρθρο του Νίκου Χρυσόγελου που δημοσιεύθηκε στο tvxs.gr στις 4 Μαρτίου 2014.
 
Προγραμματισμένα για τις επόμενες μέρες
 
4 ΑΠΡ
15:00, Θεσσαλονίκη

Eκδήλωση για την κοινωνική οικονομία στο Παν/μιο Μακεδονίας.

 
6 AΠP
20:00, Αθήνα
Συνάντηση γνωριμίας με τους υποψηφίους του ευρωψηφοδελτίου “ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ΓΙΑΝΤΕΣ (Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια).
 
8-10 AΠP
Βρυξέλλες

Συμμετοχή σε σεμινάριο για Έλληνες δημοσιογράφους που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ενόψει των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών.

 
9 AΠP
Βρυξέλλες
Σεμιναρίο στις Βρυξέλλες για την ανεργία των νέων - οι πράσινες προτάσεις για τα επόμενα πέντε έτη
 
11 AΠP
16:30, Αθήνα
Debate μεταξύ Ελλήνων ευρωβουλευτών που διοργανώνει το Europass. Το debate θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
 
23 AΠP
15:00, Αθήνα
Εκδήλωση για την καταστροφή των Χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, που θα λάβει χώρα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).
 
Γραφείο ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελου Βρυξέλλες: European Parliament, Rue Wiertz, ASP 08H247, B-1047 Brussels, Belgium Tel: 0032 228 45402
Στρασβούργο: Bât. Louise Weiss, T05059, 1, av. du Pr. Schuman, CS 91024, F-67070 Strasbourg, Tel: 0033 388 175402
Αθήνα: Μητροπόλεως 1 (πλ. Συντάγματος), 10557 Αθήνα / Τηλ.: 210.3709705 / Fax: 211.8506977
prasinoi.gr | chrysogelos.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Last modified on Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 12:34