12 Νοεμβρίου 2013

Oι συνεργάτες μου

Η ομάδα στήριξης του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων αποτελείται από ένα δυναμικό σύνολο  έτοιμο απέναντι σε όλα τα  πολιτικά μέτωπα,  που μελετά τα νέα ευρωπαϊκά βήματα, ετοιμάζει τις παρεμβάσεις στα φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής πραγματικότητας και προβάλλει το διακριτό, εναλλακτικό, προοδευτικό, πράσινο πολιτικό λόγο.

 


1. Γραφείο ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Μυροφόρα Κωστίδου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1969 στην Γερμανία. Έχει σπουδάσει ισπανική και ιταλική φιλολογία με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Χαυλδεβέργης στη Γερμανία. Είναι μέλος των Γερμανών Πράσινων της Στουτγκάρδης, και μέλος του ΔΣ των Γερμανών Πράσινων Βρυξελλών από το 2006. Συμμετέχει στις ομάδες εργασίας Εξωτερικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, των Ευρωπαίων Πράσινων. Από το 2002 μέχρι το 2006 είχε διατελέσει σύμβουλος προσωπικού και βοηθός σε δικηγορικό γραφείο.
Έχει αναλάβει κοινοβουλευτικός βοηθός και παρακολουθεί τα θέματα που άπτονται της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μιχάλης Θεοδωρόπουλος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1978 στην Καλλιθέα. Είναι απόφοιτος του Ζάνειου Πρότυπου Λυκείου Πειραιά, και κάτοχος τίτλων σπουδών Bachelor of Science στα Ναυτιλιακά και Μεταφορές (Πανεπιστήμιο του Plymouth, Αγγλία) και MasterofScience στη Διαχείριση Παράκτιων και Θαλάσσιων Πόρων (Πανεπιστήμιο του Portsmouth, Αγγλία).
Από το 2001 μέχρι το 2008 ήταν στέλεχος περιβαλλοντικής ΜΚΟ εθνικής εμβέλειας ως υπεύθυνος παράκτιας και θαλάσσιας πολιτικής, με στόχευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συνεργατικών- διακρατικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και την υλοποίηση θεματικών εκστρατειών.
Έχει αναλάβει ως κοινοβουλευτικός βοηθός- επιστημονικός συνεργάτης τα θέματα που άπτονται της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ασφάλειας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας.  

Θεόδωρος Βασιλόπουλος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη με σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες ΑΠΘ. Κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων,  MBA με δύο ειδικότητες Entrepreneurship και Marketing (American College of Thessaloniki), στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική με ειδικότητα Business Informatics (Παν.Μακεδονίας) και στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (CICITABEL στις Βρυξέλλες) με ειδικότητα Community Advisor and Project Consultant.
Με πρακτικές σε Καναδά και ΗΠΑ, είναι εθελοντής σε διάφορες ΜΚΟ και προγράμματα (YFU, AIESEC, Erasmus κλπ), έχει εργαστεί ως στέλεχος επιχειρήσεων επι σειρά ετών, διατηρεί γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων, φοροτεχνικών και λογιστικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπεί την πανελλήνια ομοσπονδία φοροτεχνών (ΠΟΦΕΕ) στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CFE) ως μέλος διαφόρων επιτροπών. Έχει συμμετάσχει σε ομιλίες με θέματα οικονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Ως κοινοβουλευτικός βοηθός ασχολείται κυρίως με θέματα της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Ιουλιανός Μεμέταϊ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Γεννήθηκε στο Δυρράχιο της Αλβανίας το 1981. Σπούδασε στο Empire State College και στη συνέχεια στο University of Nottingham με κατέυθυνση τις πολιτικές επιστήμες. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της MKO The Foundation For Global Governance and Sustainability και ιδρυτικό μέλος του ΕυρωπαΙκού Δήμου, μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών με έδρα της Βρυξέλλες. Έχει εργαστεί σαν ερευνητής με το Πανεμιστήμιο του Exeter σε θέματα της Μέσης Ανατολής, ενώ έχει δουλέψει σαν σύμβουλος επικοινωνίας για την ΜΚΟ The Council For European Palestinian Relations. Ήταν ασκούμενος στο Υπ. Εξωτερικών στην διεύθνση της Υπηρεσίας Διεθνών Αναπτυξιακών Σχέσεων. Από το 2012 παρακολουθεί τα θέματα διεύρυνσης των Δυτικών Βαλκανίων στην Επιτροπη Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 



2. Γραφείο ΑΘΗΝΑΣ

Μπένης Λεβής (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. 
Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Εφαρμοσμένη Πληροφορική και MBA). 
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρεία πληροφορικής και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στην ΜΟΔ ΑΕ.
Διαθέτει σημαντική εμπειρία στον σχεδιασμό, υλοποίηση, παρακολούθηση και έλεγχο συγχρηματοδοτούμενων δράσεων
 
Πένυ Παπασπυροπούλου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.  Αποφοίτησε από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακή ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Εκδημοκρατισμό (European Inter-University Centre for Human Rights and Democratisation, Italy).
Από το 2008 έως το 2011 εργάστηκε ως υπεύθυνη διαχείρισης έργου και υπεύθυνη εκπαίδευσης σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα (Lifelong Learning Programme), με έμφαση στην προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Έχει εργαστεί εθελοντικά στο σώμα κοινωνικής πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού αλλά και σε άλλες οργανώσεις (περιβαλλοντική ΜΚΟ, μεταναστευτική οργάνωση κα).
Τον Μάιο του 2012 ανέλαβε τοπική βοηθός με διοικητικές αρμοδιότητες.

Αλεξία Τσούνη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Γεννήθηκε το 1979 στο Αγρίνιο. Από το 1996 έως το 2001 σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός με εξειδίκευση στην Υδρολογία/Υδραυλική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι έκτοτε εργάζεται ως μελετήτρια μηχανικός για μελέτες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Από το 2001 έως το 2003 σπούδασε Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 2002 έως το 2003 εργάστηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως μέλος ερευνητικών ομάδων για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Από το 2007 έως σήμερα ασχολείται ενεργά με θέματα νεολαίας, κυρίως μέσω του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας (European Youth Forum) που εδρεύει στις Βρυξέλλες κι έχει τις εξής προτεραιότητες: απασχόληση και κοινωνικά θέματα, ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετοχή και ενσωμάτωση πολιτικών για τη νεολαία, ανάπτυξη του έργου της νεολαίας, εκπαίδευση.
Από τον Νοέμβριο του 2012 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα νεολαίας στην ομάδα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου στην Αθήνα.

 

Τζοάννα Παπακωστούλα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1984 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Πολιτική.

Έχει απασχοληθεί στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Παντείου Πανεπιστημίου και σε ερευνητικό ινστιτούτο για θέματα διεθνών σχέσεων. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΝΕΕΣ).

Από το Σεπτέμβριο του 2013 εργάζεται στο γραφείο Τύπου του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκου Χρυσόγελου.


 

Αλέξανδρος Φιλιππίδης

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1983 στην Αθήνα. Απόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά, τμήμα Υπολογιστικών Συστημάτων με μεταπτυχιακές σπουδές στον σχεδιασμό και διαχείριση ενεργειακών συστημάτων από το πανεπιστήμιο του Aalborg, Δανία.

Απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία εργαζόμενος στην Δανία πάνω σε πληθώρα έργων με έμφαση πάνω σε μελλοντικά ενεργειακά σενάρια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ανάλυση και επέκταση διαφόρων ενεργειακών μοντέλων, ανάλυση πολιτικών και αγορών ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα πάνω στον σχεδιασμό και υλοποίηση διασυνδεδεμένων και μη ενεργειακών συστημάτων.

Συμμετέχει σε διάφορα κοινωνικά εγχειρήματα και δράσεις γύρω από την πολιτική και κοινωνική οικολογία.

 

 


3. Γραφείο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελεονώρα Ζώτου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Γεννήθηκε στην Αλβανία και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων. Το 1990 γύρισε στην Ελλάδα με την οικογένειά της. Δραστηριοποιείται στον οικολογικό χώρο από το 1998. Ενεργό μέλος και μετέπειτα μέλος ΔΣ της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.  Μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας « ΕΝ ΟΙΚΩ, ΕΝ ΔΗΜΩ». Είναι στέλεχος της «Αντιγόνη»- Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη μη Βία.
Έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στην τοπική αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή στη νομαρχιακή κίνηση «Οικολογία- Αλληλεγγύη» στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι Νομαρχιακή Σύμβουλος Θεσσαλονικης καθώς αντικατέστησε ως πρώτη επιλαχούσα τον Μιχάλη Τρεμόπουλο μετά την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο
Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μεταναστριών Β. Ελλάδας. Βοηθάει στις δραστηριότητες της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.
Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2003, και έχει διατελέσει μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας και είναι το παλιότερο μέλος της ομάδας στήριξης του ευρωβουλευτή από τον Ιούνιο του 2009.
 
Γιώργος Μπλιώνης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Ο Γιώργος Μπλιώνης γεννήθηκε το 1967 στην Κολωνία της Γερμανίας από μετανάστες γονείς, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σπούδασε Βιολογία στο ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακό στην Οικολογία στο Aberdeen της Σκωτίας και διδακτορικό στο Τμ. Βιολογίας του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, στο Κέντρο Πληροφόρησης και στο Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας & Βόλβης, στη Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει Οικολογία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Τμ. Βιολογίας του ΑΠΘ ως έκτακτος διδάσκων. Το 2009 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Στα Μονοπάτια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης" από τις Εκδ. Κέδρος.
Από 17 ετών δραστηριοποιείται στην Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και σε άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις αργότερα (Αρχέλων, Ελλ. Ορνιθολογική Εταιρεία, Greenpeace, ΠΕΕΚΠΕ). Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2007, αλλά συμμετείχε στις συζητήσεις που οδήγησαν στην ίδρυση του Οικολογικού Φόρουμ αρχικά και των Οικολόγων Πράσινων αργότερα.
 


Οδυσσέας Χιλτίδης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μάρκετινγκ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Εχει εργαστεί ως υπεύθυνος διαφήμισης και ραδιοφωνικός παραγωγός και ταυτόχρονα δίδασκε σε ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, και σε όλες τις κατηγορίες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκοντας Οικονομικά, Υπολογιστές και Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Το 2006 διορίστηκε ως μόνιμος εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Γουμένισσας Κιλκίς.

Έχει συνεργαστεί εθελοντικά αλλά και επαγγελματικά με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης σε προγράμματα προστασίας της βιοποικιλότητας. Είναι μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης από το 1988, συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας «Τα εν Οικω, εν Δήμω» και είναι υπεύθυνος του δικτυακού τόπου www.ecology-salonika.org. Συμμετέχει στην δημιουργία και ανάπτυξη νέων δομών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας όπως οι Ομοτράπεζοι, οι Περιαστικές Καλλιέργειες και o Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης “BIOS Coop”.

Από τον Νοέμβριο του 2009 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα επικοινωνίας στην ομάδα του πρώτου έλληνα οικολόγου ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου κάτι που συνεχίζει να κάνει και μετά την εναλλαγή με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο

Last modified on Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 22:14