Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 01:08

Επιστολή "διαμαρτυρίας" εκ μέρους του Ουράνιου Τόξου προς το προεδρείο της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπϊκό Κοινοβούλιο

Written by
Rate this item
(0 votes)

 6 Απριλίου 2011

Αγαπητέ Cohn-Bendit,

Σας γράφουμε σχετικά με ένα ατιμωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε από τον αποκαλούμενο «πράσινο» ευρωβουλευτή από την Ελλάδα, Μιχαήλ Τρεμόπουλο στην ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων και που αναφέρεται σε τροποποιήσεις στην έκθεση προόδου σχετικά με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας που συζητείται αυτήν την περίοδο ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε εκείνο το ηλεκτρονικό μήνυμα, ο κ. Τρεμόπουλος εξωφρενικά έχει υποστηρίξει ότι «στις παραγράφους 24 και 25 που χρησιμοποιούν τους όρους Μακεδονία και Μακεδόνας στο κείμενο AFET, προκαταλαμβάνει τις συζητήσεις για το ζήτημα της ονομασίας και παρακάμπτει την επίσημη θέση αναγνώρισης της ΕΕ. Εάν ενταχθεί στο τελικό κείμενο, θα είναι ακριβώς ένα " bonus" στην εθνικιστική κυβέρνηση για να καταδείξει τη διεθνή υποστήριξη μπροστά από τις πρόωρες εθνικές εκλογές που αποφασίστηκαν ήδη.» (…)

Επίσης, πρέπει να πούμε ότι ειλικρινά δεν εκπλησσόμαστε από τις απόψεις του κ. Τρεμόπουλου. Δεν διαφέρουν από τα άλλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα (από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά) η θέση είναι η ίδια. Ενώ πολλοί είχαν

ελπίσει ότι ο κ. Τρεμόπουλος και οι Πράσινοι θα παρείχαν μια πολύ απαραίτητη ανάσα καθαρού αέρα, δυστυχώς οι απόψεις του δεν διαφέρουν καθόλου από τις ρατσιστικές απόψεις που επικρατούν αυτήν την περίοδο σε κάθε μεγάλο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, σε οποιαδήποτε αληθινά δημοκρατική κοινωνία, οι απόψεις του θα άνηκαν στην άκρα δεξιά και πρέπει επομένως να καταδικαστούν!

Επιπλέον, οι απόψεις του κ. Τρεμόπουλου είναι ασυμβίβαστες με τις αρχές των Πράσινων και η ιδιότητα μέλους του στην ομάδα πρέπει να αναθεωρηθεί. Πρέπει να απολογηθεί για τις αντιδημοκρατικές απόψεις του και είναι επιβεβλημένο η ομάδα των Πράσινων να ζητήσει εξηγήσεις από αυτόν.

Τέλος, καλούμε την ομάδα των Πράσινων να υπερασπιστεί τη θέση ότι οι όροι Μακεδονία και Μακεδονικά για τη μακεδονική γλώσσα, οι μακεδόνες πολίτες κ.λπ. πρέπει να παραμείνουν στο κείμενο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με τιμή,

Παύλος Φιλίπποφ Βοσκόπουλος 

Ευρωπαϊκή ελεύθερη συμμαχία - Oυράνιο Tόξο,

το πολιτικό κόμμα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα

Read 1115 times Last modified on Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 01:23