Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 23:35

Ποδηλατική πορεία για να υλοποιηθεί μια Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

#Ποδηλατική #πορεία 2.10.2022. Διεκδικούμε Εθνική Στρατηγική για το #Ποδήλατο

Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν μετά από καιρό ξανά σε πορείες με ποδήλατα στις 2.10.2022, για να δημιουργηθούν υποδομές μέσα στην πόλη για ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!
 
Με ποδήλατο καθημερινά, λοιπόν, όχι μόνο για βόλτα και κατ' εξαίρεση. Με ποδήλατο καθημερινά, όπως σε πολλές ευρωπαικές πόλεις, ως βασικό μέσο μεταφοράς - μετακίνησης, όχι μόνο ως χόμπι τα σαββατοκύριακα.
 
Με ποδήλατο για βιώσιμη κινητικότητα και συνδυασμένες μετακινήσεις (ποδήλατο, πόδια, ΜΜΜ), ποιότητα ζωής, ελαχιστοποίηση δαπανών για μετακινήσεις, πράσινες πόλεις, καλύτερη υγεία, μείωση κατανάλωσης ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, φυσική άσκηση.
 
Με ποδήλατο.
Τολμήστε Δήμοι.
Αποφασίστε το εκεί στην κυβέρνηση, σχέδια υπάρχουν αλλά οι κυβερνήσεις τα αφήνουν στο συρτάρι!
 
Με 5000 ευρώ το χιλιόμετρο θα μπορούσαμε, να δημιουργήσουμε δίκτυα ποδηλατόδρομων 10.000 χλμ, αν απλώς ρυθμίζαμε δρόμους ώστε να χρησιμοποιούνται κάποιοι μόνο για ποδήλατο και περπάτημα - έστω σε κάποιους αυτούς να υπάρχουν κι αυτοκίνητα που θα κινούνται με όριο ταχύτητας 30 χλμ/ ώρα. Το 50% των πολιτών θα χρησιμοποιούσαν καθημερινά το ποδήλατο, αν ένοιωθαν ασφαλείς στις μετακινήσεις. Ας εκφράσουμε λοιπόν αυτό το αίτημα της κοινωνίας δυναμικά. Ποδηλατικές πορείες, όλο και πιο μαζικές, κάθε μήνα, μέχρι να δούμε να γίνονται πράξη τα αυτονόητα. #πόλειςγιαανθρώπους #πράσινεςπόλεις #ΠράσινεςΛύσειςΤώρα
Read 146 times Last modified on Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 23:48