18 Αυγούστου 2017

Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν. Ο φόβος δεν θα περάσει #Barcelona

Φωτογραφία του Nikos Chrysogelos.

Τα συλλυπητήρια μας για τα θύματα των τρομοκρατών του ISIS στη Βαρκελώνη, στην Καταλονία. Αλληλεγγύη με τους πολίτες, τις αρχές, τους Δήμους, τις κοινωνικές οργανώσεις της #Barcelona. Εμείς έχουμε ένα λόγο παραπάνω να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την Βαρκελώνη, την Καταλονία, τους φορείς, τις αρχές, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους πολίτες: τον κυβερνήτη @KRLS, την δήμαρχο της Βαρκελώνης @AdaColau και τις/τους δημάρχους όλων των άλλων πόλεων (είχαμε την τιμή να μας επισκεφθούν πολλοί/ες στο WELCOMMON για να δουν την δουλειά μας), τον συνάδελφο πράσινο (πρώην) ευρωβουλευτή και φίλο και νυν υπουργό μετανάστευσης στην Καταλονία @raulromeva, πολλούς θεσμούς και εκπαιδευτικά ιδρύματα, φίλους όπως ο Γιώργος Καλλής, αλλά και οργανώσεις όπως οι @msocialcatCOM και @AcsarBarcelona και τους πάνω από 40 Καταλανούς εθελοντές που έχουν σταθεί δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα για να μπορούμε να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες στο χώρο υποδοχής, προσωρινής φιλοξενίας και ένταξης προσφύγων το Καταλανικό Ταμείο Ανάπτυξης των Δήμων @Lafede_cat καθώς και πολλούς άλλους φορείς.

 

 

Νοιώθουμε απίστευτο πόνο για αυτό που συνέβη σε μια από τις ανεκτικές πόλεις και κοινότητες, σε μια από τις δραστήριες πόλεις σε θέματα πράσινης πολιτικής και προστασίας του κλίματος, υπόδειγμα για όλες τις πόλεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι #terrorist ΙSIS χτύπησαν στην #Barcelona μια από τις πιο ανοικτές, πολυ-πολιτισμικές & φιλικές πόλεις που είναι από εκείνες που διαδήλωναν για να δεχθούν πρόσφυγες, γιατί είναι #WithRefugees

 

Οι #terrorist του ΙSIS #Barcelona & οι ρατσιστές στο #Charlottesville δολοφονούν με τον ίδιο τρόπο, με αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος, πάνω σε αθώους. Τυχαίο;

Ο στόχος τους είναι να πλήξουν την έννοια της κοινότητας, της συνεργασίας, της συνύπαρξης, της ανεκτικότητας, να πλήξουν ένα τρόπο ζωής που συνδέεται με την ελευθερία και την επιλογή.

Η απάντηση σε αυτή την τρομοκρατία είναι μία και μόνη, δεν αρκεί η εγρήγορση της αστυνομίας και η συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να είμαστε ειλικρινείς: οι τρομοκράτες θα αποτύχουν ΜΟΝΟ αν είμαστε ενωμένοι, μόνο αν πάντα παίρνουν την απάντηση που τους αξίζει, δηλαδή ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Ναι η αγάπη για ζωή είναι πιο δυνατή από το φόβο που προσπαθείτε να επιβάλλεται.

 

Όπως λέει και η δήμαρχος της Βαρκελώνης:

@AdaColau

Barcelona ciudad de paz. El terror no conseguirá que dejemos de ser quien somos: ciudad abierta al mundo, valiente y solidaria

@AdaColau

Thank you for the solidarity we have received from around the world. Barcelona is brave and united. Terror will never change that

ΌπωςλέεικαιοΜπάρακΟμπάμαχρησιμοποιώνταςταλόγιατουΜαντέλα:

@BarackObama:

"No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion..."

Φωτογραφία του Nikos Chrysogelos.

Να μην ξεχνάμε ότι οι τρομοκράτες του ISIS και των συμμάχων τους έχουν δολοφονήσει όχι μόνο Ευρωπαίους αλλά (κυρίως) πολλές χιλιάδες μουσουλμάνους, πολλές χιλιάδες πολίτες δεκάδων χωρών. 
Η τρομοκρατία είναι βάρβαρη από όποιον και αν ασκείται, δεν έχει σημασία το χρώμα, η γλώσσα, το θρήσκευμα, η καταγωγή, η ηλικία των θυμάτων και των θυτών. 
Οι τρομοκράτες είναι τρομοκράτες, τα θύματα είναι θύματα. Η χειρότερη υπηρεσία προς την ασφάλεια και την ειρήνη είναι να ταυτίζουμε τους τρομοκράτες του ISIS με τους μουσουλμάνους ή τους λευκούς ρατσιστές στις ΗΠΑ με τους χριστιανούς. 
Οι τρομοκράτες ναι δολοφονούν αλλά η απάντησή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη, "είστε μια απειροελάχιστη μειοψηφία βάρβαρων δολοφόνων". Τελεία. Μην τους κάνουμε τη χάρη να τους εντάσσουμε σε μεγαλύτερες κοινωνικές, θρησκευτικές ή πολιτισμικές ομάδες.

Last modified on Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 15:29