14 Σεπτεμβρίου 2017

Θα μας τρελάνουν με το θέμα της πετρελαιοκηλίδας, αντί να ζητήσουν συγνώμη...

Αποτέλεσμα εικόνας για eco tips

Θα μας τρελάνουμε οι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-υπολείμματα Οικολόγων Πράσινων: Για το ναυάγιο και τη ρύπανση στο Σαρωνικό "φταίει όλη η κοινωνία" λέει (ο Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κι απαντώντας στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή): «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Καλά, εντάξει, φταίει "όλη η κοινωνία" (αχ άτιμη κοινωνία που έλεγε και ο τραγουδιστής του λαού). Εκείνος που συμμετέχει (δήθεν εκπροσωπώντας τους οικολογικά ευαισθητοποιημένους πολίτες) σε μια κυβέρνηση που προωθεί τις εξορύξεις πετρελαίου, που κατασκευάζει δύο νέες λιγνιτικές μονάδες και δεν μπορεί να σταματήσει μια μικρού μεγέθους πετρελαιοκηλίδα ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; Ο αρμόδιος υπουργός που αυτο-εξευτελίζεται επιβαίνοντας σε σκάφος για να "επ-οπτεύει" (!) τις εργασίες ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ; Τι θέλει να πει, ο Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας (πριν Περιβάλλοντος) ότι συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που είναι ..."εξαρτημένη από το πετρέλαιο" και "υποκύπτει στο σκληρό λόμπυ που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας"????

Γιατί βρε Γιάννη Τσιρώνη δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχεις το δικαίωμα να ευτελίζεις (πράσινες) ιδέες που είναι παγκόσμιες; Θα μπορούσες απλώς να πεις: "πρέπει να δούμε που κάναμε λάθη, για να διορθωθούμε". τελεία. Εντάξει θα κρατήσεις την καρέκλα σου και εσύ και όσοι έχουν παραμείνει στους ΟΠ, δεν χρειάζεται να γίνεις βασιλικώτερος του βασιλέως και να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα...

Ευτυχώς εγώ έφυγα εγκαίρως από τους Οικολόγους Πράσινους, γιατί αυτόν το εξευτελισμό δεν θα τον άντεχα... Υπάρχουν πράγματι άλλοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ (όχι όμως για να εξευτελίζουν τις πράσινες πολιτικές αλλά για να τις διεκδικούν και να τις υπερασπίζονται)

Last modified on Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 18:27