25 Απρίλιος 2013

Οι Οικολόγοι δεν διαλύονται, μαζικοποιούνται

Σε μια νέα αρχή στοχεύουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με αφετηρία το συνέδριο επανεκκίνησης τους στις 6 και 7 Ιουλίου. Όπως τονίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος «­οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν διαλύονται αντιθέτως  μαζικοποιούνται κι αλλάζουν, με άνοιγμά τους στην κοινωνία», αφήνοντας αιχμές για τα στελέχη που αποχώρησαν και τα οποία έκαναν λόγο για άλωση των Οικολόγων από το ΠΑΣΟΚ.

 

Ο Νίκος Χρυσόγελος σημειώνει πως οι Οικολόγοι κάνουν άνοιγμα στην κοινωνία «για να κάνουν μαζί με ενεργούς πολίτες μια νέα αρχή, διαλύοντας τους μικρο-μηχανισμούς που τους οδήγησαν στο περιθώριο».

 

 
 
 

Το συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων τον Δεκέμβριο 2012 αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία 65% «να προσκαλέσει ενεργούς πολίτες και φορείς να διαμορφώσουμε από κοινού ένα ανοικτό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό, ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα, που θα προσφέρει λύσεις, θα συντελέσει καθοριστικά στη διέξοδο της χώρας από τα σημερινά αδιέξοδα, την πολιτική, οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική κι αξιακή κρίση με τεκμηριωμένες αναλύσεις και κοινωνικές- πολιτικές παρεμβάσεις», αναφέρει και προσθέτει: «Μέσα από ένα συστηματικό διάλογο με ενεργούς πολίτες και φορείς, μέσα από κοινές δράσεις και ανταλλαγή απόψεων, θέλουμε να φτάσουμε σε ένα συνέδριο επανεκκίνησης, νέας αρχής για τους Οικολόγους Πράσινους στα τέλη Ιουνίου, σε ένα συνέδριο που μέσα από τη συμμετοχή θα αλλάξουμε και εμείς».

 


«Αυτή η πρόσκληση βρίσκει σημαντική απήχηση σε ενεργούς πολίτες και ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους. Μια μικρή μειοψηφία στους Οικολόγους Πράσινους αντιδρά με λάσπη και συκοφαντίες. Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω».

_________

Δημοσιεύτηκε στο tvxs.gr στις 24/4/2013

Last modified on Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2013 15:41