18 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα αντικαταστήσουμε τους κλέφτες με δολοφόνους.

Δήλωση Νίκου Χρυσόγελου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 

Η δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από οργανωμένο ακροδεξιό δολοφόνο (κατά ομολογία του μέλος της Χρυσής Αυγής) στο Κερατσίνι χθες το βράδυ είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η οργή απέναντι στο πολιτικό σύστημα το οποίο ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας, για φαινόμενα διαφθοράς, για την άδικη λιτότητα και την αυξανόμενη φτώχεια και ανεργία, να δίνει ανοχή σε δολοφονικά ένστικτα και βάρβαρες αντιλήψεις.

 

Πρέπει να απαντήσουμε άμεσα και συντονισμένα στον ορατό πλέον κίνδυνο της νεοναζιστικής/ φασιστικής απειλής. Η σημερινή κρίση θα αντιμετωπιστεί προς όφελος των πολιτών μόνο εάν υπάρξει αλληλεγγύη καθώς και αποτελεσματικές πολιτικές που ενισχύουν τη κοινωνική συνοχή, δημιουργούν θέσεις εργασίας και αναζωογονούν την οικονομία στρέφοντάς την σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη κατεύθυνση. Η βία, τα μαχαιρώματα και οι δολοφονίες, πόσο μάλλον η ελεημοσύνη και η ψεύτικη φιλανθρωπία των νεοναζί δεν θα λύσουν τα προβλήματα, ούτε θα φέρουν δουλειές.

 

Η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσουν με τον πιο αυστηρό τρόπο τις οργανωμένες εγκληματικές ενέργειες, πολύ περισσότερο αν προέρχονται από μέλη κοινοβουλευτικού κόμματος το οποίο μάλιστα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και χρησιμοποιεί αποσπασμένους αστυνομικούς. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονίας πρέπει να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Η Πολιτεία πρέπει να ξεριζώσει άμεσα τους νεοναζιστικούς πυρήνες της Χρυσής Αυγής από τα σώματα ασφαλείας και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά η ατιμωρησία και τα ποινικά αδικήματα ως τέτοια.

 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι από το 2009 έχουμε αναδείξει το πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ζητάμε την ποινική αντιμετώπιση των δολοφονικών στοιχείων της Χρυσής Αυγής που έχει "σοβαρέψει" και δείχνει πλέον με τον πιο θρασύ τρόπο τους πραγματικούς της στόχους που είναι η κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και η εξόντωση κάθε προοδευτικού και διαφορετικού ατόμου. Οι μετανάστες ήταν μόνο το πρόσχημα για να προσεγγίσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ακολούθησαν με την ανοχή μέρους της κοινωνίας αριστεροί, μέλη άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ομοφυλόφιλοι και όλοι όσοι δεν ανταποκρίνονται στα άρρωστα ιδεώδη των νεοναζί. Αν δεν δράσουμε αποφασισμένα θα είμαστε όλοι εμείς οι επόμενοι.

 

Ζητάμε από τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά και ειρηνικά στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Να μετουσιώσει την οργή σε δημιουργική ανατροπή που φέρνει όμως λύσεις. Εμείς είμαστε η κοινωνία, γι αυτό θέλουμε μια

διαφορετική κοινωνία, εμείς είμαστε η Ελλάδα γι αυτό θέλουμε μια διαφορετική Ελλάδα, εμείς είμαστε η Ευρώπη γι αυτό θέλουμε μια διαφορετική Ευρώπη.

 

Οι συμπρόεδροι των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα θέσουν το θέμα στην ερχόμενη ολομέλεια στο Στρασβούργου και αναμένεται να παρέμβουν εντός της ημέρας προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου της ανόδου του εγκληματικού νεοναζισμού στην Ελλάδα. Η κρίση δεν πρέπει να νομιμοποιήσει την ανοχή στις νεοναζιστικές και φασιστικές αντιλήψεις.

 

Last modified on Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 22:15