31 Αυγούστου 2015

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Για λύσεις. Αλλάζουμε το παιχνίδι, παρεμβαίνοντας ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

porta

Ενόψει των εκλογών και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ουσιαστικής πολιτικής παρέμβασης, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις άτομα και συλλογικότητες από το χώρο της Πολιτικής Οικολογίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς και των Κοινωνικών Κινημάτων.

Αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες ενόψει των εκλογών για τη διερεύνηση της δυνατότητας διαμόρφωσης νέου πολιτικού χώρου.

Σε αυτή την κατεύθυνση απευθύνουμε κάλεσμα σε άτ...ομα και συλλογικότητες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μια τέτοια προσπάθεια να επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημιουργούμε τα μονοπάτια που θέλουμε να διασχίσουμε, αν οι λεωφόροι που έχουν ανοίξει οι άλλοι οδηγούν σε αδιέξοδα ή στον γκρεμό την ελπίδα. Είμαστε πολλές και πολλοί και μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Επιλέγοντας μια πολιτική προώθησης βαθιών αλλά δίκαιων αλλαγών, οικολογικά - κοινωνικά - οικονομικά καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα, ιδιαίτερα αυτά της ανεργίας, της φτώχειας, της κατάρρευσης της παραγωγικής βάσης. Η δημοκρατία απαιτεί συμμετοχή, όχι ανάθεση ή εν λευκώ εντολές.

Καιρός να δημιουργήσουμε συμμετοχικά κι ανατρεπτικά, με αλληλοσεβασμό και έμπνευση, την δική μας γειτονιά, την δική μας συν-οικεία που θα αλλάξει τον τρόπο που ασκείται η πολιτική σήμερα αλλά και το περιεχόμενο της πολιτικής. Το παλιό πολιτικό σύστημα ρευστοποείται μαζί με την κοινωνία, ας εργαστούμε από κοινού για την πολιτική που θα εμπνέει και θα δημιουργεί όρους συμμετοχής των πολιτών. Να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό χώρο που παρεμβαίνει και κοινωνικά, που θέτει ως στόχο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ την αναγέννηση της κοινωνίας, της χώρας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την οικολογική στροφή της οικονομίας, την δημιουργία πολλών, βιώσιμων, αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, μια βιώσιμη ευημερία για όλες και όλες που δεν καταστρέφει τις βάσεις της ζωής και δεν σπαταλάει το μέλλον των παιδιών μας.

Last modified on Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 18:05