Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011 19:47

Η ελληνική κυβέρνηση να διευκολύνει τον απόπλου του στολίσκου για τη Γάζα

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Με αφορμή τους αποκλεισμούς, τις συκοφαντίες και τα άλλα εμπόδια που τίθενται στην πρωτοβουλία του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Αναίτια και αδικαιολόγητα είναι τα εμπόδια που βάζει η ελληνική κυβέρνηση  στο διεθνή στολίσκο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Μια μη βίαιη πρωτοβουλία, ανοιχτή σε διεθνή έλεγχο και εποπτεία, αντί να διευκολυνθεί από όλες τις δημοκρατικές και ευαίσθητες στις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων δυνάμεις, εμποδίζεται παντοιοτρόπως και

συκοφαντείται.

Ο αποκλεισμός της Γάζας αποτελεί ένα διεθνές σκάνδαλο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν χρόνια τώρα από τις συνέπειες ενός απάνθρωπου αποκλεισμού για λόγους πολιτικούς, με την ανοχή της επιλεκτικά ευαίσθητης για τα δημοκρατικά δικαιώματα "διεθνούς κοινότητας".

Τη στιγμή που οι πολίτες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής προσπαθούν να ανατρέψουν αυταρχικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα δεκαετιών, η ανοχή στο ιδιότυπο ρατσιστικό καθεστώς που έχει επιβάλει το κράτος του Ισραήλ στους Παλαιστινιακής καταγωγής πολίτες του, όχι μόνο βρίσκεται στο απυρόβλητο αλλά προστατεύεται επιπλέον από οποιαδήποτε "ενοχλητική" παρέμβαση για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας που θα έκανε τη δύσκολη διαβίωση τους λίγο πιο ανεκτή.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια της πρωτοβουλίας για τη Γάζα και καλούμε την κυβέρνηση της Ελλάδας να άρει όλα τα μέτρα που έλαβε και να διευκολύνει τον απόπλου".

 

Read 509 times Last modified on Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011 20:36