22 Νοεμβρίου 2012

Επιδιώκουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα είναι κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά υπεύθυνη και αλληλέγγυα

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης που οργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών

Η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών (ΕΚΒ) οργάνωσε εκδήλωση στις 6 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της προσπάθειας συνένωσης και τακτικής επικοινωνίας της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών και των Ελλήνων εργαζομένων στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και ως συνέχεια της καθιερωμένης πλέον ετήσιας συνάντησης με τους Ευρωβουλευτές. Τη συζήτηση συντόνιζε ο Πρόεδρος της ΕΚΒ κ.  Δημήτρης Αργυρόπουλος και είχε ως κεντρικό θέμα την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση. Το παρών έδωσαν ο Νίκος Χρυσόγελος από του Οικολόγους και ο Νίκος Χουντής από το ΣΥΡΙΖΑ ενώ ενεργή συμμετοχή  είχε και ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πλαίσιο της εφαρμογής της νέας οικονομικής διακυβέρνησης και του ετήσιου Ευρωπαϊκού εξάμηνου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφατα εξέδωσε δέσμη συστάσεων για την εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων και οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Μπορεί να παρουσιάζονται ως βήματα με στόχο την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία απασχόλησης σε ολόκληρη την ΕΕ, είναι όμως φανερό πως απέχουν πολύ από την υλοποίηση οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά άρτιων πολιτικών τη ώρα που η κρίση ολοένα και περισσότερο βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην άβυσσο.

 

Τον λόγο έλαβε ο Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής της Ομάδας των Πράσινων/Ελεύθερη Συμμαχία και μεταξύ άλλων δήλωσε:

 

"Οι δράσεις για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την περιβαλλοντική επαγρύπνηση είναι σημαντικό να προέλθουν με σύμμαχο την κοινωνία. Το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών δεν μπορεί να δώσει οτιδήποτε προς την κατεύθυνση που εμείς ως Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουμε επανειλημμένα αναδείξει. Είναι ανάγκη να επιλέξουμε έναν τρίτο δρόμο, μιας πράσινης, ανθρωποκεντρικής και βιώσιμης ανάπτυξης που θα είναι κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά υπεύθυνη και αλληλέγγυα προς τους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε δεινή θέση. Είναι ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει τις πολιτικές της, ενώ από την άλλη και η ΕΕ έχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της πολιτικής. Ο ρόλος όλων μας εδώ στις Βρυξέλλες συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων την ευθύνη να καταφέρουμε να μεταφέρουμε την αγωνία των συμπολιτών μας καθώς και να εργαστούμε σκληρά προς μια εξεύρεση βιώσιμης λύσης."

Last modified on Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 14:30