21 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη στα Δωδεκάνησα του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου

Μετά τη Σίφνο, Πάρο, Σαντορίνη και Νάξο, ο Νίκος Χρυσόγελος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ επισκέπτεται το διάστημα 22-29 Αυγούστου τα Δωδεκάνησα, συμμετέχοντας σε τοπικές εκδηλώσεις αλλά και  για να ενημερώσει την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Κω, την Λέρο, την Πάτμο και την Κάλυμνο σχετικά με τις βασικές κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, αγροτικής πολιτικής, αλιευτικής και θαλάσσιας πολιτικής, απασχόλησης. Κεντρικό θέμα συζήτησης στα νησιά θα είναι, επίσης, η ανάγκη έναρξης ενός δομημένου και ουσιαστικού διαλόγου για τη διαμόρφωση ενός με τη συμμετοχή της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των τοπικών φορέων  με στόχο την συμφωνία μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης με πυλώνες μια κοινωνικά υπεύθυνη, πιο πράσινη οικονομία, την κοινωνική συνοχή, τη δημιουργία θέσεων εργασίας στα νησιά μέσα από την προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος και την πράσινη καινοτομία. Ο Νίκος Χρυσόγελος, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως ευρωβουλευτής, έχει ξεκινήσει μια συστηματική ενημέρωση των φορέων με στόχο την κατάλληλη κι έγκαιρη προετοιμασία τους για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Η ενημέρωση ξεκίνησε προσφάτως από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν Αιγαίου, συνεχίζεται τώρα στα νησιά του Ν Αιγαίου, ενώ από το φθινόπωρο η ενημέρωση θα συνεχιστεί και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας μας. 

 

Επισκέψεις του Νίκου Χρυσόγελου στα Δωδεκάνησα 22-29 Αυγούστου

 
- Κάσος, 22 και 23/8  μαζί με τα στελέχη του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν ΑΙΓΑΙΟΥ,  Δημήτρη Γρηγοριάδη, Μιχάλη Κολούμπρη, Ντίνο Φούντη.  Συμμετοχή στην διημερίδα που διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών  με θέμα την πρωτογενή παραγωγή  και τα προβλήματα  του νησιού.

 

- Κάρπαθος, 24/8, 

 

- Ρόδος 26/8,  συμμετοχή στην ποδηλατική παρέμβαση Eurovelo, για δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών από την Νορβηγία και την Ισπανία μέχρι την Ελλάδα και την Τουρκία. Ο Νίκος Χρυσόγελος και η Ομάδα των Πράσινων υποστηρίζουν την χρηματοδότηση στο πλαίσιο των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών της ποδηλατικής διαδρομής, ενώ ο Νίκος Χρυσόγελος είναι (και) οικονομικός υποστηρικτής της δράσης στην Ελλάδα αλλά και της προσπάθειας να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή αυτή διαδρομή και τα νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Ν Αιγαίου. Στο πλαίσιο αυτό μια ομάδα ποδηλατιστών θα βρεθεί στην Ρόδο το βράδυ της 25ης και το πρωί της 26ης Αυγούστου για ενημέρωση κι εκδηλώσεις στο νησί αυτό.  

 

- Ο Νίκος Χρυσόγελος θα επισκεφθεί στη συνέχεια τη Λέρο, την Πάτμο, την Κάλυμνο και την Κω, στο διάστημα 26, 27, 28 και 29/8, και θα έχει συναντήσεις με φορείς των νησιών αυτών.

 

Για επικοινωνία με το γραφείο του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου: 00302103709705