07 Νοεμβρίου 2011

Για την κυβέρνηση συνεργασίας και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Τα κυριότερα σημεία που ανέπτυξε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος σε εκπομπή πολιτικής ενημέρωσης της ΕΤ3, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την κυβέρνηση συνεργασίας ήταν τα εξής:

Oι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν ζητήσει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, που να πάει τη χώρα στις εκλογές αλλά ταυτόχρονα να υπερασπίσει τα άμεσα συμφέροντα της χώρας. Πρέπει π.χ. να εκταμιευτεί η 6η δόση του προγράμματος στήριξης, για τις οποίες ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και δεν μπορεί να συνδυάζεται εκβιαστικά από την ΕΕ με τη δανειακή σύμβαση. Αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση συμμετέχουν αυτοί που ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα, το πελατειακό κράτος και το καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης. Γι΄αυτό κρατάμε μικρό καλάθι. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν απορρίπτουν τις συνεργασίες, γιατί είναι μέρος της πολιτικής κουλτούρας τους. Δεν υπάρχει όμως κανένας προγραμματικός διάλογος και στις εκλογές, θα κατεβούν αυτόνομοι. Μια προγραμματική συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει θέματα όπως η φορολόγηση του πλούτου, η μείωση των εξοπλισμών, ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας κ.α.. Διαφωνούμε με τις πολιτικές λιτότητας και του Μνημονίου και παλεύουμε για μια βιώσιμη Ευρώπη, διαφορετική από τις σημερινές νεοφιλελεύθερες και αντιοικολογικές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Δείτε σε βίντεο όλη την παρέμβαση του Μ.Τρεμόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.youtube.com/watch?v=JTiPaL6r6-c