Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 19:23

Θέατρο του παραλόγου για τη συμπαράσταση στον Τουρκοκύπριο ακτιβιστή

Written by
Rate this item
(0 votes)

 ΜΙΧ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ:  «ΘΕΑΤΡΟ  ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ» -  Κανατλί: «Συνεχίζουμε για τον τερματισμό της τουρκικής  κατοχής» 

 
  Δηλώσεις  για τα σχόλια μικρού αριθμού Μέσων  Ενημέρωσης που του  αποδίδουν «αναγνώριση  τουρκοκυπριακού  κράτους» έκανε ο  ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
  Στις 9 Νοεμβρίου ο Μιχ. Τρεμόπουλος  είχε καταθέσει ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο  και είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή για τη δίωξη εναντίον του τουρκοκύπριου  πολιτικού και δημοσιογράφου  Μουράτ Κανατλί, Γεν. Γραμματέα του τουρκοκυπριακού «Κόμματος Νέας Κύπρου», που συνεργάζεται στενά με τους Οικολόγους Περιβαλλοντιστές, το πράσινο κόμμα της Κύπρου. Ο Μ. Κανατλί διώκεται επειδή αμφισβήτησε έμπρακτα το παράνομο τουρκοκυπριακό κράτος.
  Η πλήρης δήλωση του Μιχάλη Τρεμόπουλου είναι η ακόλουθη: 
  «Η συμπαράσταση των Οικολόγων Πράσινων σε έναν άνθρωπο που διώκεται επειδή αμφισβήτησε το παράνομο τουρκοκυπριακό κράτος, έφθασε να θεωρείται από κάποιους … εθνικό ατόπημα.
  Πρόκειται για θέατρο του  παραλόγου. Ελπίζω οι εμπνευστές των σχολίων αυτών να μην εξυπηρετούν συνειδητά τα συμφέροντα των Τούρκων στρατηγών.
  Όσοι  αγαπάμε τη χώρα μας  και πιστεύουμε στην ειρήνη, τα ανθρώπινα  δικαιώματα και τη συμφιλίωση με τους γειτονικούς λαούς, θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε με τους ανθρώπους από την απέναντι όχθη που πιστεύουν στις ίδιες αξίες».
  Από τη Λευκωσία ο ίδιος ο Μουράτ Κανατλί έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Μένω πραγματικά έκπληκτος με τις αντιδράσεις των εθνικιστών στην Ελλάδα αναφορικά με τη διαμαρτυρία του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου για τη δίωξη που μου ασκήθηκε πρόσφατα στην Κύπρο.
  Ή ο εθνικισμός τυφλώνει παντού τους ανθρώπους  σε σημείο να αδυνατούν  να δουν τι πραγματικά συμβαίνει, ή οι εθνικιστές σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο υπηρετούν συνειδητά ο ένας τα συμφέροντα του άλλου.
  Από την πλευρά μας  θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους Έλληνες και Κύπριους Πράσινους για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, την επανένωση του νησιού μας και την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση του, συμπεριλαμβανομένων ειδικότερα και των Βρετανικών Βάσεων». 
 
 
Διαβάστε  την αρχική ανακοίνωση, με περισσότερα στοιχεία για το θέμα.
 
Διαβάστε  παρακάτω την επιστολή του Μ. Τρεμόπουλου στην Εφημερίδα Πρώτο Θέμα για σχετικό της δημοσίευμα


Προς την εφημερίδα  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Υπόψη Διευθυντή Σύνταξης
                                                                                      
  Θεσσαλονίκη, 20.11.09 
 
Κύριε Διευθυντά,  
 
Την περασμένη Κυριακή δημοσιεύσατε ρεπορτάζ για την πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων να υπερασπιστούν δημόσια τον τουρκοκύπριο πολιτικό και δημοσιογράφο κ. Μουράτ Κανατλί, που διώκεται επειδή αμφισβήτησε έμπρακτα μαζί με άλλους τουρκοκυπρίους την παράνομη κρατική οντότητα που τους έχει επιβάλει η Άγκυρα. Αν η συμπαράσταση στους ανθρώπους που αμφισβητούν το λεγόμενο τουρκοκυπριακό κράτος θεωρείται… αναγνώρισή του, τότε μάλλον πρόκειται για θέατρο του παραλόγου.  
Η επιστολή μου  προς τον Τούρκο αρχιστράτηγο ήταν αίτημα του ίδιου του κ. Κανατλί, προκειμένου να ζητηθούν ευθύνες απευθείας από το βαθύ κράτος της Άγκυρας και να μη θαφτεί το θέμα ως «εσωτερική υπόθεση των Τουρκοκυπρίων». Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι γιατί ο Τρεμόπουλος και οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστέκονται σε τουρκοκυπρίους που καταδικάζουν την τουρκική κατοχή, αλλά γιατί οι άλλοι πολιτικοί χώροι σιωπούν και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι θα ήθελαν να τους αφήσουν στην εκδικητικότητα των Τούρκων στρατηγών. 
Τα υπόλοιπα είναι απλώς προσχήματα. Κι όπως τονίζει ο ίδιος ο κ. Κανατλί σε πρόσφατη δήλωσή του, «Ή ο εθνικισμός τυφλώνει παντού τους ανθρώπους σε σημείο να αδυνατούν να δουν τι πραγματικά συμβαίνει, ή οι εθνικιστές σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο υπηρετούν συνειδητά ο ένας τα συμφέροντα του άλλου». 
Παρακαλώ  για τη δημοσίευση της επιστολής  μου.
 
                                                                                  Με τιμή
                                                                      Μιχάλης Τρεμόπουλος,
                                                  ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων 
  
Σημείωση: Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έχουν  πρόεδρο αλλά 6μελή εκτελεστική Γραμματεία, η οποία και τους εκπροσωπεί.

 

 
Read 1140 times Last modified on Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 17:19