19 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με τη Ρεβέκκα Χαρμς

Προκλήσεις και στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας

Πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας με φορείς

Αναγνωρίζοντας την πρόκληση ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη και τη χώρα, αλλά και επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας, η Ρεβέκκα Χάρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, σας προσκαλούν σε συνάντηση εργασίας με θέμα τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας.

Η συνάντηση εργασίας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα). Στόχος της συνάντησης είναι μέσα από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους επαγγελματικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων να συμβάλουμε στη διαμόρφωση προτάσεων για τις προτεραιότητες της Ελληνικής προεδρίας, από την πλευρά των φορέων.  

Οι κύριες προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, όπως παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών πρόσφατα, είναι η «ανάπτυξη», η «απασχόληση»,  η «συνοχή», η «εμβάθυνση της ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης», η «ευρωπαϊκή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» και η «θαλάσσια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιπλέον, η διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών εκλογών κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας συνιστά έναν πρόσθετο παράγοντα που ορίζει το πλαίσιο της Προεδρίας.

Με πρωτοβουλία των Πράσινων, το Ευρωκοινοβούλιο,  στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, θα ολοκληρώσει την διεξαγωγή της έρευνάς του για τις επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικα στις χώρες που ακολουθούν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ακρόαση φορέων. Η τελική έκθεση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Απρίλιο 2014, πριν τις ευρωεκλογές.

Συμμετοχές. πληροφορίες: τηλ: 2103223825,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last modified on Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 06:36