Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 18:11

Δήλωση του Μιχάλη Τρεμόπουλου μετά από την επανεκλογή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Νικηφόρου Διαμαντούρου ως Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή

Written by
Rate this item
(0 votes)

 «Η σημερινή επανεκλογή του κυρίου Νικηφόρου Διαμαντούρου στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή αποτελεί μία περιφανή νίκη μας καθώς υπερίσχυσε με άνεση έναντι του βέλγου υποψηφίου Πιέρ Ιβ Μονέτ, τον οποίο υποστήριξε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η ακροδεξιά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

Αυτό  δήλωσε μετά τη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή για την περίοδο 2010-2014 ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος είχε εισηγηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, την υπερψήφιση του κυρίου Διαμαντούρου, που τελικά εξελέγη καθώς έλαβε 340 ψήφους έναντι 289 του Πιέρ Ιβ Μονέτ και 19 του Ιταλού Βιτόριο Μποτόλι.
Στην  επιστολή που είχε στείλει στα  μέλη της Ομάδας, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος  είχε αιτιολογήσει την πρόταση του αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 

«Κάνοντας την ανασκόπηση της προηγούμενης θητείας του, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και έγινε γνωστός για την προσωπικότητα και τις αρχές του. Δημιούργησε μία κουλτούρα υπηρεσιών στους πολίτες στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς δια του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε τις αναφορές παραπόνων και με τις έρευνες τις οποίες έκανε με δική του πρωτοβουλία και έφτασαν σε όλους τα θεσμικά όργανα.
Προτείνω  τη  υποστήριξη μιας νέας θητείας  για τον παρόντα Διαμεσολαβητή, ο οποίος είναι άτομο υψηλών αξιών, ασυμβίβαστης ανεξαρτησίας και αποδεδειγμένης ικανότητας να υπηρετεί τα δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στη σημερινή ψηφοφορία, η κοινοβουλευτική ομάδα  των Πρασίνων ψήφισε ομόφωνα υπέρ του κυρίου Διαμαντούρου.

Διαβάστε επίσης

Α. H επιστολή του Μιχάλη Τρεμόπουλου προς την κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στα αγγλικά)

Β. Οι γραπτές απαντήσεις του κ. Διαμαντούρου στην Επιτροπή Αναφορών, οι οποίες αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά σημαντικές για την προοπτική του ρόλου του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή.

Γ.


 

 

Read 1121 times Last modified on Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 11:55