30 Οκτωβρίου 2012

Σύσταση Κοινωνικής Συνεργατικής Επιχείρησης Τήνου "Καλλονή-Κελλιά"

Ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους διοργάνωσαν Ανοικτή Διημερίδα ενημέρωσης και συζήτησης με θέμα: «Διαχείριση Απορριμμάτων & Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί» την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στην Ενοριακή Αίθουσα Αγίου Ζαχαρία Καλλονής. Η πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης στάθηκε αφορμή για τη σύσταση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ)» σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4019/2011.

 

Ομιλητές ήταν οι:


- Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων - Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου: "Ολοκληρωμένη αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στα νησιά & απασχόληση"
- Χριστίνα Ευθυμιάτου, Χημικός Μηχανικός - Συντονίστρια Τοπικής Επιτροπής Οικολόγων Πράσινων, "Κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι, τη γειτονιά, το χωριό "
- Δημήτρης Πολιτόπουλος - Αρμάος, Αρχιτέκτονας - Μέλος Οικολόγων Πράσινων, "Πρωτοβουλία Τηνίων Πολιτών για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων με τη δημιουργία Κοινωνικού Συνεταιρισμού"
- Δημήτρης Γρηγοριάδης, Εκπαιδευτικός, Μέλος των Εθελοντών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου "Συλλογή & ανακύκλωση χαρτιού στη Ρόδο".


Την ημερίδα προλόγισε ο Δήμαρχος, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, με μια συνοπτική αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού και τον προγραμματισμό του Δήμου για την ολοκληρωμένη ανακύκλωση.


Δείτε το βίντεο της εκδληκωσης:

 

 

Διαβάστε την ανακοίνωση σύστασης της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης

 

 

Last modified on Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 13:48