06 Ιουλίου 2019

Ντροπή να είναι στη Βουλή και άλλος ένας τυχοδιώκτης που κοροϊδεύει τους πολίτες

Η εικόνα ίσως περιέχει: λουλούδι, ουρανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Πρόσφατα τυχαία άκουσα την ομιλία του K. Βελόπουλου, ενός ανεύθυνου, τυχοδιώκτη πολιτικού που ανακατεύει τα πάντα με μπόλικη δόση μίσους και ψεύδους για να πουλήσει αυτή τη φορά «πολιτικό» εμπόρευμα.

Ένας λόγος που ψαρεύει από παντού επενδύοντας στα πιο χαμηλά ένστικτά. Αναφέρεται σε υπαρκτά προβλήματα αλλά οι λύσεις που «πουλάει» είναι ότι νομίζει ότι θα του φέρει ψήφους, καμία σχέση με πραγματικές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τη χώρα. Αντίθετα, πουλούσε επιστολές του …Χριστούαπό τις εκπομπές του σε αφελείς …»χριστιανούς», που αντί να τον στείλουν από εκεί που ήρθε, τον …ακολουθούν και τον ψηφίζουν!!!

Επανέλαβε, μπροστά σε ένα ακροατήριο που τον …αποθέωνε, πάνω 1000 φορές, για την Ελλάδα και κάθε τι ελληνικό που φυσικά …υπερέχει (όπως αυτός σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς). Εννοείται ότι κάθε αναφορά στο ελληνικό είναι μόνο επιφανειακή. Καμία σχέση με τους φιλόσοφους, την δημοκρατία, τις αναζητήσεις σε βάθος αυτού που αποκαλούμε ελληνικός πολιτισμός και ελληνική παιδεία! Η «ελληνική λύση» είναι το περιτύλιγμα για ότι χυδαίο και φοβικό θέλει να πλασάρει. Αφελείς και επικίνδυνες απόψεις.

 

Ένας λόγος ποτισμένος με μίσος απέναντι στους άλλους, από έναν οπαδό του Πούτιν και της ξανθής φυλής που «θα έρθει να μας σώσει». Βέβαια τα έλεγαν και άλλοι στο παρελθόν και αποδείχθηκαν (αυτ)απάτη.

Ένας …πολέμαρχος που θα διώξει όλους τους …»λαθρομετανάστες» και δεν θα αφήνει ούτε κουνούπι να περάσει από το Αιγαίο! Ακόμα και αν είχε ηθική βάση μια τέτοια πολιτική, πώς θα μπορούσε άραγε να πετάξει έξω από τα σύνορα μερικές χιλιάδες ανθρώπους; Και που θα τους «πετάγε»; Ανοησίες που επαναλαμβάνονται για να «χαιδεύουν» τα αυτιά ανθρώπων που δεν σκέφτονται καν.

Ο «λόγος» του διχαστικός, δήθεν αντισυστημικός, ενάντια στους πολιτικούς, αυτός ο τύπος που πέρασε από κόμματα, ΛΑΟΣ και ΝΔ, που γεννήθηκε στη Γερμανία το 1965, με καταγωγή από αγροτική προσφυγική οικογένεια και προωθεί  μια εντελώς Αφελείς και επικίνδυνες απόψεις. και πελατειακή πρακτική ακόμα και με στην προεκλογική διαδικασία, αφού ακόμα και υποψήφιοί του τον κατηγορούν για αυτό (προώθηση συγγενών) και για προσπάθεια εξαπάτησης των ψηφοφόρων, μάλιστα υποψήφιός του κατέθεσε μήνυση εναντίον του!

 

Ένας λόγος μίσους ενάντια στους ξένους που δεν μπορεί να συνάδει ούτε με τη θρησκεία της αγάπης που επικαλείται ως λαοπλάνος συνεχώς, μέχρι κι επιστολές του Χριστού αναφέρει (για να πείσει αφελείς που τον ακολουθούν ότι είναι απεσταλμένος του Χριστού!!!) («το αγαπάτε αλλήλους» μάλλον του έχει διαφύγει…) ούτε όμως με την ελληνική αντίληψη περί φιλοξενίας που είχε μέχρι και Θεό της φιλοξενίας (γιατί ο ξένος ήταν ιερός…). Αυτός ο κήρυκας του μίσους αγνοεί φαίνεται ότι «Ή φιλοξενία ήταν θεσμός για τους αρχαίους να υποδέχονται και να περιποιούνται τους ξένους στο σπίτι τους. Πίστευαν ιδιαίτερα στην ιδέα της φιλοξενίας και την θεωρούσαν ηθικό χρέος και ιερό κανόνα των θεών (προστάτης ο Ξένιος Ζευς). Γι’ αυτό και οι ξένοι, ως σταλμένοι από τους θεούς, θεωρούνταν πρόσωπα ιερά, τιμημένα και σεβαστά«.

Αυτός ο άνθρωπος και οι ιδέες που εκπροσωπεί (μαζί με παρόμοια σχήματα και εγκληματικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή) «μας εκπροσωπεί» ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να «μας εκπροσωπήσει» και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ντροπή και αίσχος. Παρακολουθούμε παθητικά να δηλητηριάζεται το κοινωνικό σώμα και να αυξάνεται το μίσος στην κοινωνία, με διαφορετικές μορφές κάθε φορά αλλά πάντα με το ίδιο απεχθές πρόσωπο. Δεν βρέθηκαν εκατομμύρια να πουν δυνατά «Όχι στο όνομά μας»  #notinmyname  #Nohatespeech  #democracy  #socialInclusion#co-existence

Πρέπει να το πούμε δυνατά. Αυτός ο άνθρωπος όπως και η Χρυσή Αυγή δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο γιατί οι θέσεις τους δεν έχουν σχέση ούτε με τη δημοκρατία ούτε με την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό, αν θέλουμε να μιλήσουμε σε αυτό το επίπεδο. Άλλη …λύση θυμίζουν. Ευχαριστούμε, λοιπόν, δεν θα ψωνίσουμε από εσάς…

Last modified on Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 09:52