Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 00:00

Μπορείτε να βοηθήσετε να εξοπλίσουμε το "φαρμακείο" και κοινωνικό ιατρείο του WELCOMMON; Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
farmakeio
 
Μπορείτε να βοηθήσετε να εξοπλίσουμε το φαρμακείο και κοινωνικό ιατρείο του WELCOMMON; Χρειαζόμαστε φάρμακα, αναλώσιμα αλλά και κάποιον ιατρικό εξοπλισμό που θα χρειαστεί όχι μόνο για τους πρόσφυγες που φιλοξενούμε αλλά και για τους γείτονες σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση ή βρεθούν σε μια κρίσιμη κατάσταση (πχ καρδιακό κα). Αν έχετε κάποια υλικά που μπορείτε να προσφέρετε επικοινωνήστε με το 2103810646 ή με εμαιλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το WELCOMMON είναι ένα πρότυπο κέντρο προσωρινής στέγασης και κοινωνικής ένταξης προσφύγων που συνδυάζει τη φιλοξενία με πολύπλευρες δράσεις κοινωνικής ένταξης και συνδέεται με τις τοπικές κοινωνίες. Βρίσκεται στην Αθήνα και λειτουργεί σε συνεργασία της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «Άνεμος Ανανέωσης» με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) ΑΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος για την μετεγκατάσταση των προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Το Welcommon ετοιμάστηκε για να υποδεχθεί τους πρώτους φιλοξενούμενούς του τον Σεπτέμβριο του 2016. Μπορείτε να επικοινωνήσετε
Το Welcommon είναι ένα μοντέλο που προέκυψε από πρωτοβουλία του Ανέμου Ανανέωσης και τη συστηματική συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, το πολιτιστικό κέντρο ΑNASA και τις προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες. Στόχος του Welcommon είναι να αναδείξει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το προσφυγικό που συνδυάζει:
• την διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων,
• την παροχή οργανωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας,
• την ενδυνάμωση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, με τρόπο που συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των ίδιων αλλά και των τοπικών κοινοτήτων.
Πληροφορίες για το τι χρειαζόμαστε στην ιστοσελίδα μας www.anemosananeosis.gr
Read 2121 times