Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 20:51

Το χρωστάμε στον Παύλο Φύσσα και στα άλλα θύματά τους Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

pfyssas3

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το χρωστάμε στον Παύλο Φύσσα και στα άλλα θύματά τους

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα, αλλά και το γεγονός ότι ο Παύλος δολοφονήθηκε γιατί ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος αλλά και της κοινωνίας «έπαιζε» ή έστω ανέχονταν τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και οι προειδοποιήσεις για το τι ακριβώς ήταν η Χρυσή Αυγή δεν απουσίαζαν. Εκτός από τον Παύλο Φύσσα έχουν καταγραφεί επισήμως κι άλλα θύματα, κυρίως μετανάστες, ας μην το ξεχνάμε.

Η κρίση δεν δικαιολογεί την ψήφο σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που είναι παράλληλα εγκληματική οργάνωση που  ευθύνεται όχι μόνο για «λόγια μίσους» αλλά και για εγκληματικές πράξεις. Είναι γεγονός ότι η κοινωνική και οικονομική κρίση αύξησε την εκλογική επιρροή των ακροδεξιών και νεοναζιστών στην Ελλάδα. Αλλά η κρίση δεν δικαιολογεί από μόνη της την άνοδο ακροδεξιών, αφού κι άλλες χώρες βιώνουν την κρίση χωρίς να υπάρχει αυξημένη παρουσία τους εκεί.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θυμίζουν ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν περιορίζονταν σε μια ρατσιστική ρητορική μίσους αλλά απειλούσε δημόσια με τα τάγματα εφόδου και το έκανε πράξη οργανώνοντας επιθέσεις με ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα δολοφονικά μέσα, καταστροφές πάγκων, κυνήγι μεταναστών αλλά πολιτών που δεν ταίριαζαν στα γούστα τους. Φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα υπάρχουν άφθονα και δημοσιοποιημένα, όχι μόνο στο φάκελο στο δικαστήριο. Εξάλλου, πολλοί είχαν βρεθεί μπροστά  στα τάγματα εφόδου ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, στο μετρό, στις γειτονιές. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν, λοιπόν, ένα τυχαίο περιστατικό, κάποιου μέλους ή φίλου της Χρυσής Αυγής που «ξέφυγε», αλλά μέρος μιας κλιμάκωσης της βίας που προωθούσε αυτή η εγκληματική συμμορία με νεοναζιστική ιδεολογία. Προκλητικά, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκος ανέλαβε τώρα, δύο χρόνια μετά, την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας, αλλά στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τις ποινικές ευθύνες. Ξέρει πολύ καλά ότι ευθύνεται για τα τάγματα εφόδου και τις εγκληματικές ενέργειες τους άρα έχει και πολύ σοβαρές ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα αυτά.

Πρέπει να αγωνιστούμε για να βγάλουμε το τέρας της Χρυσής Αυγής από τη ζωή μας αλλά και από τη Βουλή. Αγωνιζόμαστε κατά «του εθισμού της συνύπαρξης που προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης». Στο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής συναντιόνται στοιχεία του υποκόσμου με την κακή πλευρά ανθρώπινων χαρακτήρων: μίσος, απλοϊκές αντιλήψεις, πελατειακές σχέσεις, οικογενειοκρατία, ρητορική μίσους, δολοφονικό μένος, απουσία κριτικής σκέψης, αποθέωση του τσαμπουκά, καλλιέργεια των χαμηλότερων ενστίκτων, υποταγή όλων σε έναν ανεξέλεγκτο αρχηγό».

   .

Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο νεοναζισμός και η μισαλλοδοξία βλάπτουν σοβαρά τις κοινωνίες. Οδηγούν σε βαρβαρότητα, μεγαλύτερη κρίση και καταστροφή. Δεν προσφέρουν λύσεις, εκμεταλλεύονται την κρίση για να κερδίσουν εκλογική επιρροή και να προωθήσουν τα εγκληματικά τους σχέδια. Ας το έχουν στο μυαλό τους όσοι με «ελαφρότητα» ψηφίζουν μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή.

Δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή, στην Ελλάδα, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και ευθύνεται για επιθέσεις και πολλούς τραυματισμούς ή και δολοφονίες μεταναστών. Στη Γερμανία, μεταξύ των εκατοντάδων θυμάτων των ακροδεξιών «ιδεολογικών φίλων» της Χρυσής Αυγής είναι και ένας Έλληνας, ο Θ. Βουλγαρίδης. Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή βάζει σε κίνδυνο νεοναζιστικών επιθέσεων και σε συμπατριώτες μας που ζουν σε άλλες χώρες.

Με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών καταγράφονται εγκληματικές και ρατσιστικές πράξεις. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προτείνουμε η Κομισιόν σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο να δημιουργήσουν ένα Παρατηρητήριο και μια Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων όπου θα καταγράφονται και θα μελετούνται τα εγκλήματα μίσους και ρατσισμού στο σύνολο της Ευρώπης. Καθώς και να  διεξαχθεί σε βάθος έρευνα πανευρωπαϊκά για τις πηγές χρηματοδότησης ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων.

Read 1705 times