Τρίτη, 25 Μαϊος 2010 17:39

«Πράσινη λύση στην κρίση» Συνεντεύξεις Τύπου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Written by
Rate this item
(0 votes)

Συνέντευξη Τύπου με τους Πράσινους ευρωβουλευτές Μ. Τρεμόπουλο και P. Canfin και τον Τούρκο Πράσινο U. Sahin

Απάντηση στην κρίση, σε παγκόσμιο, εθνικό και τοπικό επίπεδο θα επιχειρήσουν να δώσουν την Πέμπτη 27 Μαΐου, σε συνέντευξη Τύπου στις 11 πμ στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, στην Αθήνα τους ευρωβουλευτές των Ευρωπαίων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο και Pascal Canfin και τον εκπρόσωπο των Πράσινων της Τουρκίας Umit Sahin. Επίσης, και θα αναφερθούν στην πρόσφατη απόφαση για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού της Τουρκίας και στα θέματα της συνεργασίας των οικολογικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Αύριο Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 στις 7 μμ, στην αποθήκη Δ΄ στο λιμάνι, οι ίδιοι θα μιλήσουν σε εκδήλωση με θέμα «Πράσινη λύση στην κρίση.

Το θέμα της ομιλίας του Γάλλου P. Canfin, είναι: «Η νέα Πράσινη κοινωνική συμφωνία (Green New Deal) και η μακροοικονομική της διάσταση».

Ο U.Sahin θα αναλύσει την «εφαρμογή της Πράσινης Νέας Συμφωνίας στα Βαλκάνια» και θα παρουσιάσει τις θέσεις του κινήματος κατά της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού της Τουρκίας.

 

Ακολουθούν βιογραφικά

 

Pascal Canfin, ευρωβουλευτής, ειδικευμένος στην Πράσινη Οικονομία

Ο Pascal Canfin γεννήθηκε στο Arras της Γαλλίας το 1974. Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής τον Ιούνιο του 2009, με τη λίστα «Ευρώπη – Οικολογία» (Europe – Ecologie). Στο Ευρωκοινοβούλιο είναι αντιπρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Χρηματο-οικονομική και Κοινωνική Κρίση, μέλος της Επιτροπής για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και μέλος της Αποστολής για τις Σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής για την Εσωτερική Αγορά και την Προστασία του Καταναλωτή και της Αποστολής για τις σχέσεις με την Κίνα.

Είναι κάτοχος Μάστερ από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Μπορντώ (Institut d'études politiques de Bordeaux) και του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος του Alternatives Economiques (Εναλλακτικά Οικονομικά), ειδικευμένος σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνική οικονομία και την εταιρική κοινωνική ευθύνη (2003-2009). Διετέλεσε σύμβουλος ανθρώπινων πόρων (1999-2003) και σύμβουλος πολιτικής στο CFDT Nord-Pas de Calais (1997-1999). Ήταν υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Ζητημάτων των Γάλλων Πράσινων (2005-2009). Έχει συγγράψει 4 βιβλία, μεταξύ των οποίων και τα «Η πράσινη οικονομία επεξηγημένη για εκείνους που δεν την πιστεύουν» ("L'Economie verte expliquée à ceux qui n'y croient pas", 2007) και «Το οικολογικό σύμφωνο για την Ευρώπη» ("Le contrat écolo pour l'Europe", 2009).

 

Ümit Şahin, συν-εκπρόσωπος των Πράσινων της Τουρκίας

Ο Umit Sahin γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1969. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Είναι κάτοχος Μάστερ στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και Διδακτορικού στη Δημόσια και Περιβαλλοντική Υγεία από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Είναι ένας εκ των ιδρυτών της Εταιρείας Ιατρών για το Περιβάλλον στην Τουρκία (έτος ίδρυσης 1998) και Πρόεδρος της Εταιρείας την περίοδο 2002-2006. Εργάστηκε ως ακτιβιστής σε αρκετές αντι-πυρηνικές και οικολογικές οργανώσεις και αρθρογράφησε σε αρκετά περιοδικά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είναι ακόμη εκδότης (editor-in-chief) του περιοδικού Uc Ekoloji (Τρεις Οικολογίες). 

Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της νέας Πρωτοβουλίας για ένα Πράσινο Κόμμα το 2002, συντονιστής Τύπου (2002-2004) και συντονιστής της εκστρατείας για το κλίμα (2005-2007). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πράσινου Κόμματος της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2008 και είναι ένας από τους εκπροσώπους του κόμματος (Party Co-Spokesperson).

Εργάζεται ακόμη επαγγελματικά ως γιατρός στην Κωνσταντινούπολη.

 

Read 864 times