21 Μαρτίου 2014

ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία

 

www.prasinoi.gr, info@prasinoi.gr

 

18 πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου για ευρωεκλογές

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία παρουσιάζουμε τα πρώτα 18 ονόματα που απαρτίζουν την πράσινη κοινωνική λίστα. Είμαστε άνδρες και γυναίκες, νέοι ή μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι, με διαφορετικές διαδρομές αλλά κοινό όραμα και μας ενώνει το γεγονός ότι είμαστε ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ, γιατί μας εκφράζει περισσότερο η πολιτική ομάδα που μίλησε έγκαιρα και με λογικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.

Αλληλεγγύη, για να αλληλοστηριχθούμε και να ξεπεράσουμε μαζί την κρίση.

Δημιουργία, γιατί η αλλαγή έρχεται μέσα από δημιουργικές ανατροπές και ρήξεις.

Οικολογία, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος, η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή είναι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη οικονομία.

Επιλέξαμε να μιλήσουμε δημόσια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις 21 Μαρτίου και για λόγους συμβολισμού γιατί είναι:

-Η εαρινή ισημερία, η πρώτη ημέρα της άνοιξης, των χρωμάτων, της άνθισης της φύσης. Εκπροσωπούμε μια δυναμική και ρεαλιστική πολιτική πρόταση που επιδιώκει να μετατρέψει την οργή, την κατάθλιψη και την απαισιοδοξία σε συνειδητή ενεργή και γόνιμη συμμετοχή για δημιουργικές αλλαγές που φέρνουν λύσεις εδώ και τώρα.

- H παγκόσμια ημέρα ποίησης. Επιδιώκουμε να φέρουμε την ελπίδα μέσα από την ποίηση και τη δημιουργία, μέσα από ουσιαστικές προτάσεις και ποιοτικές παρεμβάσεις που βασίζονται σε αξίες, στον πολιτισμό και τη δημοκρατική κουλτούρα. Θεωρούμε τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία ως κινητήρια δύναμη για μια καλύτερη ζωή.

- Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην αλληλοκατανόηση, στην ισότητα, στην εμπέδωση μιας κουλτούρας αρμονικής συνύπαρξης και φιλοξενίας. Παρεμβαίνουμε για να αλλάξουμε στερεότυπα που διαιωνίζουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις και τη βία κάθε είδους.

- Ο προάγγελος της επόμενης μέρας, της παγκόσμιας ημέρας του νερού, της βάσης για την ίδια τη ζωή. Ας γίνουμε σαν το νερό, καθαροί, διαφανείς, προσαρμοστικοί, αλλά και δυναμικοί και ανατρεπτικοί, για να δούμε πέρα από την κρίση και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων αυτής της γης.

Οι 18 υποψήφιοι και υποψήφιες σε σύνολο 42 που παρουσιάζουμε σήμερα είναι:

1. Αχμέντ Μοάβια. Διεθνής προσωπικότητα με δράση στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά στα θέματα δικαιωμάτων μεταναστών και καταπολέμησης του ρατσισμού και ξενοφοβίας. Δημοσιογράφος από το 1983 σε διάφορες εφημερίδες, είναι μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων της Ελλάδας. Γενημμένος στο Σουδάν, ζει στην Ελλάδα.

2. Βαλάσης Μάνος. Αναλυτής Προγραμματιστής στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης,  Εθελοντής σε Ευρωπαϊκές Οργανώσεις Νεολαίαςκαι Κοινωνίας των Πολιτών

3. Γρέδης Πάνος. Ειδικός σε  Διεθνείς Σχέσεις, Αναπτυσσόμενες Χώρες και Δημόσια Διοίκηση. Με σπουδές Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης δραστήριος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Βρυξέλλες

4. Δασενάκης Μάνος. Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος, Ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντιπρόεδρος για σειρά ετών  και Πρόεδρος την περίοδο 2007-2013 στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ωκεανογραφικών Ενώσεων. Σημαντική ερευνητική δουλειά σε ρυπασμένες θαλάσσιες περιοχές.

5. Δημοπούλου Ευγενία. Ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συνεταιρισμού SYNAXIS με έδρα την Μαρωνεία Ροδόπης, μονάδα παραγωγής ποιοτικών προϊόντων διατροφής. Γεννημένη στην Γερμανία, επέστρεψε και ζει στην Ελλάδα.

6. Ζουμπουλίδης Χρήστος. Δικηγόρος στην Πιερία. Δραστήριος σε θέματα καταπολέμησης της φτώχειας και εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη

7. Θεοδωρικάκου Όλγα. Δραστήρια σε θέματα κοινωνικής ένταξης και ψυχικής υγείας. καθώς και σε θέματα κοινωνικής οικονομίας. Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές.

8. Καλλή-Πίνιου Μαρία. Δερματολόγος, με διεθνή δράση σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων. Διετέλεσε μέλος προεδρείου του Διεθνούς Συμβουλίου Κέντρων Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθηκε και εξορίστηκε στη Γυάρο  

9. Κάππας Νίκος, τραγουδοποιός και στιχουργός, δραστήριος σε περιβαλλοντικά θέματα. Επέστρεψε από Αυστραλία, όπου έχει γεννηθεί και σήμερα ζει στην Κω.

10. Καστρινάκη Ρούλα. Χανιώτισσα της παλιννόστησης. Πολύγλωσση. Aσχολείται με τον οικοτουρισμό στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Σπούδασε οικολογία στις κρητικές χαλέπες και θάλασσες

11. Κεχαγιόγλου Χρυσούλα. Απόφοιτη Φιλοσοφίας και Λογοθεραπείας. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Συμμετέχει σε σχήματα ποικίλης μουσικής, ιδρυτικό μέλος  του συγκροτήματος «Φρικαντέλα» και της "Ομάδας Καβάφη" από τη Σύρο

12. Κυμπουρόπουλος Στέλιος. Αριστούχος ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δραστήριος σε θέματα  Ανεξάρτητης Διαβίωσης των ΑΜΕΑ. Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας - Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών.

13. Λεμπέση Κάτια. Διευθύντρια των Εκδόσεων Κέδρος. Σπούδασε Εκπαίδευση στο GoddardCollege στο Vermont των ΗΠΑ (προοδευτικό κολλέγιο με οικολογικό προσανατολισμό). Στην μεταπολίτευση ενεργοποιήθηκε στο γυναικείο κίνημα.

14. Λιβάνιος Σταύρος. Αναισθησιολόγος, εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία Νεογνών, Βρεφών, Παιδιών και Εφήβων και στην Εντατική Θεραπεία Βρεφών, Παιδιών και Εφήβων. Με σημαντική επιστημονική δράση. Πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αλγολογίας (πόνου)

15. Μπονατάκης Μιχάλης. Είναι καρδιολόγος στην Κίσσαμο. Ασχολείται με την προληπτική ιατρική στον τομέα των καρδιαγγειακών νόσων. Έχει συμμετάσχει στο φοιτητικό κίνημα 1973-1979 και στο κίνημα ειρήνης

16. Παναγιωτοπούλου Μαρία. Με σπουδές στην δασολογία, το φυσικό περιβάλλον, την βιολογία και την οικολογία στην Ελλάδα και τη Σουηδία.  Με σημαντική επιστημονική δουλειά και δράση σε θέματα προστασίας υγροτόπων, καταγραφής και προστασίας της ορνιθοπανίδας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

17. Παπαχρήστου Σοφία. Σκηνοθέτης και παραγωγός, με πολλά βραβεία. Μεταξύ άλλων σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας "Κοινωνική οικονομία, η εναλλακτική λύση"

18. Χρυσόγελος Νίκος. Ευρωβουλευτής Πράσινων, αντιπρόεδρος Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου. Χημικός – περιβαλλοντολόγος ιδρυτικό μέλος μερικών από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα

 

Τα βιογραφικά των υποψηφίων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: www.prasinoi.gr

Για να μας γνωρίσετε καλύτερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.prasinoi.gr ή στείλτε μας τα μηνύματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@prasinoi.grΤηλ επικοινωνίας: 210 3223867

Last modified on Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 17:35