Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 14:33

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Written by
Rate this item
(0 votes)
Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για το τι έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο το μήνα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου.
Περιεχόμενα:
  1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις - παρεμβάσεις
  4. Εκδόσεις - Άρθρα - συνεντεύξεις
 
1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Η Ελλάδα φρουρεί επισήμως την «Ευρώπη-Φρούριο»…

Εσωτερικά …σύνορα σε Αχαΐα και Θεσπρωτία ορίζει αστυνομική εγκύκλιος. Στο ευρωκοινοβούλιο το θέμα από τους Οικολόγους Πράσινους, που ζητούν αναθεώρηση της συνθήκης “Δουβλίνο ΙΙ”. Στην ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου τονίζεται προς την Κομισιόν ότι τέτοια διοικητικά μέτρα αποτελούν προληπτικούς περιορισμούς στην ελευθερία κίνησης στο εσωτερικό χώρας μέλους και τίθεται το ερώτημα κατά πόσο η επιβολή τους επιτρέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.
 
Κομισιόν: Καμία έκπτωση στους κλιματικούς στόχους για τις χρεωμένες χώρες

Αποκλείει η Κομισιόν, σε απάντησή της Επιτρόπου Κλιματικής Αλλαγής κ. Hedegaard σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, το ενδεχόμενο να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι κλιματικοί στόχοι των χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα. Σημειώνει, μάλιστα, κλείνοντας κάθε σχετική συζήτηση, πως η «επίτευξη των εν λόγω στόχων δημιουργεί αναμφισβήτητα καθαρά οφέλη».
 
Χάραξη του ελληνοϊταλικού αγωγού αερίου

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ζητά από την Κομισιόν να λάβει υπόψη της, για ενδεχόμενη χρηματοδότηση του έργου, την πληρότητα των μελετών κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και το σεβασμό των ευρωπαϊκών Οδηγιών και Κανονισμών στον τομέα της ασφάλειας. Ρωτά επίσης αν έχει συνεκτιμηθεί, στις μελέτες του έργου, η προοπτική συσσώρευσης κι άλλων αγωγών αερίου στην περιοχή όπως ο SouthStream, αλλά και το ενδεχόμενο επιπλέον υποδομών φυσικού αερίου, όπως εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής.
 
Ψυχική υγεία: Στο ευρωκοινοβούλιο οι καταπατήσεις δικαιωμάτων

Το θέμα των μαζικών παραβιάσεων δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία, φέρνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Σε ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος θέτει υπόψη της τις παραβιάσεις αυτές, που έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένα από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς
 
Όρια στη διάρκεια μεταφοράς των ζώων

Αδιάφορη παραμένει η Κομισιόν απέναντι στα προβλήματα από τις μεγάλης διάρκειας μεταφορές των κτηνοτροφικών ζώων, θέμα που είχαν θέσει οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στην απάντηση του Επιτρόπου Υγείας και Καταναλωτών κ. Ντάλι προς τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος είχε ζητήσει με ερώτησή του να τεθεί μέγιστο όριο 8 ωρών στις μεταφορές ζώων με προορισμό τη σφαγή ή πάχυνση, η Κομισιόν αποφεύγει να πάρει σαφή θέση και παραπέμπει το θέμα στις καλένδες, αναφέροντας ότι προετοιμάζει έκθεση για τη μεταφορά των ζώων, βάσει της οποίας θα εξετάσει σε ποιές ενέργειες πρόκειται να προχωρήσει.
 
Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν πίσω τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη γραμμή προς Φλώρινα

Η είδηση έρχεται ως αποτέλεσμα γραπτής ερώτησης του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που είχε φέρει στο ευρωκοινοβούλιο το θέμα της διακοπής της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Φλώρινας με την Έδεσσα και τη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των περικοπών στα δρομολόγια του ΟΣΕ. Από τις 30 Ιανουαρίου, που διακόπηκαν τα δρομολόγια, στη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή της έχει αναπτυχθεί ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα κίνημα, με το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας να διεκδικεί δυναμικά την επιστροφή του τρένου. Ενδεικτικό είναι ότι την πρώτη κιόλας μέρα της εκστρατείας, τη σχετική έκκληση υπέγραψε μέσα σε λίγες ώρες το 1/3 του πληθυσμού της πόλης.
 
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα: Όχι σε νέες επεκτάσεις

Η νησίδα της Ρεβυθούσας, στην Πάχη Μεγάρων, δεν αντέχει και άλλες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αν θέλουμε να εκπληρώνει στοιχειώδεις όρους ασφάλειας. Η διαπίστωση αυτή αποτελεί το βασικό άξονα της ερώτησης που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Για την εγκατάσταση δεν έχουν κατατεθεί μελέτες ασφάλειας ή εκτιμήσεις, ούτε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ούτε για τους κινδύνους σοβαρού βιομηχανικού ατυχήματος που εγκυμονεί η υπερφόρτωση της νησίδας με νέες εγκαταστάσεις.
 
Διπλά επικίνδυνος ο εφαρμοστικός νόμος

Μπροστά στις ευθύνες της θέτουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την EE, με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου προς την Κομισιόν για τον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου, θεωρώντας τον επικίνδυνο τόσο για τους πολίτες όσο και για το περιβάλλον και για την ποιότητα ζωής.
 
Στο ευρωκοινοβούλιο, η μαζική χρήση χημικών αερίων

Στην ερώτηση που κατέθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους με αφορμή το γεγονός ότι εκατοντάδες φιάλες του χημικού αερίου CS (Orthochlorobenzalmalononitrile), του οποίου απαγορεύεται η στρατιωτική χρήση καθώς θεωρείται χημικό όπλο, χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των διαδηλωτών και μάλιστα υπήρξε άκρως επικίνδυνη χρήση εναντίον πολιτών μέσα σε κλειστό χώρο, στο σταθμό Σύνταγμα του μετρό. «Αέρια που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτική αναμέτρηση, είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται από μια κυβέρνηση κατά των πολιτών της. Πρόκειται για θέμα υγείας, δικαιωμάτων, αλλά και δημοκρατίας», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.
 
Μεταφορικό Ισοδύναμο στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο αριθμό κατοικημένων νησιών από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τιμές όμως των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες για τις χερσαίες συγκοινωνίες ανάλογων αποστάσεων. Η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στην Ελλάδα αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών, ενώ παλαιότερη πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να έχει μείνει χωρίς συνέχεια μετά και την πρόσφατη κατάργηση του υπουργείου Αλιείας και Νησιωτικής Πολιτικής.
 
Ο υπολογισμός του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού οδηγεί σε υπερτίμησή του σε βάρος των καταναλωτών

Στην Ελλάδα η παραγωγή από ΑΠΕ υποστηρίζεται με μηχανισμό εγγυημένων τιμών και Ειδικό Τέλος ΑΠΕ που υπολογίζεται ως η διαφορά εγγυημένης τιμής και Οριακής Τιμής Συστήματος. Πρόσφατες όμως μελέτες επισημαίνουν στρεβλώσεις λόγω του τρόπου υπολογισμού του Τέλους. Δεδομένου ότι το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ (ΕΤΑΠΕ) εισπράττεται απευθείας, η τεχνητή αυτή υπερτίμησή του αποβαίνει σε όφελος των Προμηθευτών, ενώ οι καταναλωτές επιβαρύνονται άδικα. Αυτό οδηγεί επίσης σε μειωμένη διαφάνεια των στοιχείων κόστους στο τιμολόγιο λιανικής και σε δυσφήμιση των ΑΠΕ.
 
Περαίωση φορολογικών υποθέσεων: μέτρο που επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή

Επαγγελματίες και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν προς το Δημόσιο ένα ποσό πέρα από τα βεβαιωμένα ως οφειλή τους, με αντάλλαγμα το μη έλεγχό τους για ενδεχόμενες φορολογικές παραβάσεις. Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνονται με επιπλέον φόρους όσοι ανησυχούν για ενδεχόμενα τυπικά προβλήματα συμμόρφωσης με την εξαιρετικά περίπλοκη ελληνική φορολογική νομοθεσία, ενώ απαλλάσσονται με συμβολικό σχεδόν αντίτιμο από τις υποχρεώσεις τους οι πραγματικοί υπαίτιοι φοροδιαφυγής.
 
Προαστιακός σιδηρόδρομος Λουτρακίου

Πρωτοβουλίες Πολιτών έχουν ζητήσει την κατασκευή διακλάδωσης του Προαστιακού από τον Ισθμό μέχρι την είσοδο της πόλης, ώστε να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική της συγκοινωνία. Παρόλο όμως που υπολείπονται μόλις δύο χιλιόμετρα σιδηροδρομικής γραμμής, οι διαδικασίες για το έργο δεν έχουν προχωρήσει.
 
Αλιευτικές πρακτικές οι οποίες καταστρέφουν την παράκτια ζώνη

Η ελληνική διοίκηση περιορίζει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού και επιτρέπει την αλιεία με μηχανότρατα σε απόσταση μεγαλύτερη του 1 ν.μ. (αντί του προβλεπόμενου 1,5 ν.μ.) σε περιοχές για τις οποίες δεν έχουν γίνει αναλυτικές επιστημονικές γνωμοδοτήσεις ώστε να τεκμηριώνεται η οποιαδήποτε παρέκκλιση από την εφαρμογή του Ε.Κ. 1967/2006.
 
Ανεξέλεγκτα λιμενικά έργα στην Ικαρία

Στον Εύδηλο Ικαρίας εκτελούνται λιμενικά έργα χωρίς τήρηση των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας για δημόσια έργα σε κατοικημένες περιοχές. Με βάση καταγγελίες πολιτών, δεν φαίνεται να υπάρχει εποπτεύουσα αρχή στα υλοποιούμενα έργα, με αποτέλεσμα να μη τηρούνται από τον ανάδοχο τα μέτρα ασφάλειας.
 
Υπερσυσσώρευση αποθηκών φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα

Στην περιοχή Αμφιτρίτης που βρίσκεται μεταξύ προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 πρόκειται να κατασκευαστεί υπεράκτιος πλωτός τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG) που περιλαμβάνει υποθαλάσσιο τμήμα μήκους 12 km σε οικολογικά ευαίσθητες αβαθείς περιοχές και επίγειο τμήμα 9 km μέχρι την ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης. Η επένδυση θα συνδυαστεί με δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με αέριο 800 MW στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, ενώ ο επίγειος αγωγός του έργου θα τέμνει κάθετα τον τουρκο-ελληνο-ιταλικό αγωγό ΙΤGI και θα επικοινωνεί με τον υπό κατασκευή ελληνο-βουλγαρικό αγωγό αλλάζοντας εντελώς το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής.
 
2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Αποστολή του Ευρωκοινοβουλίου σε Μακεδονία & Ήπειρο

Σε αποστολή στην Ελλάδα της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου είναι αντιπρόεδρος, συμμετείχε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. Η ομάδα των ευρωβουλευτών περιόδευσε στη Μακεδονία και την Ήπειρο, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου την πρόοδο έργων που εκτελούνται με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η Κορώνεια, η Εγνατία Οδός κ.ά. Όμως αυτό που χρειαζόταν ήταν να υπάρχει μεγαλύτερος ρόλος για την κοινωνία των πολιτών και δυνατότητα στα ΜΜΕ να θέσουν τα ερωτήματά τους. Αυτό δεν υπηρετείται με ουσιαστικούς αποκλεισμούς και ελεγχόμενη ενημέρωση.
 
Κορώνεια: δεδομένες οι ευθύνες aλλά να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια

Οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, του κ. Σουφλιά και της διοίκησης Ψωμιάδη είναι δεδομένες για το αδιέξοδο στη λίμνη Κορώνεια, την παραπομπή μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και τη μη εκταμίευση ούτε ενός ευρώ από την ΕΕ. Χρειαζόμαστε όμως αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης, μεγαλύτερη εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών και των οργανώσεων αλλά και μια συντονισμένη προσπάθεια για τροποποίηση του master plan ώστε να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, δήλωσε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.
 
3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις – παρεμβάσεις
 
Οι πολίτες προστατεύουν τα συλλογικά αγαθά. Νίκη για το δάσος Σταυρονικήτα

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θεώρησε παράνομες τις οικοδομικές άδειες για βίλες εναντίον των οποίων οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης είχαν ασκήσει προσφυγές επειδή αφορούσαν το παράκτιο δάσος Σταυρονικήτα -Σάνη Χαλκιδικής. Με αφορμή τη δημοσίευση της απόφασης, o Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε «Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιβεβαιώνει την αρχή «άπαξ δάσος εσαεί δάσος», έχει ιστορική σημασία και πανελλαδική εμβέλεια».
Δείτε τις δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε βίντεο
 
Για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Δήλωση του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε το κόμμα στη δεξίωση για την 37η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
 
Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει που παραβίασε ανοικτές πόρτες

Επισημοποίησε απλώς τα ποσοστά που είχαν προαναγγελθεί στο ευρωκοινοβούλιο, σε παρέμβαση του Μ. Τρεμόπουλου, ο οποίος δήλωσε: «Τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν είναι για να ανακυκλώνουν τα σημερινά αδιέξοδα».
Δείτε την σχετική παρέμβαση Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο και την προαναγγελία εκ μέρους του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής
 
Περιοδεία στη Λάρισα: Υπάρχει Πράσινη λύση στην κρίση

Περιοδεία, συνέντευξη Τύπου και ομιλία Τρεμόπουλου στη Λάρισα. Συμμετείχε σε πάνελ με άλλους ευρωβουλευτές, με θέμα την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που διοργάνωσε το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας κ.α. Πραγματοποίησε επίσης περιοδεία στη βιολογική αγορά της Λάρισας, συνάντηση και συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, μαζί με τον Περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Κουρέτα και έδωσε συνέντευξη Τύπου.
Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου.
 
Επερώτηση για φυτοφάρμακα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατάθεσε επερώτηση στις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για την δηλητηρίαση και θανάτωση ζώων από την παράνομη χρήση φυτοφαρμάκων για τον καθαρισμό των αγροτικών οδών και των πρανών των αρδευτικών και των στραγγιστικών δικτύων του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στην περιοχή Χαλάστρας.
Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου.
 
Κοινό μέτωπο του Ευρωπαϊκού Νότου για τη μετανάστευση!

Κοινό μέτωπο των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου προς την Ε.Ε. για τα θέματα μετανάστευσης, ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Μιλώντας σε διεθνή εκδήλωση που οργανώθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας με κοινή πρωτοβουλία των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μάλτα και θέμα «Η Νέα Μεσογειακή Πραγματικότητα της Ευρώπης: Η Μετανάστευση και το Άσυλο στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Κύπρο», παρουσίασε με ειλικρινή ματιά την κατάσταση στην Ελλάδα και άσκησε έντονη κριτική στη σημερινή ευρωπαϊκή πολιτική.
 
Άμεση απελευθέρωση των ενεργών πολιτών της Ιερισσού!

Την άμεση απελευθέρωση των 5 πολιτών που συνελήφθησαν επειδή μαζί με άλλους κατοίκους είχαν αποκλείσει την είσοδο της παράνομης χωματερής της Ιερισσού στην οποία σιγοκαίει φωτιά εδώ και ένα μήνα, ζήτησε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που υπερασπίζονται το συλλογικό συμφέρον και την ποιότητα ζωής να αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες και όσοι με πράξεις ή παραλείψεις τους υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ίδια τη δυνατότητα επιβίωσης των ανθρώπων να μένουν στο απυρόβλητο».
 
Δήλωση συμπαράστασης σε διωκόμενο αντιρρησία συνείδησης

Δήλωση συμπαράστασης προς τον Τουρκοκύπριο ακτιβιστή και πολιτικό Μουράτ Κανατλί, για τη δίωξη που αντιμετωπίζει ως αντιρρησίας συνείδησης, έστειλε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο Μουράτ Κανατλί, γενικός γραμματέας του Κόμματος Νέας Κύπρου (YKP) που συνεργάζεται στενά με το Πράσινο Κόμμα των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, επρόκειτο να δικαστεί σε «τουρκοκυπριακό στρατιωτικό δικαστήριο» για την άρνησή του να συμμετάσχει στα ετήσια γυμνάσια που επιβάλλονται για όλους τους εφέδρους της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
 
Η ελληνική κυβέρνηση να διευκολύνει τον απόπλου του στολίσκου για τη Γάζα

Με αφορμή τους αποκλεισμούς, τις συκοφαντίες και τα άλλα εμπόδια που τίθενται στην πρωτοβουλία του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αναίτια και αδικαιολόγητα είναι τα εμπόδια που βάζει η ελληνική κυβέρνηση στο διεθνή στολίσκο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Μια μη βίαιη πρωτοβουλία, ανοιχτή σε διεθνή έλεγχο και εποπτεία, αντί να διευκολυνθεί από όλες τις δημοκρατικές και ευαίσθητες στις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων δυνάμεις, εμποδίζεται παντοιοτρόπως και συκοφαντείται.»
 
4. Εκδόσεις - Άρθρα - συνεντεύξεις
 
Χρηματοδοτικά εργαλεία για πράσινες επενδύσεις

Έκδοση Β και ανανεωμένη που βασίζεται στην εμπειρία δύο χρόνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη συμμετοχή του Μιχάλη Τρεμόπουλου -με την ιδιότητα του αντιπροέδρου- στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης στην οποία γίνεται μια προσπάθεια συνοπτικής και συνάμα σφαιρικής παρουσίασης των χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα για την Αυτοδιοίκηση, τους νέους Δήμους και τις εκλεγμένες Περιφέρειες, για «πράσινες» επενδύσεις, με στόχο τη βιώσιμη περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.
Κατεβάστε σε ψηφιακή μορφή (σε αρχείο pdf) όλο το βιβλίο πατώντας εδώ.
 
Νίκη για το δάσος Σταυρονικήτα στη Σάνη Χαλκιδικής

Ρεπορτάζ στην ΕΤ-3 και δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου με αφορμή τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία μπαίνει οριστικά τέλος στην οικοπεδοποίηση του δάσους Σταυρονικήτα στη Σάνη Χαλκιδικής.
 
Ραδιοφωνική συνέντευξη στο "Κόκκινο FM 105,5"

Για να ακούσετε τη συνέντευξη διαρκείας 7' πατήστε ΕΔΩ
 
Συνέντευξη στο Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονικης

Συνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου στην Κική Τσιλιγκερίδου σχετικά με την κρίση του χρέους, τη μετανάστευση και τα 2 χρόνια παρέμβασης που συμπληρώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος τοποθετείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για την αναθεώρηση δαπανών του προϋπολογισμού.
 
Βαθιά η κρίση του πολιτικού συστήματος

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου στον Κοσμά Ερυθρόπουλο (TV Europe1 και ΒΗΜΑ Κ.Μακεδονίας) κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Στρασβούργου.
 
Συνέντευξη στη Θεσσαλία TV

Ρεπορτάζ και δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε κατά την περιοδεία του ευρωβουλευτή στη Λάρισα.
Δείτε τα βίντεο και εδώ
 
Read 3429 times Last modified on Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 14:44