Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 11:27

Δράσεις ειρήνης στην Αν. Μεσόγειο, έμφαση στην Πράσινη Οικονομία

Written by
Rate this item
(0 votes)
Για συναντήσεις και ημερίδα στην Κύπρο ο Μιχ. Τρεμόπουλος

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει από 25 μέχρι 27 Ιουνίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, με πρόσκληση του Πράσινου κυπριακού κόμματος των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στην Κύπρο ως ευρωβουλευτή, καθώς η πρώτη είχε γίνει τον Αύγουστο του 2009.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης οργανώνεται στις 25 Ιουνίου και διεθνής συνάντηση πράσινων και ειρηνιστών της Ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχές από την Ελλάδα, τις δύο κοινότητες της Κύπρου, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει, ακόμη, τοπικές περιοδείες, επαφές με κοινωνικούς φορείς, καθώς και επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Σάββατο 26 Ιουνίου ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα είναι ένας εκ των κεντρικών ομιλητών σε εκδήλωση με θέμα «Πράσινη Οικονομία – Πράσινες θέσεις εργασίας», που διοργανώνει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών (το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου), τιμώντας τα 100 Χρόνια Συνεργατισμού και συνεταιριστικού κινήματος στο νησί.

Ως μόνος Πράσινος ευρωβουλευτής από τη ΝΑ Ευρώπη, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος καλύπτει στο ευρωκοινοβούλιο θέματα που ενδιαφέρουν πράσινα κόμματα και κινήματα από όλη την ευρύτερη περιοχή. Ειδικά για την Κύπρο έχει καταθέσει γραπτές ερωτήσεις για θέματα όπως η προστασία των οικοτόπων του Ακάμα, η δίωξη κατά του τουρκοκύπριου αντιφρονούντα Μουράτ Κανατλί, η προστασία της λίμνης Παραλιμνίου, η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία και η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της πρότασης για «Πράσινη Αμμόχωστο». Θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή, θα έχουν κεντρική θέση στις συζητήσεις του Μ. Τρεμόπουλου με το κόμμα των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Read 1094 times Last modified on Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 14:52