02 Ιουνίου 2011

Τι κάναμε μέσα στο MAΪΟ του 2011

Το Ενημερωτικό Δελτίο του Μαΐου 2011, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για το τι έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο το μήνα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου.
Περιεχόμενα:
  1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
  3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις - παρεμβάσεις
  4. Άρθρα – Συνεντεύξεις
  5. Προγραμματισμένα τις επόμενες μέρες
 
1. Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Ραδιενέργεια σε βουλγαρικά μανιτάρια

Απειλή για την υγεία των καταναλωτών συνιστά ο εντοπισμός ραδιενέργειας σε βουλγαρκά μανιτάρια. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατέθεσε για το θέμα επείγουσα ερώτηση, ζητώντας από την Κομισιόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έγιναν οι οφειλόμενες ενέργειες, τόσο για να διακριβωθεί από πού προέρχεται η ραδιενέργεια, όσο και για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών. Η ενημέρωση που ζητά ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων αφορά τόσο την ΕΕ, όσο και τη Βουλγαρία.
 
Έρευνες της Κομισιόν για τα Αιολικά Πάρκα στην Ελλάδα

Έρευνες για την καταλληλότητα χωροθετήσεων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα προαναγγέλλει η Κομισιόν, απαντώντας σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου για συγκεκριμένα μεγάλα έργα σε ευαίσθητες περιοχές σε Σκύρο και Κρήτη. Στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που θα έχουν στη βιοποικιλότητα, αλλά και η επίτευξη των στόχων προστασίας του δικτύου Natura 2000.
 
Μειώνουν τα φυτοφάρμακα την ευφυΐα των παιδιών;

Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για τα ανησυχητικά ευρήματα πρόσφατων ερευνών. Ο οικολογικός χώρος, ήδη από την εποχή της Ρέητσελ Κάρσον και του βιβλίου της «Σιωπηλή Άνοιξη» το 1960, προειδοποιούσε για τις επιπτώσεις και υποστήριζε τις βιολογικές καλλιέργειες. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να υποκύπτουμε στις πιέσεις της αγοράς για χρήση χημικών σκευασμάτων, οι επιπτώσεις των οποίων είναι τουλάχιστον άγνωστες.
 
Προβληματικό το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Η παράταση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» αποτέλεσε την αφορμή για να ζητήσει εξηγήσεις από την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. Η παράταση συνοδεύεται με αρκετές αμφιλεγόμενες αλλαγές, όπως η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων και προδιαγραφές εκτός Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ).
 
Τώρα και μεταλλαγμένα ζώα; Όχι ευχαριστώ!

Με αφετηρία την έντονη ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών για τις προσπάθειες να ενταχθούν στην κτηνοτροφία κλωνοποιημένα ζώα και απόγονοί τους, αλλά και ζώα γενετικά τροποποιημένα, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ζητά από την Κομισιόν να εξετάσει πρώτα, σε συνεργασία με το κοινό και το Ευρωκοινοβούλιο, τις σοβαρές ηθικές παραμέτρους του όλου εγχειρήματος.
 
Η Τρόικα να σεβαστεί τη μάχη για το κλίμα

Με γραπτή ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου τίθενται υπόψη της Κομισιόν δημοσιεύματα για πιέσεις και προς τη χώρα μας, αλλά και τα μέτρα περικοπής των εγγυημένων τιμών για τις ΑΠΕ που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο της Πορτογαλίας. Εξίσου ανησυχητική και εξοργιστική είναι η συζήτηση να εξαιρεθούν οι χώρες με οικονομικά προβλήματα ακόμη και από τους ήδη ανεπαρκείς ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα.
 
Να τεθούν όρια στη διάρκεια μεταφοράς των ζώων

Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη μεταφορά ζώων σε μεγάλες αποστάσεις κατέθεσε ο ο Μ. Τρεμόπουλος, στηρίζοντας σχετική εκστρατεία της διεθνούς οργάνωσης Animals’ Angels για να περιοριστεί σε 8 ώρες η ανώτατη διάρκεια μεταφοράς τους χωρίς στάση και διακοπή.
 
Αδιαφάνεια και αναξιοπιστία για το "Ελληνικό"

Στο... σκοτάδι παραμένουν οι πολίτες για τα σχέδια που υπάρχουν σχετικά με την τύχη του «Ελληνικού». Σε σχετική παρέμβασή του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έθεσε το ερώτημα αν η ΕΕ είναι ενήμερη για την απουσία κάθε δημόσιας διαβούλευσης για το σχεδιασμό των μελλοντικών χρήσεων γης και κατά πόσο αυτό θεωρείται συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ανταγωνισμό και για τις υποχρεώσεις δημόσιας διαβούλευσης.
 
Πόσο νέα είναι η στρατηγική της Επιτροπής για τη βιοποικιλότητα;

Σοβαρούς προβληματισμούς διατυπώνει με ερώτησή του ο Μ. Τρεμόπουλος για τη νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αναχαίτιση της απώλειας της ευρωπαϊκής βιοποικιλότητας έως το 2020. Προβληματισμοί εκφράζονται και για τους πληθυσμούς των μελισσών που παρουσιάζουν κατάρρευση, η συνέχιση της οποίας θα κόστιζε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία.
 
Επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας

Αναβάλλεται διαρκώς η λειτουργία των σταθμών δυο γραμμών του μετρό της Αθήνας (γραμμές 2 και 3 προς Περιστέρι-Ανθούπολη και Χαϊδάρι). Παρότι αποτελούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, τα αρχικά χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση στα τέλη του 2008 έχουν καταστρατηγηθεί και οι ημερομηνίες λειτουργίας των σταθμών μετατίθενται από μήνα σε μήνα.
 
Η ευρωπαϊκή πολιτική για τη ζάχαρη και η ελληνική απώλεια της αυτάρκειας

Στη μεταρρύθμιση του 2006 για τη ζάχαρη, η Ελλάδα αποποιήθηκε το 50% της εθνικής ποσόστωσης και έκλεισε τις 2 από τις 5 βιομηχανίες της. Από τα 250.000 στρέμματα που αντιστοιχούν στην ποσόστωσή της, φέτος μετά βίας καλλιεργήθηκαν 130.000 στρέμματα. Ο Μ. Τρεμόπουλος ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν αποδέχεται την ανάγκη για επείγουσα υιοθέτηση άμεσων μέτρων ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα κάλυψης της εγχώριας ζήτησης με αυτόχθονη παραγωγή και αν εξετάζει το ενδεχόμενο να διαφοροποιήσει την πολιτική της για τη ζάχαρη ώστε να υποστηριχθούν οι περιφερειακές χώρες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
 
2. Άλλες παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
 
Κραυγή αγωνίας για τα "παιδιά των δρόμων" στην Ελλάδα

Υποστήριξη στα «παιδιά των φαναριών», στα «παιδιά του δρόμου», που βρέθηκαν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Ρουμανία, ως θύματα κυκλωμάτων εκμετάλλευσης, ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, σε ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δείτε το σχετικό βίντεο
 
Η βιώσιμη ανασυγκρότηση του πλανήτη απαιτεί περικοπή των εξοπλισμών

Αυτό τόνισε ο Μ. Τρεμόπουλος στη Δημόσια Ακρόαση για το δικαίωμα αντίρρησης συνείδησης στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης υπό την αιγίδα του. Έγινε, ακόμη, η παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης για το 2011 προς την Επιτροπή LIBE του Κοινοβουλίου καθώς και κατάθεση εμπειριών από χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Δείτε σε βίντεο την εκδήλωση
 
Σε θεμελιακά λανθασμένη κατεύθυνση το Σύμφωνο για το Ευρώ

Μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι τα θύματα του Συμφώνου για το Ευρώ. Οι πλέον «ευάλωτοι» πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο μιας λανθασμένης συνταγής. Αυτά επισήμανε σε ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Μιχ. Τρεμόπουλος. Συγκεκριμένα τόνισε ότι, με βάση τους ευρωπαϊκούς στόχους για ευημερία και βιωσιμότητα, «το Σύμφωνο για το Ευρώ κινείται σε θεμελιακά λανθασμένη κατεύθυνση, καθώς εξαντλείται στην επιβολή της παραδοσιακής οικονομικής ορθοδοξίας. Η προσπάθεια να συνδεθεί το ευρώ με διαρκείς περικοπές στο κοινωνικό κράτος και διαρκείς πιέσεις σε μισθούς και συντάξεις, μακροπρόθεσμα απειλεί να διαβρώσει όχι μόνο την κοινωνική συνοχή αλλά και την Ευρωπαϊκή Ιδέα».
Δείτε το σχετικό βίντεο
 
Θετική αλλά καθυστερημένη η κύρωση της συμφωνίας για την προστασία των Πρεσπών

Σε θετική κατεύθυνση, παρά την καθυστέρηση στην κύρωσή της, κινείται η συμφωνία για την προστασία των Πρεσπών. Στα θέματα του περιβάλλοντος οι άμεσοι γείτονες της Ελλάδας είναι και αναγκαστικοί συνεργάτες, στοιχείο που κάνει τη συμφωνία αυτή ιδιαίτερα σημαντική. Οι Οικολόγοι Πράσινοι προσβλέπουν τώρα σε ταχύτερη διαδικασία έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τα εθνικά κοινοβούλια των τριών όμορων χωρών, ώστε να αποκτήσει η συμφωνία νομική ισχύ και να αρχίσουν να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος οι θεσμοί που προβλέπει.
 
Πυρηνικά στην Ευρώπη: Όχι τεστ-μαϊμού. Κύριε Oettinger!

Εκστρατεία υπογραφών στο διαδίκτυο κατά των προσχηματικών προδιαγραφών που σχεδιάζει η Κομισιόν για τις δοκιμές αντοχής (stress tests) των πυρηνικών αντιδραστήρων, ξεκίνησαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ζητώντας πλήρεις και διαφανείς ελέγχους για όλους τους υπαρκτούς κινδύνους, με τις αυστηρότερες απαιτήσεις ασφαλείας.
 
3. Εκτός Ευρωβουλής: Περιοδείες – συναντήσεις - παρεμβάσεις
 
Γερμανοί Πράσινοι: Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

Συνάντηση με την ηγεσία των Γερμανών Πράσινων και κοινή συνέντευξη Τύπου είχε στο Βερολίνο αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλο. Στη συνάντηση με τον συμπρόεδρο των Γερμανών Πράσινων Τζεμ Οζντεμίρ και τον Ράινχαρντ Μπουτικόφερ, πρώην γενικό γραμματέα τους και νυν επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών τους, τονίστηκε ότι η Ελλάδα χρειάζεται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να ξεπεράσει την κρίση.
Πώς παρουσίασε το θέμα η Deutsche Welle
 
Ανοιχτή επιστολή στην κ. Μέρκελ

Στην επιστολή του προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή απαξιωτική δήλωσή της για τους Ευρωπαίους του Νότου, ο Μ. Τρεμόπουλος τονίζει: "Αδυνατούμε να εργαστούμε αποδοτικότερα, αν δεν έχουμε δουλειά. Κι αυτό αποτελεί πια θέμα τύχης, όταν υπάρχει στη χώρα μας τόσο σοβαρή ύφεση και εκτίναξη της ανεργίας. Και το ανεπαρκές - πολύ ασθενέστερο από το δικό σας - κράτος πρόνοιας που πάντα είχαμε, τώρα αποδιαρθρώνεται με γρήγορους ρυθμούς από τα μέτρα λιτότητας. Από την άλλη πλευρά, εκατομμύρια γερμανικές θέσεις εργασίας χρηματοδοτούνται εδώ και χρόνια χάρη στο εμπορικό έλλειμμα του Νότου. Εάν δεν υπήρχε το ευρώ, το σημερινό γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα θα είχε φέρει μια τεράστια ανατίμηση του γερμανικού μάρκου και οι εξαγωγές σας θα είχαν καταρρεύσει".
Δείτε αναφορές που έγιναν από ξένα μέσα όπως στο περιοδικό Spiegel τη γερμανική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung και αλλού
 
Στην Αθήνα ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων Φιλίπ Λαμπέρτς

Ο συμπρόεδρος του ΕΠΚ και ευρωβουλευτής είχε αναλυτική ενημέρωση από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη. Στη συνάντηση εργασίας που είχε με τη Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων και τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, έγιναν εκτιμήσεις για την κρίση και επιβεβαιώθηκε η στήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων προς την Ελλάδα.
 
Όπλα διασποράς: Να αναλάβει και η Ελλάδα της ευθύνες της

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Wikileaks για ευθυγράμμιση της ελληνικής πολιτικής με τις επιδιώξεις των Η.Π.Α. να ναυαγήσει η Σύμβαση για τα Όπλα Διασποράς, που απαγορεύει την κατασκευή, κατοχή και χρήση τους, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με εξαγωγικό "λαθρεμπόριο" όπλων διασποράς από ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες και μάλιστα με την κάλυψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
 
Μαυροβούνιο: Η ευρωπαϊκή προοπτική απαιτεί θεσμικές μεταρρυθμίσεις & περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Στο Μαυροβούνιο βρέθηκε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, ως μέλος της μόνιμης Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Δυτικά Βαλκάνια, και πήρε μέρος στη δεύτερη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης στην Ποντγκόριτσα.
 
Πυρηνική Ενέργεια, Τέλος Εποχής

Εμπεριστατωμένη συζήτηση με εξαιρετικές εισηγήσεις πραγματοποιήθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πυρηνική Ενέργεια – Τέλος Εποχής» στην αίθουσα διαλέξεων της ΕΔΟΘ.
 
Ο Μ. Τρεμόπουλος στην Αλβανία για τις δημοτικές εκλογές

Στην Αλβανία για τις δημοτικές εκλογές στις 8 Μαΐου μετέβη ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, ως μέλος της τετραμελούς αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο ευρωβουλευτής συναντήθηκε με Αλβανούς υπουργούς και πολιτικά στελέχη, μέλη της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, μέλη τοπικών και διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΑΣΕ στα Τίρανα.
Δείτε σχετικές δηλώσεις του Μ. Τρεμόπουλου σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό
Δείτε την τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου, όπου παρουσιάζει την εμπειρία του από τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας.
 
Παρέμβαση για τους Ρομά της Ιταλίας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Roberto Maroni έστειλε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος για το θέμα των βίαιων εκκενώσεων δεκάδων καταυλισμών Ρομά (τσιγγάνων) στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης. Η επιστολή εντάσσεται στο πλαίσιο εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας που ζητά από ευρωβουλευτές να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και τις ιταλικές αρχές για να σταματήσουν τις αναγκαστικές εκκενώσεις καταυλισμών των Ρομά, να δώσουν βιώσιμες λύσεις στέγασης για όσους εκδιώχθηκαν και έμειναν άστεγοι και να αναθεωρήσουν ριζικά το Σχέδιο NOMAD, με βάση το οποίο γίνονται οι εκδιώξεις.
 
Με την Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την αιματηρή επίθεση από τις ισραηλινές αρχές σε διεθνή ύδατα στο "Στόλο της Ελευθερίας" ενώ έπλεε προς το λιμάνι της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια, τα στελέχη της Πρωτοβουλίας επισκέφτηκαν το ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο και έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο Μ. Τρεμόπουλος.
Ο "Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ" σαλπάρει ξανά στα τέλη του Ιούνη 2011, μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας για ειρήνη και της αλληλεγγύης.
 
Συμμετοχή στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Στους χιλιάδες νέους που συμμετείχαν στο 2ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης μίλησε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα στοχεύουν όχι απλά στη καταστολή αλλά στη μείωση της βλάβης, θα σέβονται την προσωπικότητα του χρήστη και θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διακίνησης των ουσιών στη ρίζα του.
 
4. Άρθρα – Συνεντεύξεις
 
Τι θα λέγαμε στον Πρωθυπουργό αν μας καλούσε να συνομιλήσουμε

Ανοιχτή επιστολή του Μιχάλη Τρεμόπουλου προς τον Πρωθυπουργό, όπου παρουσιάζει απευθείας πολίτες τις εναλλακτικές προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την κρίση.
 
Η αλληλεγγύη συμφέρει το ευρώ

Κείμενο του Μ. Τρεμόπουλου, με την τοποθέτησή του στην ομάδα των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, που δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr
 
Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Εντονα επικριτικός για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, τονίζοντας πως η λογική «να επιδεινώσουμε την ύφεση για να εξυγιάνουμε την οικονομία» απλώς φορτώνει με βάρη τις επόμενες γενιές. Δήλωσε την πρόθεση των Οικολόγων Πρασίνων να κατέλθουν ως αυτόνομη πολιτική δύναμη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τάχθηκε δε υπέρ μιας επιτροπής ελέγχου του χρέους, ενώ τοποθετούμενος για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χαρακτήρισε κρίσιμη την παράμετρο υπέρ ποίων θα είναι οι όροι υπό τους οποίους σχεδιάζεται να γίνει.
 
Συνέντευξη σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό

Συνέντευξη σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό με την ιδιότητα του ως παρατηρητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη γειτονική χώρα, έδωσε ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος.
 
Συνέντευξη στην ΕΡΤ-3

Απαντήσεις στη συντονισμένη επίθεση που δέχτηκε από τους Π. Ψωμιάδη και Κ. Βελόπουλο, με προσωπικό χαρακτήρα, έδωσε μέσω της εκπομπής "Καθημερινά" της ΕΤ-3 ο ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μ. Τρεμόπουλος.
 
Σχολιασμός της επικαιρότητας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ

Δείτε σε βίντεο τις τοποθετήσεις του για τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, για την ραδιενέργεια σε μανιτάρια και απορρίμματα και για την βία και την τρομοκρατία στην εκπομπή των Καραμέρου -Χαριτάτου.
 
Αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ με αφορμή την ανοιχτή επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ

Αναφορές που έγιναν από ξένα ΜΜΕ με αφορμή την ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο Μ. Τρεμόπουλος στην Άνγκελα Μέρκελ
 
5. Προγραμματισμένα τις επόμενες μέρες
 
Παρασκευή 3/6 - 4η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Θεσσαλονίκη

Κύριακη 5/6 - Εκδήλωση για την ημέρα Περιβάλλοντος, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 25/6 – Καταστατικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, Αθήνα

Τρίτη 28/6 - Διεθνής εκδήλωση για την κρίση, Βρυξέλλες

 
Last modified on Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 09:23