21 Νοεμβρίου 2013

Στην Αθήνα σημαντικοί φορείς και προσωπικότητες για εκδηλώσεις των Πράσινων 22-25 Νοεμβρίου

Ο Νίκος Χρυσόγελος συνδιοργανωτής εκδηλώσεων

Πλήθος σημαντικών ευρωπαϊκών φορέων στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας, προσωπικότητες, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, πράσινοι ευρωβουλευτές, νέοι από διάφορες χώρες θα βρίσκονται στην Αθήνα για ένα σύνολο μεγάλων εκδηλώσεων που διοργανώνουμε το 4ήμερο 22,23,24,25 Νοεμβρίου στην Αθήνα για την κοινωνική οικονομία, την νεολαία, την πολιτική για τη γεωργία, την πολιτική για τη μετανάστευση και την ελληνική προεδρία της ΕΕ για το Α' εξάμηνο 2014.

Από την Αθήνα ξεκινάει επίσης η πολιτική συζήτηση των πράσινων για την Ευρώπη και τις ευρωεκλογές με την εκδήλωση με τους υποψήφιους για την κοινή προεκλογική καμπάνια των πράσινων για τις ευρωεκλογές 2014.

 

Τριήμερο συνέδριο για κοινωνική οικονομία και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις,

Παρασκευή 22 - Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Ένα σημαντικό τριήμερο για την κοινωνική οικονομία και τις συνεταιριστικές / κοινωνικές επιχειρήσεις διοργανώνεται στην Αθήνα, το τριήμερο 22 - 24 Νοεμβρίου 2013, ως κοινή πρωτοβουλία του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του ελληνικού Πράσινου Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Χάινριχ Μπελ και κοινωνικών και συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, όπως είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, η Κλίμαξ Plus, ο “Ενεργειακός κι Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός Σίφνου” και η ΑΣΠΙΣ ΚΩΣ. Υποστηρικτές είναι επίσης οι Θεματικές Ομάδες Οικονομίας κι Αυτοδιοίκησης των Οικολόγων Πράσινων.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει πληθώρα κοινωνικών / συνεταιριστικών επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από όλη τη χώρα καθώς και τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά δίκτυα και ομοσπονδίες κοινωνικής οικονομίας, καθηγητές πανεπιστημίων, πολιτικά στελέχη κι εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών. Το τριήμερο είναι δομημένο σε τρεις βασικές ενότητες:

Παρασκευή22 Νοεμβρίου, ώρα 17.30: ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και προβολή ντοκιμαντέρ.

 

Σάββατο 23 Νοεμβρίου: Ημερίδα για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει 7 κύκλους “Αγροτική παραγωγή και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών, γυναικείων συνεταιρισμών, δικτύων παραγωγών καταναλωτών”, "ΑΠΕ, κοινωνική συμμετοχή και δημιουργία ενεργειακών συνεταιρισμών", “Δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων σε τομείς κοινωνικής πολιτικής”, “Κοινωνική Ένταξη μέσα από περιβαλλοντικές και παραγωγικές δράσεις”, “Δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού”, “Χρηματοπιστωτικός τομέας και δημιουργία συνεταιριστικών τραπεζών”, “Συνεταιρισμοί Εργαζομένων - πολιτών για δημόσια αγαθά

 

Κυριακή 24 Νοεμβρίου: σεμινάριο για τη δημιουργία, λειτουργία και δικτύωση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του τριήμερου

Επίσης το Σάββατο 23/11, ώρα 14.00, συνάντηση με ενώσεις αγροτών, με τον Μποβέ

Τριήμερο διεθνές σεμινάριο Νέων Πράσινων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νέων Πράσινων, Πέμπτη 21 - Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Ευρωπαϊκό Σεμινάριο με τίτλο «ItsYOURope!» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Πράσινων (FYEG) και των Νέων Πράσινων, με την υποστήριξη του Νίκου Χρυσόγελου και της Ρεβέκκα Χαρμς, ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πράσινων και με τη συμμετοχή 30 νέων από όλη την Ευρώπη. Το σεμινάριο θα εστιάσει στα θέματα πολιτικών για τη νεολαία και κινητοποίησης των νέων για τα δικαιώματά τους, με ενότητες «Me, myrealityandI», «Europeinourhands», και “Itsourturnnow!”, και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης EuropeDirect του Δήμου Αθηναίων “Café EU-topia”.

Επίσης το Σάββατο 23/11, ώρα 18.00, Δημόσια εκδήλωση για τις πολιτικές για νέους,

Ανοικτή δημόσια συζήτηση σχετικά με θέματα πολιτικών για τη νεολαία και κινητοποίησης των νέων για τα δικαιώματά τους συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πράσινων (FYEG) και οι Νέοι Πράσινοι, με την υποστήριξη της Ομάδας των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο, των Οικολόγων Πράσινων, και του Νίκου Χρυσόγελου, Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, με τη συμμετοχή 30 νέων από όλη την Ευρώπη, στα πλαίσια σχετικού τετραήμερου σεμιναρίου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, ώρες 18:00-20:00 στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων (οδός Ακαδημίας 50).

Δημόσια συζήτηση με τους υποψήφιους για επικεφαλής στην κοινή ευρωπαϊκή καμπάνια των Πράσινων, Κυριακή 24/11, ώρα 17.00

Η πρώτη διαδικασία πολιτικού διαλόγου για την εκλογή των δυο συν-επικεφαλής της κοινής ευρωπαϊκής καμπάνιας των Πράσινων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα) και ώρα 17:00 και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming(η διεύθυνση θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Νίκου Χρυσόγελου και των Οικολόγων Πράσινων).

Οι τέσσερις συν-υποψήφιοι, Ρεβέκκα Χαρμς, συμπρόεδρος σήμερα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο (Γερμανία), Ζοζέ Μποβέ, ευρωβουλευτής, γνωστός ακτιβιστής σε θέματα γεωργίας (Γαλλία), Σκα Κέλλερ, ευρωβουλευτής, δραστήρια σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Γερμανία) και Μόνικα Φρασόνι, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (Ιταλία), θα ανταλλάξουν απόψεις και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και πολιτών σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις επικείμενες ευρωεκλογές και τις προτεινόμενες πολιτικές εξόδου από την κρίση.

 

Επίσης:

- Συνάντηση με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, για τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετανάστευσης και ασύλου, με τη Ρεβέκκα Χαρμς, Παρασκευή 22/11, ώρα 11.30

- Συνέντευξη και συνάντηση με φορείς για την ελληνική προεδρία, με τη Ρ. Χαρμς, Δευτέρα 25/11, ώρα 10.30

 

Last modified on Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 13:18