Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 13:01

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Written by
Rate this item
(0 votes)
Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για το τι έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο το μήνα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου.
Περιεχόμενα:
  1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις - παρεμβάσεις
  4. Άρθρα - συνεντεύξεις
  5. Προγραμματισμένα για τον Οκτώβρη
 
1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για το έλλειμμα, να υπάρξει διαφάνεια για το χρέος

Με ερώτησή του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θέτει υπόψη της Κομισιόν τις καταγγελίες για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του Ελλείμματος Γενικής Κυβέρνησης, και ρωτά αν τα ευρωπαϊκά όργανα είχαν διερευνήσει την ορθότητα των μέχρι τότε τρόπων υπολογισμού και αν είχαν υποβάλει πριν το 2010 συστάσεις για αλλαγή τους. Θέτει επίσης το αίτημα για ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους, ρωτώντας αν η Κομισιόν είναι διατεθειμένη να δεχθεί τη σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής με πλήρη πρόσβαση στα σχετικά ελληνικά και ευρωπαϊκά στοιχεία.
 
Καρκινογόνα αντιβιοτικά σε ζώα παραγωγής τροφίμων

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων επιμένει για την περίπτωση της ολλανδικής εταιρείας Ofichem, για την οποία κατέθεσε στοιχεία που υποδεικνύουν ότι διακινεί στην Ελλάδα αντιβιοτικά κινεζικής προέλευσης σαν πολυβιταμινούχο premix. Σε συνδυασμό με την προβεβλημένη στην ιστοσελίδα της εταιρείας διακίνηση απαγορευμένων ουσιών για ζώα παραγωγής τροφίμων, αλλά και την ανεύρεση των ουσιών αυτών σε παραγωγικά ζώα στην Ελλάδα, εγείρονται ανησυχίες που δεν καλύπτονται από την τυπική και ανεπαρκή απάντηση του Επιτρόπου Dalli, η οποία δεν κάνει την παραμικρή νύξη για τη συγκεκριμένη εταιρεία.
 
Μεσίστιες και οι ελληνικές ανεμογεννήτριες;

Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η επιβάρυνση των καταναλωτών και η αναδρομική ενίσχυση του ομίλου Μυτιληναίου. Υπεκφυγές στην απάντηση της Κομισιόν στο Μιχ. Τρεμόπουλο, που αδειάζει τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παπακωνσταντίνου, για τον ισχυρισμό του ότι αποτελούσε ευρωπαϊκή επιταγή η πρόσφατα νομοθετημένη επιδότηση της μονάδας συμπαραγωγής της «Αλουμίνιο της Ελλάδος» από το Ειδικό Τέλος που πληρώνουν οι καταναλωτές για τις ΑΠΕ. Η απάντηση υπογράφεται από τον Επίτροπο Ενέργειας κ. Oettinger, γνωστό από την απαράδεκτη πρότασή του να κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια της Ε.Ε. οι σημαίες των χωρών με υψηλά χρέη.
 
Αυθαίρετα: Πελατειακές συναλλαγές, ακόμη και για τις περιοχές Natura…

Στο ευρωκοινοβούλιο έφεραν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη νέα απειλή για τις περιοχές NATURA, όπου το νομοσχέδιο για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων αναδιατυπώθηκε προς το ακόμη χειρότερο, λίγο πριν την ψήφισή του. Με διακομματική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, ορίστηκε ότι εξαιρέσεις από την τακτοποίηση αφορούν μόνο προστατευόμενες περιοχές με πλήρη απαγόρευση δόμησης.
 
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις για το κυνήγι στον Αμβρακικό

Σε ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου επισημαίνεται η αμφισβητούμενη νομιμότητα των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες βασίστηκαν σε ατεκμηρίωτες προτάσεις τοπικών Δασαρχείων που προβλέπουν να επιτρέπεται η θήρα σε περίπου 12% του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού, κατι που απαγορεύεται από το 1990.
 
Η εκκλησιαστική περιουσία να γίνει μέρος της λύσης

Το θέμα της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης της Εκκλησίας φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι, μετά και τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο. Με ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου τίθεται το θέμα της ματαίωσης κυβερνητικών εξαγγελιών για φορολογία εκκλησιαστικών εσόδων αλλά και για συμμετοχή της Εκκλησίας στα έξοδα μισθοδοσίας των κληρικών, που σήμερα καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από τα άδεια πια δημόσια Ταμεία.
 
Αντιρρησίες συνείδησης στην Ελλάδα: Πόσες δίκες για το ίδιο "αδίκημα";

Στο ευρωκοινοβούλιο έφεραν και πάλι οι Οικολόγοι Πράσινοι το θέμα της τήρησης από τη χώρα μας των διεθνών συμβάσεων που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των αντιρρησιών συνείδησης. Με αφορμή τη δίκη, για δεύτερη φορά, του αντιρρησία συνείδησης Αγγελή Μιχαλόπουλου, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν, όπου επισημαίνεται η τιμωρητική διάρκεια της μη στρατιωτικής εναλλακτικής υπηρεσίας.
 
Δεν πέρασαν οι «εξαιρέσεις» στην αλιεία με μηχανότρατα

Ανακλήθηκε και η απαράδεκτη υπουργική απόφαση. Θετική έκβαση είχαν οι δύο ερωτήσεις του ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου για την υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ιωάννη Διαμαντίδη, που θεσμοθετούσε πολλαπλές εξαιρέσεις-παρεκκλίσεις από την απαγόρευση χρήσης δικτύων τράτας σε απόσταση μικρότερη του 1,5 ν.μ. από τις ακτές.
 
Ο υγρότοπος Καλοδικίου καταστρέφεται από διαπλάτυνση δρόμου

Στο ευρωκοινοβούλιο και το Έλος Καλοδικίου στην Ήπειρο, μια σημαντική προστατευόμενη περιοχή του ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000, καθώς αποτελεί μοναδικό σχηματισμό τυρφώδους - γαιώδους περιοχής με μεγάλη οικολογική και ιδιαίτερη αισθητική αξία. Σε αυτή την περιοχή και πιο συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ζώνη Β5, ξεκίνησε η κατασκευή του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Παραλιακή οδός Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, Τμήμα Καρτέρι - Κόμβος Πάργας», καταστρέφοντας και σημαντικούς αναπαραγωγικούς χώρους σπάνιων πουλιών.
 
Επικίνδυνη η τεχνητή κάπνιση τροφίμων

Απογοητευτική ήταν η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου. Δεν φαίνεται να συγκινεί τους αρμόδιους η επικινδυνότητα των αρωμάτων καπνού (ουσιών για τεχνητή κάπνιση τροφίμων), ούτε τα σχετικά πορίσματα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), ώστε να παρθούν μέτρα για τα επικίνδυνα αυτά αρώματα που μπαίνουν σε τρόφιμα, υποκαθιστώντας τη φυσική κάπνιση, αλλά και ως πρόσθετα αρώματα άσχετα με την κάπνιση όπως στις σοκολάτες.
 
Πελατειακές προσλήψεις στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Στο θέμα των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και της εκτροπής τους από την κυβέρνηση σε μηχανισμό πρόσκαιρων πελατειακών προσλήψεων με εξευτελιστικούς μισθούς για κάλυψη πάγιων αναγκών του δημόσιου τομέα αναφέρεται η ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου προς την Κομισιόν. Η ερώτηση έρχεται σε συνέχεια επαφών και συναντήσεων των Οικολόγων Πράσινων με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, μεταφέρει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις καταγγελίες κατά του ελληνικού υπουργείου Εργασίας για αδιαφάνεια και την απουσία σαφών κριτηρίων για τις αναθέσεις και έλλειψη δικλείδων που να αποτρέπουν το συμψηφισμό του προγράμματος με τις «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία του δημόσιου τομέα.
 
Ε.Ε.: Κανένας διαχωρισμός μεταξύ ΑΠΕ και μονάδων συμπαραγωγής

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κάνει κανένα διαχωρισμό μεταξύ μονάδων παραγωγής από ΑΠΕ και μονάδων ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας). Aυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου κ. Ottinger στην ερώτηση που απηύθυνε ο Μ. Τρεμόπουλος σχετικά με τη στήριξη της παραγωγής ΣΗΘΥΑ παραπέμποντας στην Οδηγία για τις ΑΠΕ (2009/28/ΕΚ) και τους δεσμευτικούς στόχους των κρατών-μελών για το εθνικό ενεργειακό μείγμα μέχρι το 2020.
 
Το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ να χρηματοδοτεί ανανεώσιμη ενέργεια και όχι φυσικό αέριο και συμφέροντα

Με ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου τίθεται το θέμα της «φωτογραφικής ρύθμισης» στο πρόσφατο ενεργειακό νομοσχέδιο, που επιβάλλει να ενισχύονται όπως και οι ΑΠΕ ακόμα και οι τεράστιες μονάδες συμπαραγωγής με φυσικό αέριο ως καύσιμο. Οι μονάδες μάλιστα αυτές θα αποζημιώνονται από το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ που πληρώνουν οι καταναλωτές, με τιμή που θα συνδέεται με εκείνη του φυσικού αερίου.
 
Επιβεβαιώνονται οι παραβιάσεις για τα μικροσωματίδια

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Potocnik σημειώνει ότι η υπέρβαση των ορίων είναι σταθερή από το 2005 που άρχισαν να συγκεντρώνονται στοιχεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δεν έχουν τεκμηριωθεί οι ισχυρισμοί των ελληνικών αρχών για μερική συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά όρια σε ορισμένες μόνο περιοχές, από το 2009 και μετά. Παραμένει ανοικτό και το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση ή χορήγηση παράτασης.
 
2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση: Ναι, αλλά μόνο με κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Με περιορισμένες σχετικά πλειοψηφίες υιοθέτησε το ευρωκοινοβούλιο, σε χωριστές ψηφοφορίες, τις 6 Εκθέσεις που συναποτελούσαν την τελική ρύθμιση για το λεγόμενο «Πακέτο Οικονομικής Διακυβέρνησης». Οι Πράσινοι καταψήφισαν τις τρεις από τις 6 Εκθέσεις. Πράσινοι ευρωβουλευτές από μεσογειακές χώρες –μεταξύ τους και ο Μ. Τρεμόπουλος- διατύπωσαν επιφυλάξεις και για τις υπόλοιπες τρεις Εκθέσεις που, παρά τα σημαντικά θετικά τους στοιχεία, περιέχουν και σοβαρούς κινδύνους για τις χώρες με οικονομικά προβλήματα και ασθενή διαπραγματευτική ισχύ.
 
Βιομηχανικά αέρια και κλίμα: Να κλείσουν τα παραθυράκια στην εμπορία εκπομπών

Να κλείσουν τα κενά στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις για το σύστημα εμπορίας εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ζήτησε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Με παρέμβασή του προς την Επίτροπο Κλιματικής Αλλαγής Κόνι Χέδεργκαρντ στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση πρότασης ψηφίσματος της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τα εκτός CO2 βιομηχανικά αέρια θερμοκηπίου, ζήτησε να αποκλειστεί πλήρως για την επίτευξη των εθνικών κλιματικών στόχων των χωρών μελών η χρήση πιστωτικών μορίων από καταστροφή τέτοιων αερίων. Δείτε το βίντεο
 
Να σταματήσουν οι πράξεις αντεκδίκησης στη Λιβύη

Τροπολογία για τη Λιβύη, με έκκληση για να σταματήσουν οι πράξεις αντεκδίκησης από ένοπλους που υποστηρίζουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, κατέθεσε ο Μ. Τρεμόπουλος στο σχέδιο ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η τροπολογία έγινε δεκτή από την Ολομέλεια.
 
Παραίτηση του επιτρόπου Έτινγκερ ζήτησαν 150 Ευρωβουλευτές

Ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Oettinger, με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild, είχε προκαλέσει σάλο προτείνοντας να κυματίζουν μεσίστιες (χαμηλότερα, δηλαδή, από τις άλλες) οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών μπροστά στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετοχή και δήλωση Τρεμόπουλου.
 
Αυστηρότερα μέτρα οδικής ασφάλειας

Έκθεση για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ευρώπη υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι Πράσινοι υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την έκβαση της ψηφοφορίας, ιδιαίτερα την υιοθέτηση του πάγιου πράσινου αιτήματος να καθιερωθεί πανευρωπαϊκό όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα για τις περιοχές κατοικίας.
 
3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις – παρεμβάσεις
 
Πράσινες θέσεις εργασίας στη Θράκη

Χαιρετισμός του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου, με αναφορά στην κρίση και τις θέσεις εργασίας σε μια πράσινη οικονομία, στην ημερίδα με θέμα τις «Πράσινες θέσεις εργασίας στη Θράκη», που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοιστην Αλεξανδρούπολη. Δείτε το σχετικό βίντεο
 
Διεθνές συνέδριο για τη Βιολογική Γεωργία και τον Αγροτουρισμό στη Ζάκυνθο

Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος πήρε μέρος και τοποθετήθηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας, IFOAM AgriBioMediterraneo με τίτλο «Βιολογική Γεωργία και Αγρο-Οικο τουρισμός στη Μεσόγειο», που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο. Επίσης, συναντήθηκε με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, του Θαλάσσιου Πάρκου και των φοιτητών. Δείτε το σχετικό βίντεο
 
Eπιμόρφωση στελεχών των Οικολόγων Πράσινων στο Ν. Αιγαίο

Το σεμινάριο διοργανώθηκε στη Ρόδο και έδωσε την ευκαιρία σε μέλη και φίλους των Οικολόγων Πράσινων να γνωρίσουν καλύτερα τις ιδέες, τις θέσεις και πολιτικές του κόμματος για τη σημερινή πραγματικότητα και σε στελέχη όπως ο Μ. Τρεμόπουλος να μεταδώσουν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στα θεσμικά όργανα, στο ευρωκοινοβούλιο κτλ και να αναπτύξουν τις αρχές της πράσινης οικονομίας και τη σημασία τους ως λύση στην κρίση.
 
Συνέντευξη Τύπου στην 76η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στα πλαίσια της 76ης ΔΕΘ. Ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και οι εκπρόσωποι Τύπου Γ. Τσιρώνης και Ε. Ιωαννίδου παρουσίασαν την οπτική των Οικολόγων Πράσινων για τα οικονομικά προβλήματα και τις πράσινες λύσεις που προτείνουν για την κρίση, ενώ, αναφερόμενοι στην ΕΕ και την ευρωζώνη, υποστήριξαν την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, αλλά με αλληλεγγύη, βιωσιμότητα και δημοκρατία. Δείτε τη συνέντευξη σε βίντεο. Διαβάστε το κείμενο της τοποθέτησης και των απαντήσεων του Μ. Τρεμόπουλου.
 
Συμμετοχή και παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων στη Δ.Ε.Θ.

Στη Θεσσαλονίκη συνεδρίασε το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων στο πλαίσιο συμμετοχής μας στις δράσεις που οργανώνονται με αφορμή την παρουσία και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη Δ.Ε.Θ., και τα μέλη του συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και είχαν επαφές με αντιπροσωπείες φορέων της πόλης.
 
Επίσκεψη στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων μαζί με τον ευρωβουλευτή Μιχ. Τρεμόπουλο επισκέφτηκαν τη διοίκηση της ΔΕΘ και της Helexpo AE καθώς και τα περίπτερα της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 
Οι καταστροφικές πλημμύρες στο Δήμο Βόλβης επιβεβαιώνουν την οικολογική κριτική

Η "Οικολογία -Αλληλεγγύη" εδώ και χρόνια επισημαίνει την αναγκαιότητα παρεμβάσεων οικολογικού χαρακτήρα, οι οποίες όχι μόνο σέβονται τη φύση αλλά σέβονται και προστατεύουν τον ανθρώπινο μόχθο και την ανθρώπινη ζωή. Η διοίκηση Ψωμιάδη ευθύνεται για τις νέες καταστροφές στο Δήμο Βόλβης και στις περιοχές της Χαλκιδικής που πλημμύρισαν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις.
 
Ενεργό συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητά ο Μ. Τρεμόπουλος

Προετοιμασία και ενεργό συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε σημαντικά ζητήματα, όπως η εκλογή εκπροσώπων της ΠΚΜ στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και οι συναντήσεις για το ΕΣΠΑ ανάμεσα στους Περιφερειάρχες και τον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn, ζήτησε με επιστολή του ο Μ. Τρεμόπουλος.
 
Συνάντηση με τον Πρύτανη του ΑΠΘ

Οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και τον ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλο, ο οποίος δήλωσε: «Πάντα υπερασπιζόμασταν -και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με κάθε τρόπο- το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης».
 
Στρατηγικός Σχεδιασμός χωρίς Στρατηγική

Αρνητικά στάθηκε απέναντι στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014» της διοίκησης Ψωμιάδη, ο περιφερειακός σύμβουλος και ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος καθώς το χαρακτήρισε «χωρίς στρατηγική» και με «παντελή έλλειψη πρωτοτυπίας και εναλλακτικής προοπτικής ενώ αποτελεί επανάληψη -σε μεγαλύτερη κλίμακα τώρα- των σχεδίων που ακολούθησε η πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης». Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις της Οικολογίας Αλληλεγγύης στη διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014.
 
Διάλογος στην Παγκόσμια Επιτροπή για τον HIV και το νόμο

Ο Μ. Τρεμόπουλος συμμετείχε το διάλογο των χωρών της Παγκόσμιας Επιτροπής για τον HIV και το νόμο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο διάλογος φιλοξενήθηκε από την Παγκόσμια Επιτροπή για το HIV και το νόμο, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley, το Mills College και το UNDP και υποστηρίζεται από τη Γραμματεία των UNAIDS. Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση του Μ. Τρεμόπουλου (στα αγγλικά). Διαβάστε το κείμενο της παρέμβασης του Μ. Τρεμόπουλου.
 
GreenWave Festival 2011

Πάνω από 35 οργανώσεις συμμετείχαν στην καινούργια γιορτή που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το GreenWave Festival, μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή, που έχει ως στόχο τη συνάντηση, τη γνωριμία, την ανταλλαγή απόψεων, τη δημιουργία προοπτικών συνεργασίας, αλλά και τη διασκέδαση, όλων των ενδιαφερομένων να προσεγγίσουν με εναλλακτικούς τρόπους τα προβλήματα της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο Μ. Τρεμόπουλος παρουσίασε το θέμα: «Πρωτοβουλίες Εναλλακτικής Οικονομίας στην Ευρώπη». Η εισήγηση του Μ. Τρεμόπουλου
 
Θύμα τροχαίου ο Μιχ. Τρεμόπουλος

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχ. Τρεμόπουλος, με την οικογένειά του, ήταν ένα από τα θύματα της καραμπόλας που έγινε, στην περιφερειακή οδό. Αυτοκίνητο της Ασφάλειας έπεσε πάνω σε αυτό του ευρωβουλευτή και το κατάστρεψε, χωρίς κανείς ευτυχώς να πάθει κάτι σοβαρό.
 
Περιφερειακή Ανάπτυξη στις Κυκλάδες: Ναυτιλία, Τουρισμός και Πολιτισμός

Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου, διοργάνωσε Φόρουμ Πολιτών στην Ερμούπολη Σύρου, με θέμα: "Περιφερειακή Ανάπτυξη στις Κυκλάδες: Ναυτιλία, Τουρισμός και Πολιτισμός". Η θέση του Μ. Τρεμόπουλου.
 
4. Άρθρα - συνεντεύξεις
 
Τοποθέτηση στην εφημερίδα New Europe για το πρόγραμμα «Ήλιος»

Απάντηση του Μ. Τρεμόπουλου σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας του ευρωκοινοβουλίου New Europe.
 
Για μια νέα ΔΕΘ

Άρθρο του Μ. Τρεμόπουλου, που δημοσιεύτηκε στο protagon.gr και αναπαράχθηκε σε αρκετά blogs.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουμε σχέση με τον παλιό πολιτικό κόσμο

Συνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου στην εφημερίδα Περισκόπιο του Αμυνταίου.και στην ΕΡΑ Φλώρινας.
 
Εκκλησιαστική Περιουσία: Ποιός δεν τη θέλει μέρος της λύσης;

Άρθρο του Μ. Τρεμόπουλου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Θεσσαλία». Είχε προηγηθεί απάντηση της Μητρόπολης στην εφημερίδα και τον ευρωβουλευτή για τη σχετική ερώτησή του στο ευρωκοινοβούλιο.
 
Συνέντευξη για τα Σκόπια και τον Ψωμιάδη στο «Λόγο της Πέλλας»

Συνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Λόγος της Πέλλας», στην οποία μιλάει για τις θέσεις του σχετικά με τη FYROM, τον Π. Ψωμιάδη, την περιφέρεια, το μοντέλο διοίκησης, τη διαφάνεια και τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Όλη η συνέντευξη ΕΔΩ.
 
Ξανακυκλοφορεί η "Οικοτοπία" με πράσινες λύσεις για την κρίση

Με εξαιρετικά άρθρα ευρωπαίων διανοητών και Πράσινων ξανακυκλοφόρησε το περιοδικό "Οικοτοπία". Δηλώνει πως θα συνεχίσει δυναμικά, γιατί οι ιδέες που εκφράζει έχουν αρχίσει να κατακτούν πια ολόκληρο τον πλανήτη. Ακριβώς γιατί ανιχνεύουν, συγκροτούν και διατυπώνουν την εναλλακτική λύση στα σημερινά αδιέξοδα. Το τεύχος έχει αφιέρωμα στην πράσινη πρόταση διεξόδου από την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση και περιέχει κείμενα και του Μ. Τρεμόπουλου.
 
5. Προγραμματισμένα για τον Οκτώβρη
 
7/10 - Συμμετοχή του Μ. Τρεμόπουλου στη Λευκωσία σε στρογγυλό τραπέζι της αντιπροσωπείας του ευρωκοινοβουλίου με θέμα "Μετανάστευση και Άσυλο στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Κύπρο".

8/10 - Συμμετοχή του Μ. Τρεμόπουλου στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στη Λευκωσία με θέμα «Προστασία της ειρήνης και αξιοποίηση των φυσικών πόρων στην Αν. Μεσόγειο», Συμμετέχουν εκπρόσωποι από Τουρκία, Ισραήλ, Λίβανο, Ελλάδα, Παλαιστίνη, Κύπρο.

9/10 - Συμμετοχή στις αντικατοχικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μόρφου. Χαιρετισμός στο Συνέδριο των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στη Λευκωσία.

19-21/10 - Εκδηλώσεις κοινωνικής- αλληλέγγυας οικονομίας στις Βρυξέλλες Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου καθώς και επίσκεψη στελεχών οργανώσεων κοινωνικής οικονομίας από την Ελλάδα σε αντίστοιχες προσπάθειες.

21-23/10 - Αθήνα: 8o Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στα ζητήματα Δημοκρατίας -Θεσμών και Οικονομίας. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21/10 το απόγευμα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Οι χρήστες του facebook μπορούν να βλέπουν τα νέα μας και στην παρακάτω διεύθυνση
http://www.facebook.com/pages/Tremopoulos-Michalis/126602615645
Read 1507 times Last modified on Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 13:04