Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 01:30

Όχι πυρηνικό εργοστάσιο στην Π.Γ.Δ.Μ!

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος στα Σκόπια την Παρασκευή 8 Απριλίου

Τη συνεργασία τους ενάντια στην προοπτική να αποκτήσει πυρηνικό εργοστάσιο η Π.Γ.Δ. Μακεδονίας θα ανακοινώσουν την Παρασκευή 8 Απριλίου, σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Κόμμα Δημοκρατικής Ανανέωσης, υποψήφιο μέλος στους Ευρωπαίους Πράσινους.

Στο συνέντευξη Τύπου θα πάρουν μέρος ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, η πρόεδρος του κόμματος DOM και μέλος του Κοινοβουλίου Liliana Popovska, η εκπρόσωπος του Πράσινου Κέντρου της γειτονικής χώρας Maria Jankovska και οι

πανεπιστημιακοί -ειδικοί σε θέματα πυρηνικής ενέργειας Dr. Marina Mali Sazdova και Dr. Anna Ugrinska.

 

Σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι η ενημέρωση των πολιτών της γειτονικής χώρας για τα προβλήματα και τους κινδύνους που ενέχει η κατασκευή και λειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού, που καθιστούν αυτήν την τόσο δαπανηρή επένδυση, εντελώς περιττή και επικίνδυνη. Το πολιτικό κόμμα DOM εισηγήθηκε ήδη στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ψήφισμα κατά της κατασκευής πυρηνικού σταθμού στη χώρα. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Βαλκανικής Αντιπυρηνικής Συμμαχίας, μαζί με άλλα Βαλκανικά Πράσινα Κόμματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Read 1407 times Last modified on Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011 01:39