02 Απρίλιος 2013

Κοινωνική Οικονομία - H εναλλακτική λύση

Προβολή ντοκυμαντέρ για την κοινωνική οικονομία

Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο σας προσκαλούμε στην προβολή του ντοκυμαντέρ «Κοινωνική Οικονομία - H εναλλακτική λύση» στον κινηματογράφο Oλύμπιον, Αίθουσα Παύλος Ζάνας, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 7 Απριλίου, ώρα 11.00.

Η Σοφία Παπαχρήστου και ο Κωστής Παπαναστασάτος ταξίδεψαν 30 ημέρες σε 40 διαφορετικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες στη Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα για να πάρουν συνεντεύξεις και να παρουσιάσουν με τη βοήθεια των ίδιων των πρωταγωνιστών παραδείγματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω διαφορετικών μορφών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Από τον τραπεζικό τομέα, μέχρι τον κλάδο της υγείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του αγροτουρισμού, της επαναχρησιμοποίησης κ.ά. το ντοκυμαντέρ αναδεικνύει δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης κι απασχόλησης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας.

Εν καιρώ κρίσης στην Ελλάδα συζητείται τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο το πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να ανθίσουν οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Με την ευκαιρία της προβολής του ντοκυμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των:

  • Σοφίας Παπαχρήστου, σκηνοθέτη του ντοκυμαντέρ, του
  • Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο,
  • Ανδρέα Ρουμελιώτη, συγγραφέα και δημοσιογράφου,
  • Γιώργου Οικονόμου, Διδάκτωρα Φιλοσοφίας Παν. Κρήτης, συγγραφέα
  • Μάκη Αναγνώστου, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σοφία Αδάμ, ερευνήτρια στο Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ.