04 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 19 - 30 Σεπτεμβρίου 2013

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου, όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
Περιεχόμενα:
 
 
«Η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται εντός Ευρώπης. Το πρόβλημα δεν είναι η Ευρώπη, αλλά οι πολικοί προσανατολισμοί της και αυτούς πρέπει να αλλάξουμε» ήταν το κεντρικό μήνυμα, το οποίο απηύθυνε στους Έλληνες πολίτες ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ, συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, 24-26 Σεπτεμβρίου 2013. Πολίτες κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι και νέες, κατέκλυσαν τις αίθουσες εκδηλώσεων στις τρεις πόλεις. Στην περιοδεία, ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ συνοδευόταν από τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, τη Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέα της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ενώ στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης συμμετείχε και η Ρεβέκκα Χαρμς συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Δείτε σχετικά βίντεο. Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη.
 
 
Εκδήλωση για την στήριξη της νεανικής πράσινης επιχειρηματικότητας διοργανώνουν ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής και η Θεματική Ομάδα Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, ειδικά στον τομέα της πράσινης οικονομίας. Η εκδήλωση θα εστιάσει σε πολιτικές και πρακτικές για την στήριξη της νεανικής πράσινης επιχειρηματικότητας, με παρουσίαση παραδειγμάτων από Ελλάδα και Ευρώπη
 
 

Εκδήλωση για την αντίρρηση συνείδησης στη στρατιωτική θητεία στην Ευρώπη θα φιλοξενηθεί από τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013, στις 16:30-19:30 στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφ. Αμαλίας 8, πλατεία Συντάγματος). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης (ΕΒCΟ) θα παρουσιάσει την Ετήσια Έκθεσή του σχετικά με το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης στην Ευρώπη.
 
 
Καμία ανοχή στη βία των νεοναζί
Kοινή ερώτηση προς την Κομισιόν και το Συμβούλιο του Νίκου Χρυσόγελου και άλλων Ελλήνων ευρωβουλευτών. Στην ερώτησή τους οι έλληνες ευρωβουλευτές αναφέρουν: «Στις 17/09/2013 ένα μέλος του νεοναζιστικού κόμματος "Χρυσή Αυγή" δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν 34χρόνο εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων. Πρόκειται για το αποκορύφωμα σειράς βίαιων ενεργειών (όπως στο Μελιγαλά, στα Γιαννιτσά, στο Πέραμα) από μέλη, της Χρυσής Αυγής που γνώρισε εντυπωσιακή άνοδο στο περιβάλλον της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας - έκτος χρόνος ύφεσης και τέταρτος χρόνος σκληρής λιτότητας - έχει εξαντλήσει και τις τελευταίες αντοχές των Ελλήνων πολιτών.
 
Ερώτηση για διαρροή πετρελαιοειδών στην Κύπρο
Γραπτή ερώτηση που απευθύνεται στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος σχετικά με το περιστατικό ρύπανσης από πετρελαιοειδή στον Κόλπο της Αμμοχώστου στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου προκλήθηκε σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή, από διαρροή περίπου 100 τόνων πετρελαίου στα νότια παράλια της χερσονήσου της Καρπασίας (περιοχή Γαστριών), στον Κόλπο της Αμμοχώστου Κύπρου.
 
Υπερψήφιση έκθεσης για οικολογική καινοτομία
Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση σχετικά με την Οικοκαινοτομία – Απασχόληση και Ανάπτυξη μέσω της περιβαλλοντικής πολιτικής(2012/2294(INI). Ο Νίκος Χρυσόγελος, εισηγητής εκ μέρους της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο για αυτή την έκθεση, κατέθεσε σειρά τροπολογιών, οι οποίες στην πλειοψηφία τους υιοθετήθηκαν. Η οικοκαινοτομία και ο "πράσινος" μετασχηματισμός της οικονομίας αποτελούν μια όαση μέσα στη δημοσιοοικονομική κρίση και το περιβάλλον αβεβαιότητας. Στην Ευρώπη η οικοκαινοτομία, οι "πράσινες" και οι φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και υπηρεσίες κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και αυτή τη στιγμή απασχολούν πολλά εκατομμύρια πολίτες.
 
 
Περιοδεία Ν. Χρυσόγελου σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Γόνιμες συζητήσεις για τις προτάσεις που θα οδηγήσουν σε μία δημιουργική ανατροπή είχαν ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, και στελέχη των Οικολόγων Πράσινων κατά την επίσκεψή τους στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Καβάλας και Ροδόπης, 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2013. Είχαν σειρά επαφών με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς, συνεταιρισμούς και οργανώσεις. Τον Νίκο Χρυσόγελο συνόδευσαν η Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος με την “Οικολογία Αλληλεγγύη” στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Θανάσης Μακρής, εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλός Αν. Μακεδονίας - Θράκης, και ο Γιώργος Πασχαλίδης, οργανωτικός υπεύθυνος Αν. Μακεδονίας - Θράκης των Οικολόγων Πράσινων.
 
Αναζωογόνηση αντί για ερήμωση της περιοχής των Σερρών
Ουσιαστικές συζητήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς στις Σέρρες είχε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου. Στόχος κοινές παρεμβάσεις για την προστασία και ανάδειξη του οικολογικού πλούτου της περιοχής, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την οργάνωση των δικτύων αλληλεγγύης καθώς και την στοχευμένη ανάπτυξη θέσεων εργασίας και βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων σε τομείς πράσινης κοινωνικής οικονομίας, αξιοποιώντας και τους πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ώστε να παραμείνουν οι νέοι στην περιοχή τους. Τον Νίκο Χρυσόγελο συνόδευσαν ο Θανάσης Μακρής, εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλός Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο Γιώργος Μπλιώνης, εκπρόσωπος της Θεματικής Ομάδας για το Περιβάλλον των Οικολόγων Πράσινων και ο Μάριος Αρμάος, συντονιστής του κόμματος στην περιοχή Σερρών. Ακούστε τη συνένετυξη τύπου στις Σέρρες.
 
Τα φυσικά πλεονεκτήματα του Νομού Κιλκίς διέξοδος στην οικονομική κρίση
Περιοδεία στο Κιλκίς και συναντήσεις με το Επιμελητήριο Κιλκίς, παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους των εργαζομένων κι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Χρυσόγελος με το Θανάση Μακρή, εκπρόσωπο των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και τον Ξενοφώντα Ζήση, εκπρόσωπο της Θεματικής Ομάδας Ενέργειας και Μεταλλείων του κόμματος, στη διάρκεια της οποίας. Σε όλες τις συζητήσεις κυριάρχησε η ανταλλαγή απόψεων για εναλλακτικές λύσεις διεξόδου από την κρίση που θα αναζωογονήσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας που θα σταματήσουν την μετανάστευση από την περιοχή.
 
30 χρόνια Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, οι μύθοι και η τραγική πραγματικότητα
Ουσιαστικός διάλογος και πρωτοβουλίες, ως αποτέλεσμα Ημερίδας για την ψυχική υγεία που συνδιοργάνωσαν ο Νίκος Χρυσόγελος και το Φόρουμ για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα, την ημερίδα με θέμα: «Η επιτακτική ανάγκη για ένα βιώσιμο και ολοκληρωμένο σύστημα ψυχικής υγείας στην Ελλάδα: Δημιουργία, εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία;». Στην ημερίδα συμμετείχαν ευρωπαίοι και Έλληνες ειδικοί κι εμπειρογνώμονες, σύλλογοι οικογενειών και αδελφών χρηστών, ευρωπαϊκές οργανώσεις καθώς και κοινωνικοί φορείς. Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν μεταξύ άλλων να επαναλαμβάνουν ανά εξάμηνο την συνάντηση αυτή ώστε να αξιολογούν τις εξελίξεις, να ανταλλάσουν εμπειρίες και καλές πρακτικές αλλά και να συντονίζουν κοινές παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα.
 
Υγεία, περιβάλλον και κοινωνική συνοχή οι βάσεις για μια βιώσιμη οικονομία
Ο Νίκος Χρυσόγελος βρέθηκε στην Πάρο για το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου και είχε συναντήσεις με φορείς και ενεργούς πολίτες από Πάρο και Αντίπαρο. Στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου Ν Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο στις 30 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Χρυσόγελος, που είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο Ν. Αιγαίου ήταν εισηγητής για το θέμα της τηλε-ιατρικής / ψυχικής υγείας και υπέβαλε προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας στην Περιφέρεια. Με την ευκαιρία της επίσκεψης είχε σειρά επαφών με φορείς και ενεργούς πολίτες της Πάρου κι Αντιπάρου, όπου συζήτησαν για σημαντικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
 
Και να κλείνουμε τα μάτια, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ
«Μπορεί πολλές κυβερνήσεις αλλά και σημαντικό τμήμα των κοινωνιών να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κλιματική αλλαγή, δυστυχώς όμως αυτή είναι εδώ, όπως αποδεικνύει η τεχνική έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) που επιβεβαιώνει την ιστορικά πρωτοφανή αύξηση της θερμοκρασίας τις τελευταίες 3 δεκαετίες» δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Βιώσιμη Κινητικότητα: Αναγκαία για όλους κι όλες
«Καθαρός αέρας - είναι η κίνησή σας!» ήταν ο τίτλος της φετινής καμπάνιας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week-EMW), η οποία είχε στόχο να αναδείξει τις επιπτώσεις του τρόπου μετακίνησης στην ποιότητα του αέρα στα αστικά κέντρα. Η πρωτοβουλία για τη βιώσιμη κινητικότητα έλαβε χώρα από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2013. Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε: «Η μείωση των εισοδημάτων θα μπορούσε ως ένα βαθμό να εξισορροπηθεί αν βελτιώνονταν οι πόλεις, αυξάνονταν η χρήση ποδηλάτου, αναπτύσσονταν οι δημόσιες συγκοινωνίες, προωθούνταν πιο πράσινες μεταφορές, γίνονταν οι γειτονιές πιο φιλικές σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους πολίτες. Η ζωή στις πόλεις, η ατμόσφαιρα, ο διαθέσιμος χώρος για πράσινο και κοινωνικές δραστηριότητες θα βελτιώνονταν αν μειώνονταν η μετακίνηση με ΙΧ αυτοκίνητο κι υιοθετούσαμε πιο πράσινες συγκοινωνίες και βιώσιμα μέσα όπως κάνουν πολλές πόλεις.» Δείτε το βίντεο.
 
Κόβοντας το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε…
"Το νομοσχέδιο για τα Δασικά Οικοσυστήματα που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ για δημόσια διαβούλευση εξπρές είναι καταστροφικό για το περιβάλλον και επιζήμιο για την οικονομία και τη βιωσιμότητα της χώρας” δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος και ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.
 
Ο ρόλος της τηλε-ιατρικής στην βελτίωση της υγείας και των υπηρεσίας υγείας στις νησιωτικές κι ορεινές περιοχές
Παρά τις σημαντικές εξελίξεις στους διαφόρους τομείς πληροφορικής, η αξιοποίηση της τεχνολογίας αυτής στην ιατρική έχει μείνει αρκετά πίσω τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ελληνικό επίπεδο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δίνεται έμφαση στην διασυνοριακή αξιοποίηση της ψηφιακής υγείας / τηλε-ιατρικής, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών σε διασυνοριακό επίπεδο. Στα νησιά και σε ορεινές περιοχές η τηλειατρική σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας σε κοινοτική βάση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υγεία των πολιτών και τις υπηρεσίες υγείας, παράλληλα με την βελτιστοποίηση των δημόσιων και οικογενειακών δαπανών για θέματα υγείας.
 
 
Η Vandana Shiva προσκεκλημένη των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο
Στο Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκε η Vandana Shiva προσκεκλημένη των Πράσινων ευρωβουλευτών. H Διεθνής ακτιβίστρια και επιστήμονας Δρ Vandana Shiva ταξιδεύει τον κόσμο σε μια εκστρατεία για την ελευθερία των σπόρων και έχει δημοσιεύσει, μαζί με την «Διεθνή Επιτροπή σχετικά με το μέλλον των σπόρων», βιβλίο με τίτλο «Ο νόμος του σπόρου". Στο βίντεο που ακολουθεί εξηγεί με σαφήνεια (στα αγγλικά) γιατί οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ) είναι μια κωδωνοκρουσία θανάτου για τη βιοποικιλότητα και τη βιολογική γεωργία. Δείτε το βίντεο (στα αγγλικά).
 
Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Περιοδικό
Με ενδιαφέροντα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος κυκλοφορεί το Ευρωπαϊκό Πράσινο Περιοδικό που είναι μια έκδοση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Ινστιτούτου. Από την αρχή της έκδοσής του έχει επικεντρώσει σε θέματα όπως η λιτότητα στην Ευρώπη, το μέλλον της Ευρώπης, Ευρώπη - φεντεραλισμός, αλληλεγγύη, φιλοξενία. Το τελευταίο τεύχος είναι αφιερωμένο στην κοινωνική ένταξη και τη φιλοξενία. Εκτός από την έντυπη μορφή μπορείτε να το διαβάσετε και ηλεκτρονικά στο www.greeneuropeanjournal.eu.
 
Χρηματοδοτώντας το Πράσινο New Deal, το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο
Από την έναρξη της κρίσης το 2008, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ζήτησαν ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, ένα Πράσινο New Deal για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Μαθαίνοντας από την κρίση του 1929 αλλά και τα λάθη του μοντέλου ανάπτυξης τις τελευταίες δεκαετίες οι Πράσινοι προτείνουν ένα σχέδιο διεξόδου από την κρίση που θα βασίζεται σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα συνεισφέρουν στην κοινωνική συνοχή. Στο ερώτημα “ποιος θα χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις απαντάει η μελέτη “Χρηματοδοτώντας το Πράσινο New Deal; Χτίζοντας ένα πράσινο χρηματοδοτικό σύστημα“ που εκπόνησε το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ινστιτούτο για λογαριασμό της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Συνεταιριστική οικονομία, εναλλακτική λύση απέναντι στη λιτότητα
Περισσότερες από 5.900 τράπεζες συνεταιριστικές στη Βρετανία συνεισφέρουν £35.6bn στην οικονομία της σε όλους τους τομείς επιχειρηματικότητας. Οι επιχειρήσεις αυτές ελέγχονται από μέλη κι όχι μετόχους, συνδυάζοντας οικονομική δραστηριότητα και οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον. Σε μια εποχή κρίσης και ενώ η Βρετανία στρέφεται σε περικοπές και μειώσεις, ο τομέας της συνεταιριστικής κοινωνικής οικονομίας το διάστημα 2008-2011 αύξησε τον αριθμό των επιχειρήσεων κατά 23% φτάνοντας στις 5 933. Διαβάστε την ετήσια έκθεση (2012) της Co-operatives UK - για το πώς μπορεί να δυναμώσει ο τομέας και να αποτελέσει την εναλλακτική λύση απέναντι στην λιτότητα.
 
 
Το είχαμε πει: «δεν πρέπει να αντικαταστήσουμε τους κλέφτες με μαχαιροβγάλτες»
Δήλωση του Νίκου Χρυσόγελου για τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής: «Επιτέλους η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία, έστω και με καθυστέρηση, στοιχειοθέτησαν κατηγορητήριο σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή και προχώρησαν σε συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα και μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης που όπως δείχνει το κατηγορητήριο ευθύνεται όχι μόνο για τη ρατσιστική ρητορική αλλά και για σωρεία εγκληματικών πράξεων τα τελευταία χρόνια...
 
Για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα
Άρθρο του Νίκου Χρυσόγελου δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr στις 29/9/2013.
 
Ομιλία σε σεμινάριο για δημοσιογράφους στην Κομοτηνή για Ευρώπη, ευρωκοινοβούλιο και ευρωεκλογές
Ακούστε την ομιλία Ν. Χρυσόγελου στο σεμινάριο για δημοσιογράφους που διοργάνωσε στην Κομοτηνή 20/9/2013 το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα την Ευρώπη, το ρόλο Ευρωκοινοβουλίου καθώς και τις ευρωεκλογές 2014.
 
Συνεντεύξεις σε Δράμα και Κομοτηνή
  • Ακούστε την συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή 20 Σεπτεμβρίου 2013 για προτάσεις διεξόδου από την κρίση αλλά και τη Χρυσή Αυγή
  • Ακούστε τις απαντήσεις του Νίκου Χρυσόγελου κατά τη συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή 20/9/2013σχετικά με τον αγωγό TAP, τις εξορύξεις χρυσού
  • Ακούστε την παρέμβαση της Κατερίνας Γεροστεργίου, Περιφερειακής Συμβούλου Αν. Μακεδονίας - Θράκης με την Οικολογία Αλληλεγγύη κατά τη συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή 20 Σεπτεμβρίου 2013.
 
Ομιλία σε συνέδριο στην Κομοτηνή για Ευρώπη, οικονομική κρίση και απασχόληση
Ακούστε την ομιλία Ν. Χρυσόγελου στο συνέδριο που διοργάνωσε στην Κομοτηνή 20/9/2013 το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα την Ευρώπη, την κρίση και την απασχόληση καθώς και τις ευρωεκλογές 2014.
 
Συνέντευξη τύπου στις Σέρρες
Ακούστε τη συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες.
 
Με τον Ντάνυ Κον Μπεντίτ στην Θεσσαλονίκη
 
 
1-2
OKT
Γάνδη Green Study Days.
 
4
OKT
Αθήνα Εκδήλωση για αντιρρησίες συνείδησης στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
 
6
OKT
Αθήνα Εκδήλωση για τη νεανική πράσινη επιχειρηματικότητα στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο, Άνω Πατήσια, Λεωφόρος Ιωνίας 315.
 
10
OKT
Αθήνα Εκδήλωση για την ψυχική υγεία με την ΕΠΑΨΥ στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο, Άνω Πατήσια, Λεωφόρος Ιωνίας 315, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας.
 
11
OKT
Κέρκυρα Συμμετοχή σε Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
 
12
OKT
Κεφαλονιά Συμμετοχή σε Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα "Ποια Ευρώπη θέλουμε; 1940-2014, πόλεμος και ειρήνη, κρίση και κοινωνική συνοχή, κλιματική αλλαγή κι απασχόληση".
 
18-19
OKT
Βρυξέλλες Διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες και ημερίδες για τη γεωργία και τη διατροφή.
 
20
OKT
Τήνος Εκδήλωση για ανακύκλωση.