18 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ-16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου.
Περιεχόμενα:
 
Αφιέρωμα: Κρίση στην ακτοπλοϊα
 
Η κρίση στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νησιών
Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ο μόνος σχεδόν τρόπος σύνδεσης πολλών νησιών μεταξύ τους και με βασικά λιμάνια της χώρας, βυθίζονται σε βαθιά κρίση, λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, λάθος επιλογών που έγιναν στο παρελθόν και της μείωσης των επιβατών και φορτίων λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.  Στην ομιλία του σε σχετική ημερίδα, που οργανώθηκε στις 5 Απριλίου στην Νάξο, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακός Σύμβουλος Ν Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο μίλησε για την ανάγκη αξιόπιστων ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για τα νησιά 12 μήνες το χρόνο και για την ανάγκη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων που θα διασφαλίσουν την επιβίωση των δρομολογίων τα επόμενα 1-2 χρόνια, όσο και επιλογές που θα εξασφαλίσουν σε μακροχρόνια βάση τη βιωσιμότητα και την αξιοπιστία των ακτοπλοϊκών συνδέσεων όλων των νησιών, με ένα λογικό – και όχι υπερβολικό – κόστος για τους επιβάτες και τους νησιώτες.
 
 
 
Συμμετοχή στην ομάδα εργασίας των πρασίνων για την ελληνική κρίση
Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησαν την Τρίτη 27/3 στην Αθήνα οι συμπρόεδροι των Ευρωπαίων Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Ρεμπέκκα Χάρμς, προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, συγκροτήθηκε «ομάδας εργασίας για την ελληνική κρίση». Η πρώτη συνάντηση της «ομάδας εργασίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου με την συμμετοχή της συμπροέδρου της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ρεμπέκκα Χαρμς, του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, της Γενικής Γραμματέας της Ομάδας Βούλας Τσέτση, πρασίνων ευρωβουλευτών που χειρίζονται θέματα πράσινης οικονομίας, κοινωνικής συνοχής και απασχόλησης καθώς και επιστημονικών βοηθών τους. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας θα γίνει στις 18 Απριλίου στο Στρασβούργο.

Δείτε τη συνέντευξη της Rebecca Harms (συμπροέδρου των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο) στην εκπομπή Κάρτα Μέλους της ΕΡΤ ΕΔΩ
 
Συζήτηση με τον κ Reichenbach, επικεφαλής της  Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική κρίση
Οι πράσινοι ευρωβουλευτές που συγκροτούν την «ομάδα εργασίας για μια πράσινη οικονομία, ένα Πράσινο Νιου Ντηλ» (στην ομάδα συμμετέχει και ο Νίκος Χρυσόγελος) διοργάνωσε την Τετάρτη 11/4, στις Βρυξέλλες, συνάντηση – συζήτηση για την ελληνική κρίση με τον επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, κ Reichenbach. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι πράσινοι ευρωβουλευτές έθεσαν σειρά ερωτημάτων. Στην παρέμβασή του ο Νίκος Χρυσόγελος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διαλόγου με τα περιφερειακά συμβούλια και την κοινωνία των πολιτών, τις αλλαγές που απαιτούνται στην οικονομία αλλά και σε κλάδους της οικονομίας, στην αναγκαιότητα να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους, να φτάσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να προωθηθεί η 4 γραμμή Μετρό και να ενισχυθούν η κοινωνική οικονομία αλλά η μεταστροφή σημαντικών οικονομικών τομέων, όπως τα ναυπηγεία και η οικοδομή, για να στραφούν προς πράσινη κατεύθυνση. 
 
 
 
 
Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για απελευθέρωση Τούρκου αντιρρησία συνείδησης
Για τη σύλληψη Τούρκου αντιρρησία συνείδησης κατέθεσαν κοινή ερώτηση ο Νίκος Χρυσόγελος και οι πράσινοι ευρωβουλευτές Raul Romeva i Rueda, Bart Staes, Franziska Keller, Heide Ruehle, Satu Hassi. Ο Τούρκος αντιρρησίας συνείδησης Halil Savda συνελήφθη και φυλακίστηκε στις 24 Ιανουαρίου 2012, για να εκτίσει ποινή 100 ημερών επειδή «αποξενώνει τους ανθρώπους από το στρατό», σύμφωνα με το άρθρο 318 του τουρκικού ποινικού κώδικα, καθώς την 1η Αυγούστου 2006 εξέφρασε δημόσια την αλληλεγγύη του στους ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης Itzik Shabbat και Amir Pastar, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί επειδή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον πόλεμο του Ισραήλ στον Λίβανο.
 
Γραμμή 4 του Μετρό: Η μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο συγκοινωνιών είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ 
Τη σημασία της γραμμής 4 του Μετρό για την Αττική αναδεικνύει με γραπτή ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Νίκος Χρυσόγελος. Παρά το γεγονός ότι οι προμελέτες για το πρώτο τμήμα της γραμμής, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 1 δις ευρώ, είναι ώριμες, η χρηματοδότηση του έργου αυτού δεν έχει εξασφαλιστεί. Αντίθετα, το δημόσιο θα επιβαρυνθεί με 1 δις ευρώ για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου και με άλλο 1 δις ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου μήκους 127 χλμ
 
Τα προβλήματα του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στο Ευρωκοινοβούλιο
Τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος φέρνει στο Ευρωκοινοβούλιο, με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν, ο Νίκος Χρυσόγελος, σε συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών του σε περιφερειακό, εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο να προωθηθεί η αναζωογόνηση του κλάδου, η διατήρηση καθώς και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
 
Ανέλκυση του Sea Diamond, όχι άλλη αδιαφορία!
Καμία ουσιαστική πρόοδος σε ό,τι αφορά την ανέλκυση του SeaDiamond και την αποτροπή του κινδύνου μεγαλύτερης ρύπανσης δεν έχει σημειωθεί 5 χρόνια μετά το ναυάγιο. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, βασιζόμενος στα στοιχεία της μελέτης του Πολυτεχνείου Κρήτης επαναφέρει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με γραπτή ερώτησή του προς την Κομισιόν, με στόχο να αναληφθούν επειγόντως οι απαραίτητες ενέργειες.
 
Παιδιά (Ρομά) ενός κατώτερου Θεού; - Απάντηση της Επιτρόπου Reding σε γραπτή ερώτηση του Ν. Χρυσόγελου
Τα μέτρα που λήφθηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας στην περίπτωση των παιδιών Ρομά στο νομό Καρδίτσας δε βοηθάνε στην αποτελεσματική κατάργηση του εκπαιδευτικού διαχωρισμού. Αυτό τόνισε στην απάντηση που έδωσε η Επίτροπος Reding, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο. Ο Ν. Χρυσόγελος είχε καταθέσει γραπτή ερώτηση που περιέγραφε την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο ζήτημα της διασποράς μαθητών Ρομά σε διάφορα σχολεία του νομού Καρδίτσας.
 
 
Τα νέα από την Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Η Πράσινη Νέα Συμφωνία: Περισσότερο από μια πολιτική, ένα πρόγραμμα για τη ζωή
Η Πράσινη Νέα Συμφωνία (ΠΝΣ) είναι μια ολοκληρωμένη απάντηση στην τρέχουσα οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση. Συνδυάζει μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις με τα θέματα κοινωνικής ενσωμάτωσης και την πράσινη βιομηχανική πολιτική, από το τοπικό στο διεθνές επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει το δρόμο για τον μετασχηματισμό του αναπτυξιακού μοντέλου ώστε τελικά να μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία για όλους, για το σύνολο του πλανήτη και όλες τις γενεές, μειώνοντας τις ανισότητες στην κοινωνία και μεταξύ κοινωνιών, συμφιλιώνοντας τον τρόπο ζωής μας –δηλαδή τον τρόπο που ζούμε, παράγουμε και καταναλώνουμε- με τα φυσικά όρια του πλανήτη μας. Η Πράσινη Νέα Συμφωνία είναι περισσότερο από μια ακόμα “φιλοπεριβαλλοντική” πολιτική –είναι ένα σχέδιο για να ξανασκεφτούμε τις προτεραιότητές μας στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Επομένως η Πράσινη Νέα Συμφωνία προτείνει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό, από τις υποδομές και τη βιώσιμη βιομηχανική πολιτική έως τις επενδύσεις στην ευημερία των ανθρώπων και την αναδιανομή του πλούτου
 
Πράσινος Υπουργός Περιβάλλοντος στη Σενεγάλη
Ο Σενεγαλέζος Οικολόγος Haidar El Ali, πρόεδρος των Σενεγαλέζων Πράσινων της FEDES (Δημοκρατική Ομοσπονδία Οικολόγων Σενεγάλης) διορίστηκε πρόσφατα Υπουργός Περιβάλλοντος και Προστασίας της Φύσης από το νεοεκλεγμένο Πρωθυπουργό Macky Sall. Ο Haidar El Ali χαρακτηρίστηκε από τη Le Monde ως ένας από τους περιβαλλοντολόγους με τη μεγαλύτερη επιρροή, γνωστός από τους σφοδρούς αγώνες του κατά της υπεραλίευσης και των ρυπογόνων πρακτικών αλιείας στη Σενεγάλη. Η νέα κυβέρνηση της Σενεγάλης αποβλέπει στο διορισμό ως Υπουργό για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες τον διεθνώς καταξιωμένο για το καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό έργο του τραγουδιστή Youssou N’dour.
 
Είμαστε το 99 τοις εκατό!
Το «κίνημα των καταλήψεων» είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα μιας εκστρατείας που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην καρδιά της κοινωνίας. Για να επιτύχει όμως, το κίνημα πρέπει να διευρύνει την εμβέλειά του και να αναπτύξει μια συνεκτική εναλλακτική λύση στην κεντροδεξιά κυριαρχία της Ευρώπης. Στον πυρήνα της, μια τέτοια λύση πρέπει να είναι τόσο δίκαιη όσο και βιώσιμη. Με τον ερχομό του 2012, μπαίνουμε στο πέμπτο έτος της κρίσης, που θα έχει διαρκείς επιπτώσεις στον πλούσιο βορά. Αυτές οι διάφορες κρίσεις της οικολογίας, της οικονομίας και των κοινωνικών ζητημάτων δεν ισοδυναμούν με μια μικρή κρίση, ένα απλό πέρασμα κρύου, αλλά με μια ρήξη, που τέθηκε σε κίνηση από δεκαετίες νεοφιλελεύθερης αναδιανομής του πλούτου προς τις ανώτερες τάξεις, από τον ατομικισμό της κατανάλωσης και τις πολιτικές που υπονομεύουν την αλληλεγγύη. Στο μέλλον τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και αν δεν κάνουμε τίποτα, άλλοι θα αποφασίσουν τη μορφή του νέου κόσμου.
 
Ξεκίνησε η Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών!
Η Πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών (ΠΕΠ) τέθηκε επίσημα σε ισχύ την Κυριακή 1η Απριλίου, δίνοντας στους Ευρωπαίους πολίτες το δικαίωμα να θέσουν το νομοθετικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ίδρυμα εργάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια για να βρει τους πόρους που θα βοηθήσουν τους πολίτες στη χρήση του μέσου. Οι πρώτες πρωτοβουλίες  Ευρωπαίων Πολιτών έχουν ήδη καταγραφεί μέσω του ονλάιν μητρώου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα δημοσιευθούν σε λίγες εβδομάδες. Αναμένεται ότι πολλές πρωτοβουλίες έχουν ήδη επιχειρήσει να εγγραφούν στο μητρώο, όπως  η ΠΕΠ για το το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά θα γνωρίζουμε στα τέλη Απριλίου ποιά ήταν η πρώτη ΠΕΠ που υπεβλήθη.
 
 
Απαλλαγή της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΑΑΤ) 
Στις 27 Μαρτίου, η Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμού (Cocobu) ψήφισε να αναβάλει τη χορήγηση απαλλαγής τόσο στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA - European Food Safety Authority) για το 2012, όσο και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) αλλά και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ). Όλες οι τροπολογίες των Πρασίνων / Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας εγκρίθηκαν. Η ψηφοφορία στην ολομέλεια θα γίνει τον Μάιο. Είναι η πρώτη φορά που η απαλλαγή της EFSA έχει αναβληθεί και είναι ένα πολύ ισχυρό πολιτικό σήμα στην ΕΑΑΤ, η οποία επικρίθηκε πολύ για την έλλειψη ανεξαρτησίας και τους δεσμούς της με τη βιομηχανία. Πρέπει να ελπίζουμε ότι αυτά τα θέματα θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Πλέον, η Επιτροπή βρίσκεται στη διαδικασία ανανέωσης των 7 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της EFSA
 
Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2012 - εναλλακτική εκδήλωση κατά του φυσικού αερίου σχιστόλιθου
Η φετινή εκδήλωση για την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στις 22 Μαρτίου 2012, επικεντρώθηκε ειδικά στο θέμα της "ασφάλειας του νερού και των τροφίμων". Εκτός από αυτή την επίσημη εκδήλωση, μια σειρά από διεθνείς οργανισμούς που χρησιμοποιούν την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό ως πλατφόρμα για έκκληση σε δράση σε θέματα πόσιμου νερού. Ένα εναλλακτικό Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό με θέμα "Ενάντια στην εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου", πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου. Αυτό το εργαστήριο ήταν ένα από τα πρώτα με τοπικούς ακτιβιστές που προέρχονται από όλη την Ευρώπη.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Πρασίνων- Ντακάρ, Σενεγάλη, 29/3-1/4/2012
Διεξήχθη το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Πράσινων, στο Ντακάρ, πρωτεύουσα της Σενεγάλης, για πρώτη φορά στην Αφρική, μεταξύ της 29ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου. Την ελληνική αποστολή αποτέλεσαν οι Πάνος Λογγινίδης και Ζωή Βροντίση, συνεκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και ο Κώστας Λουκέρης, πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου Έρευνας & Τεκμηρίωσης.
 
Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις – παρεμβάσεις
 
Η σύλληψη Τσοχατζόπουλου θα γίνει αφετηρία για κάθαρση;
«Να είναι η σύλληψη του πρώην υπουργού Άμυνας η πρώτη πράξη μιας έρευνας σε βάθος για το μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων που κατέληξε στις τσέπες πολιτικών αλλά και στελεχών της διοίκησης», ζήτησε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. «Ένα σημαντικό ποσοστό του σημερινού τεράστιου δημόσιου χρέους της χώρας (360 δισ ευρώ) οφείλεται στη σπατάλη 218 δισεκατομμύριων δολαρίων σε υπερβολικά ή και παράλογα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο 1974 έως 2011, στο όνομα “της ασφάλειας και της εθνικής ανεξαρτησίας”»
 
Περιοδεία Νίκου Χρυσόγελο σε Νάξο, Θήρα και Πάρο
Την Νάξο, τη Θήρα και την Πάρο επισκέφθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος, στις 5 και 6 Απριλίου. Στην Νάξο κατέθεσε προτάσεις στην ημερίδα για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στις Κυκλάδες, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στη συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προετοιμασία του ψηφοδελτίου ενόψει των εκλογών, καθώς και σε εκδήλωση με θέμα: “Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν για την οικονομία και τους θεσμούς”. Στη Σαντορίνη συμμετείχε στην κινητοποίηση των πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond ενώ στην Πάρο είχε συνάντηση με ενεργούς πολίτες του νησιού όπου συζήτησαν για την αλιεία, την κοινωνική αλληλεγγύη σε εποχή κρίσης καθώς και για τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων ενόψει των εθνικών εκλογών.
 
Περιοδεία σε Ρόδο και Κω – συναντήσεις με φορείς
Συναντήσεις με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, περιβαλλοντικές και εθελοντικές οργανώσεις, εκπροσώπους των μηχανικών, το  Δήμαρχο Ροδίων και το Δήμαρχο Κω, είχε κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο και την Κω, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο, το διάστημα 2-4 Απριλίου. Συζήτησε μαζί τους θέματα κοινωνικής συνοχής, αναζωογόνησης της οικονομίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας, περιορισμού των ακραίων επιπτώσεων από την κρίση και τις ακολουθούμενες πολιτικές.
 
Πώς κάνουμε μια πετυχημένη καμπάνια;
Το Σάββατο 31 Μαρτίου στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σεμινάριο για τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων, με θέμα το πώς οργανώνεται μια επιτυχημένη εκλογική εκστρατεία. Βασικοί ομιλητές ήταν ο Daniel Μουρατίδης, υπεύθυνος Πράσινων Εκστρατειών και πρόεδρος των Πράσινων στη Βάδη-Βυδεμβέργη 2006-2009 και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.
 
Άρθρα-Συνεντεύξεις-Εκδόσεις
 
Δήλωση του Ν. Χρυσόγελου για τη σύλληψη Τσοχατζόπουλου
 
Άρθρο στο ΠΟΝΤΙΚΙ
Αλλαγή σκηνικού για πράσινη μεταρρύθμιση
 
Συνέντευξη στο Artapress
Ο Νίκος Χρυσόγελος απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την κρίση και τις επικείμενες εκλογές
 
Άρθρο στην ειδική έκδοση εφημερίδας των ΟΠ Θεσσαλίας
Οι στόχοι της ευρωκοινοβουλευτικής θητείας του Νίκου Χρυσόγελου
 
Συνέντευξη στην Κω
Ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Δημήτρης Γρηγοριάδης από τους Οικολόγους Πράσινους Δωδεκανήσου επισκέφθηκαν την Κω στο πλαίσιο περιοδείας που περιλάμβανε συναντήσεις με φορείς και πολίτες και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
 
Προγραμματισμένα για τις επόμενες μέρες
21 Απριλίου: «Η Μεταρρύθμιση της Κοινής Πολιτικής για την Αλιεία & το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας»
Ο Νίκος Χρυσόγελος διοργανώνει ημερίδα διαβούλευσης με θέμα «Η Μεταρρύθμιση της Κοινής Πολιτικής για την Αλιεία & το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας», το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρες 10.00 πμ. - 14.00 μμ., στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στην οδό Καραΐσκου 111, στον Πειραιά. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα υποβληθούν από το Νίκο Χρυσόγελο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω έκθεσης και προτάσεων σχετικών με τα θέματα της διαβούλευσης.
 
21 Απριλίου - 6 Μαίου: Περιοδεία σε ελληνικές πόλεις και νησιά του Ν Αιγαίου
Ο Νίκος Χρυσόγελος συμμετέχει στον προεκλογικό αγώνα των Οικολόγων Πράσινων στηρίζοντας την προσπάθειά τους στις κρίσιμες επικείμενες εκλογές στις 6 Μαίου. Έτσι στις 21/4 θα βρίσκεται στο Ναύπλιο, στις 22/4, στην Πάτρα και την Κόρινθο, στις 27/4 στη Σύρο, στις 28/4 στην Τήνο και τη Μύκονο, στις 2/5 στην Αλεξανδρούπολη, στις 3/5 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 4/5 έως και την ημέρα των εκλογών θα βρίσκεται στη Μήλο και τη Σίφνο. 
 
5 Ιουνίου - Ευρωκοινοβούλιο - Ευρωπαϊκή ημερίδα για την κοινωνική οικονομία
Παρουσίαση της έρευνας του World Watch Institute για την κοινωνική οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο
 
22 Ιουνίου - Σύρος - Ευρωπαϊκή ημερίδα: Διαχείριση απορριμμάτων και κοινωνικές επιχειρήσεις επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης
Ημερίδα σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό Δίκτυο Κοινωνικών Επιχειρήσεων Rre-use και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
 
27 Ιουνίου - Ευρωκοινοβούλιο - Ευρωπαϊκή ημερίδα: Πρασινίζοντας τα λιμάνια, πρασινίζοντας τα πλοία.
Ημερίδα με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων για το μετασχηματισμό του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου.
 
28 Ιουνίου - Ευρωκοινοβούλιο - Ευρωπαϊκή ημερίδα: Ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νησιών.
Μεταστροφή των ναυπηγείων για κατασκευή περιβαλλοντικά αποτελεσματικών πλοίων, τμημάτων πράσινης τεχνολογίας

 

Last modified on Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 10:56