Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 15:12

Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τη διάσκεψη κορυφής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας και την επισιτιστική ασφάλεια

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Το τελικό κείμενο βασίστηκε στην πρόταση που κατέθεσε ο Μ. Τρεμόπουλος και άλλοι Πράσινοι Ευρωβουλευτές
 
Με το ψήφισμά του το Ευρωκοινοβούλιο εκτιμά πως η πρόσφατη παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την επισιτιστική ασφάλεια απέτυχε να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά το ζήτημα της εξάλειψης της παγκόσμιας πείνας. Πολιτικές-κλειδιά στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να είναι η αυξημένη χρηματοδότηση για τη γεωργία, ευνοϊκότερη πρόσβαση σε δάνεια για τους μικρότερους αγρότες και γεωργικές πρακτικές φιλικές στο κλίμα.
Και οι 5 μεγαλύτερες πολιτικές Ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου είχαν καταθέσει προτάσεις για το ψήφισμα. Η τελική απόφαση στηρίχτηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος στην Πρόταση που είχε καταθέσει για λογαριασμό της Ομάδας των Πράσινων ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, μαζί με τον Ζοζέ Μπωβέ και άλλους τρεις Πράσινους Ευρωβουλευτές.
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής για την όποια ευημερία της σε έναν πλανήτη όπου 1 δις άνθρωποι δεν έχουν να φάνε» δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος. «Η αποτυχία των κυβερνήσεων να δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα της πείνας πρέπει να μας βγάλει από τον εφησυχασμό μας. Η συμβολή μας στη διαμόρφωση του ψηφίσματος που υιοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί ένα μικρό πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση»
Μπορείτε να δείτε την πρόταση των Πράσινων εδώ και το τελικό κείμενο του Ψηφίσματος εδώ.

 

 

Read 889 times