Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 16:15

Περιοδεία Μιχ. Τρεμόπουλου στη Μαγνησία

Written by
Rate this item
(0 votes)


Συνάντηση με το νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια είχε σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος με τον οποίον συζήτησαν θέματα που απασχολούν το νομό αλλά και την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων στη Μαγνησία Τακης Κολώνιας και Φίλιππος Φούντης καθώς και η αντινομάρχης περιβάλλοντος κ. Νατάσα Οικονόμου.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα αέριας ρύπανσης, τον Παγασητικό, τη διαχείριση των νερών, τα απόβλητα, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη βιολογική γεωργία και άλλα θέματα ποιότητας ζωής. 
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης και τα περιθώρια ευρύτερων συνεργασιών με βάση τις αρχές της οικολογίας και τη κοινωνικής αλληλεγγύης.
Χτες ο Μιχάλης Τρεμόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών στελεχών των Οικολόγων Πράσινων και έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.
 
Σημαντική ήταν η συμμετοχή του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων σε συγκέντρωση κατοίκων της Δράκειας για το θέμα των πηγών του Δήμου Αγριάς Βόλου, όπου η δημοτική αρχή αποδέχτηκε το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την αξιοποίηση των πηγών. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στην τοποθέτησή του μίλησε για την ανάγκη συνολικού σχεδιασμού αειφορικής διαχείρισης των υδατικών πόρων του Πηλίου, τη διεξαγωγή σοβαρών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την εφαρμογή συστημάτων και πρακτικών εξοικονόμησης νερού αλλά και υλοποίηση της Οδηγίας για τα Νερά, που δεν εφαρμόζεται σωστά στην Ελλάδα.
"Δεν υπάρχει 'νερό που χάνεται', αφού εμπλουτίζει τους υπόγειους υδροφορείς και τα οικοσυστήματα και αποτρέπει την υφαλμύρωση, που αποτελεί τεράστια απειλή για τη χώρα μας", κατέληξε, συνδέοντας το ζήτημα της στήριξης των ορεινών πληθυσμών και της παραγωγικής τους επιβίωσης με το παγκόσμιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής αλλά και των μεθοδεύσεων για ιδιωτικοποίηση του νερού.

 

 

 

Read 964 times Last modified on Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 16:22