29 Μαρτίου 2014

Ν. Χρυσόγελος: Βία ενάντια στις ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι η επιλογή

 

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, παραγωγοί, αγρότες και ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων και πάρκων συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο πολυνομοσχέδιο που καταδικάζει όλες τις επενδύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η αντιμετώπιση της Πολιτείας, που επανελλειμένα έχει δείξει το αυταρχικό της πρόσωπο αλλά και την έλλειψη όποιας διάθεσης δημοκρατικού διαλόγου και συναπόφασης, ήταν βία, χημικά και εικόνες ντροπής[1] με αστυνομικούς να επιτίθενται και να τραυματίζουν τους παρευρισκόμενους.

 

Μια ευρωπαϊκή χώρα, που επιπλέον έχει την Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν γίνεται να συνεχίσει να λύνει σοβαρά προβλήματα με την βία και την αδιαλλαξία ειδικά την στιγμή που από πολλούς μήνες έχουν γίνει πολλαπλές προτάσεις για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το έλλειμμα που έχει προκύψει από τις καταστροφικές πολιτικές.    

 

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος βρίσκεται στο πλευρό όσων πιστεύουν και αγωνίζονται για ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον που σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον και εκφράζει την αποτροπή του για τις εικόνες αυτές. Οι λύσεις υπάρχουν και απαιτούν ήρεμο και δημιουργικό διάλογο και όχι βία και μονομερής απόλυτες αποφάσεις που έχουν στοιχίσει στον κλάδο των ΑΠΕ χιλιάδες θέσεις εργασίας, καταστροφή της όποιας εμπιστοσύνης σε πράσινες λύσεις και οδηγούν σε οικονομική καταστροφής χιλιάδες πολίτες.

 

Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενη παρέμβαση υπάρχουν λύσεις που πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν για να εγγυηθεί η βιωσιμότητα και η πραγματική ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ και των φωτοβολταϊκών με βιώσιμο τρόπο και σταθερή βάση. Οι όποιες λύσεις δεν μπορούν να προκύψουν μονομερώς χωρίς τον διάλογο με φορείς και εκπροσώπους όλων των κλάδων και ενδιαφερομένων.  

 

-        Να γίνει επανέλεγχος των προτεινόμενων μειώσεων σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς με διαφάνεια

 

-        Να γίνει αύξηση του κεφαλαίου του ΛΑΓΗΕ ή/και δανειοδότηση αυτού από τους παλιούς και νέους παραγωγούς

 

-        Να μην γίνει η όποια παρέμβαση στα οικιακά φωτοβολταϊκά λόγω του χαρακτήρα τους

 

-        Να απαιτηθούν και διατεθούν άμεσα για τον λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ τα υπέρογκα ποσά που προέκυψαν από την υπόθεση energa και hellas power

 

-        Στην όλη διαδικασία κουρέματος να συμμετέχουν και οι τράπεζες με αλλαγές των όρων των δανείων με βάση τα όποια νέα δεδομένα.

 

-        Να γίνουν κινήσεις ώστε να ξανααναπτυχθεί ο τομέας των ΑΠΕ με ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο σε σταθερές βάσεις για το μέλλον

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

τηλ: 210 3223867, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

facebook.com/prasinoi  twitter.com/greensgr

 

 

Last modified on Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 10:19