19 Σεπτέμβριος 2012

Ποδήλατα και συγκοινωνίες για τις Ευρωπαϊκές πόλεις

Συμμετοχή Νίκου Χρυσόγελου σε εκδηλώσεις για τη βδομάδα βιώσιμης κινητικότητας

Οι πόλεις χρειάζονται ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις για τις μεταφορές, ώστε να γίνουν ανθρώπινες, υγιείς και περιβαλλοντικά αποδεκτές. Η ανάπτυξη των υποδομών για ποδήλατα ώστε να είναι ασφαλής η κίνηση για όσους/ες τα χρησιμοποιούν, ο συνδυασμός μετακινήσεων με δίκυκλο, και κυρίως ποδήλατο, με τις δημόσιες συγκοινωνίες, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων στα έργα που γίνονται για τις μεταφορές, όσο και συνειδητές επιλογές από τους πολίτες μπορεί να συμβάλλουν στην οικολογική και κοινωνική ανασυγκρότηση των πόλεων μας” τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, συμμετέχοντας σε συζήτηση για τις βιώσιμες μετακινήσεις με ποδήλατο, με τον JanezPotocnik, Επίτροπο για το Περιβάλλον, την IsabelleDurant, Αντι-Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τον MattiasGroote, Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου. στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες, δίπλα από Ευρωκοινοβούλιο. Θέμα συζήτησης οι βιώσιμες μετακινήσεις, ο ρόλος του δίτροχου και κυρίως του ποδηλάτου και οι δυνατότητες συνδυασμού του με τα δημόσια συστήματα μεταφορών, ο επανασχεδιασμό των πόλεων ώστε να γίνουν βιώσιμες, η χρήση του ποδηλάτου σε τουριστικές διαδρομές αλλά και η ανάπτυξη του ευρωπαϊκού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών, οι αλλαγές στις ευρωπαϊκές, εθνικές και τοπικές πολιτικές που απαιτούνται ώστε να προωθηθούν μεταφορές και μετακινήσεις που στηρίζουν την οικολογική και κοινωνική αναγέννηση των πόλεων, οι αλλαγές στις αξίες και συνήθειες των πολιτών που θα συμβάλλουν στην αποδοχή ενός νέου μοντέλου μετακίνησης στις πόλεις.   

Το ενδιαφέρον είναι ότι η διοργάνωση των εκδηλώσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα ήταν πρωτοβουλία κυρίως φορέων που εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, όπως η ETRA – Ευρωπαϊκός οργανισμός εμπορίας δικύκλων (www.etra-eu.com), η ACEM -ένωση της βιομηχανίας δικύκλων στην Ευρώπη(www.acem.eu), η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (www.mobilityweek.eu), η εφημερίδα ΒΙΚΕ EUROPE www.bike-eu.com, με υποστηρικτές τους Πράσινους στο Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ (www.forum-europe.com) και την UEAPME ( www.ueapme.com)που είναι η οργάνωση ομπρέλα των ευρωπαϊκών μικρομεσαιων επιχειρήσεων, μέλος της οποίας είναι και η ΕΤΡΑ.
Παράλληλα με τις συζητήσεις και τα πληροφοριακά περίπτερα σχετικών με το θέμα οργανώσεων, πρωτοβουλιών πόλεων, δικτύων και προγραμμάτων για βιώσιμες μετακινήσεις στις πόλεις, διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά έκθεση μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο για βίωσιμα 2τροχα, στην οποία εκτέθηκαν απλά και ηλεκτρικά ποδήλατα, πατίνια, τροχοπέδιλα, σκούτερ, ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες ειδικά σχεδιασμένες για τις μετακινήσεις μέσα στις πόλεις, συστήματα χρήσης υδρογόνου στα ΜΜΜ καθώς και για υποδομές ποδηλατόδρομων. Στόχος να παρουσιαστούν σύγχρονες, καινοτόμες, φθηνότερες λύσεις για τη μεταφορά των πολιτών στα αστικά κέντρα.
Στη δήλωσή του μετά την εκδήλωση ο Νίκος Χρυσόγελος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου:
«Το δίτροχο, ιδιαίτερα το ποδήλατο, μπορεί να κάνει τη διαφορά στις πόλεις μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χρήση ΙΧ κοστίζει ακριβά και μεγάλο ποσοστό των ευρωπαίων πολιτών υποφέρουν από τη ρύπανση και τις κακές συνθήκες κυκλοφορίας. Περισσότερο ποδήλατο, καλύτερες συγκοινωνίες και λιγότερο ΙΧ, σημαίνει λιγότερα καύσιμα, μικρότερη ρύπανση, περιορισμό σπατάλης χρημάτων, καθημερινή αλλά ήπια άσκηση, εξοικονόμηση χρόνου στις μετακινήσεις, άνεση παρκαρίσματος, καλύτερη ποιότητα ζωής, βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις, προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος, εξάλειψη μποτιλιαρίσματος.

Το ποδήλατο πορεί να συνδυαστεί με τα δημόσια μέσα μεταφοράς και να προσαρμοστεί στις δυνατότητες και τις ανάγκες κάθε πολίτη. Το δίτροχο, ιδιαίτερα το ποδήλατο, απλό ή με πολλές ταχύτητες ή και με ηλεκτρική μπαταρία για συνδυασμένη χρήση του πεταλιού με τη μηχανική κίνηση σε μεγάλες ανηφόρες, είναι πλέον φιλικό σε κάθε ηλικία. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει επιλύσει προβλήματα όπως η ποδηλατική κίνηση σε μεγάλες ανηφόρες, ο συνδυασμός με άλλα μέσα μεταφοράς, το παρκάρισμα του ποδηλάτου μέσα στο σπίτι. 

Το δίτροχο είναι το όχημα που οδηγεί στο μέλλον. Για να πετύχουμε όμως τη ραγδαία αύξηση των μετακινήσεων με δίτροχα, και ιδιαίτερα με το ποδήλατο, και τη μείωση της χρήσης ΙΧ πρέπει να κάνουμε τις πόλεις μας φιλικότερες και ασφαλείς για αυτού του είδους τη μετακίνηση. Είναι μια στρατηγική που ακολουθούν πολλές πόλεις, με κορυφαία την Κοπεγχάγη που έχιε βάλει ως στόχο το 50% των μετακινήσεων να γίνονται με ποδήλατο».