26 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: 13 - 24 Ιουνίου 2013

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου, όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
Περιεχόμενα:
 

Στρογγυλό τραπέζι για συνεταιριστικές τράπεζες σε Ευρώπη και Ελλάδα

Στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών και ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών καθώς κι εκπροσώπων Μικρo-Μεσαίων Επιχειρήσεων, διοργανώνει στην Αθήνα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ώρα 12.00-15.00, στο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει γύρω από θέματα κοινωνικής οικονομίας σε ευρωπαϊκό κι εθνικό επίπεδο. Για περισσότερες πληροφορίες, δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ 210322 3867.
 
 
 
Ανοιχτή, δημόσια ΕΡΤ ζητούν οι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο
Όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες, με ευθύνη μάλιστα του πρωθυπουργού της χώρας, είναι αδιανόητα για μια ευρωπαϊκή χώρα. Με μια λογική αποφασίζουμε και διατάσσουμε κλείνει η δημόσια τηλεόραση, τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κεραιών, οι οθόνες της τηλεόρασης μαυρίζουν, οι ραδιοφωνικές συχνότητες σιωπούν. Η κυβέρνηση επιλέγει το σκοτάδι αντί να επιλέξει το φως. Στο όνομα της μεταρρύθμισης η κυβέρνηση μας επιστρέφει σε εικόνες της πιο σκοτεινής πλευράς της ελληνικής ιστορίας. Δείτε την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
 
Αντιπροσωπεία των Πράσινων στην ΕΡΤ
Η Rebecca Harms συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και οι Κωνσταντίνα Κοσμίδου, μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και Κώστας Διάκος, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, επισκέφθηκαν την ΕΡΤ την Πέμπτη 13 Ιουνίου, μίλησαν σε ειδικές εκπομπές, συζήτησαν με δημοσιογράφους και εργαζομένους της ΕΡΤ, ενώ έδωσαν συνεντεύξεις και σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Δείτε τα βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ.
 
Επίσκεψη Νίκου Χρυσόγελου και Rebecca Harms στην ΕΤ 3
Την ΕΤ 3 επισκέφθηκαν η Rebecca Harms και ο Νίκος Χρυσόγελος το Σάββατο 15 Ιουνίου. Συζήτησαν με τους δημοσιογράφους και έδωσαν συνεντεύξεις τόσο για τη δημόσια τηλεόραση όσο και και για γενικότερα πολιτικά θέματα.
 
Ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ στο κτίριο της ΕΡΤ
Στην Αγ. Παρασκευή, στο κτίριο της ΕΡΤ βρέθηκε ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου για να εκφράσει την υποστήριξή του στην δημόσια τηλεόραση, στο άνοιγμα κι επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στον διάλογο για μια δημόσια, ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις και το κράτος τηλεόραση. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εργαζόμενους και να συμμετάσχει σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη. Την ΕΡΤ είχε επισκεφθεί εκ νέου, νωρίτερα, η Rebecca Harms...
 
Rebecca Harms: Θυμίζει πραξικόπημα
Συνέντευξη της Rebecca Harms στην Εφημερίδα Taz του Βερολίνου για την ΕΡΤ...
 
 
Επίσκεψη στη Χαλκιδική: Δεν υπάρχει οικονομική ευημερία που θα θυσιάζει το περιβάλλον και την κοινωνική συνοχή!
Η περιβαλλοντική προστασία, το δικαίωμα να αποφασίζει μια κοινωνία για το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθήσει, η ουσία της δημοκρατίας, η διαφάνεια στις επιλογές οικονομικών επενδύσεων και το πραγματικό όφελος των πολιτών της Χαλκιδικής σε βάθος χρόνου τέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών και των συζητήσεων που είχαν στην βορειο-ανατολική Χαλκιδική η Rebecca Harms, συμπρόεδρος της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Νίκος Χρυσόγελος και αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας. Δείτε το βίντεο.
 
Η Rebecca Harms για το ρατσισμό και την ξενοφοβία
Η Rebecca Harms, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, βρέθηκε στην Ελλάδα από 12 έως 17 Ιουνίου για σειρά παρεμβάσεων που σχετίζονται με τα ζητήματα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Εκτός από την επίσκεψη την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, συνδιοργάνωσαν μαζί με τον Νίκο Χρυσόγελο, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ρατσισμός, Ξενοφοβία και Μετανάστευση: εμπειρίες από τη Γερμανία και την Ελλάδα», ενώ τη Δευτέρα 17 Ιουνίου συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη. Δείτε φωτό από το στρογγυλό τραπέζι εδώ.
 
Η Rebecca Harms στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής
Στα εγκαίνια της έκθεσης της Ομάδας Ζωγραφικής του Οικολογικού Πολιτιστικού Κέντρου Άνω Πατησίων συμμετείχε η Rebecca Harms, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
 
Tο «κάλεσμα της Αθήνας» για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα
Συνέντευξη Τύπου έδωσαν, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Daniel Cohn Bendit και η Rebecca Harms, συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο. Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε η Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι Πράσινοι ευρωβουλευτές παρουσίασαν από την Αθήνα «το κάλεσμα για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα». Διαβάστε αναλυτικά το «κάλεσμα της Αθήνας».
 
Ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ στο Free Thinking Zone
Ο Daniel Cohn Bendit απάντησε από την Αθήνα σε πλήθος ερωτήσεων bloggers για την ευρωπαϊκή κρίση, την ανεργία, την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την ανάγκη ευρωπαϊκής ενοποίησης, τις ευρωεκλογές. Η ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη έγινε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων και του Νίκου Χρυσόγελου. Τη συζήτηση παρακολούθησαν διαδικτυακά πάνω από 13.000 άνθρωποι ενώ υπήρξε πολύ μεγάλη αναφορά στα σόσιαλ μίντια.
 
Εκδήλωση με Τίτο Πατρίκιο και Ντάνυ Κον Μπεντίτ στο Μουσείο της Ακρόπολης
Καλλιτεχνική βραδιά οργανώθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης με τον Daniel Cohn Bendit και τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ελληνογάλλου μαέστρου και διευθυντή των Folies Françaises d'Athènes Διονύση Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά. Η συνάντηση είχε, επίσης, τη μορφή συζήτησης ανάμεσα στον Guillaume Malaurie, Γάλλο δημοσιογράφο και μελετητή του ιστορικού ταξιδιού του πλοίου Ματαρόα και την Έλση Σαράτση, εκδότρια και πρώην διευθύντρια της Λέσχης του Δίσκου. Η συζήτηση συνοδεύονταν από ποιητικές και μουσικές νότες των Folies Françaises d'Athènes κι έκλεισε με τη παρουσίαση του Ζεϊμπέκικου του Διονύση Σαββόπουλου, σε διασκευή και ενορχήστρωση του Thierry Pécou, με τραγούδι της Κυβέλης Καστοριάδη, και μουσική διεύθυνση του Διονύση Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά.
 
Τα ΜΜΕ για την παρουσία σημαντικών στελεχών των Πράσινων στην Ελλάδα
 
 
 
Οι πολίτες μίλησαν. Η Τρόικα και η Κυβέρνηση έχουν καθήκον να ακούσουν!
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού επανέρχεται με ερώτησή του ο Νίκος Χρυσόγελος προς την Κομισιόν μετά τις δηλώσεις του Επιτρόπου κ. Μπαρνιέ που αποτελούν μια σημαντική εξέλιξη, αποτέλεσμα της συγκέντρωσης πάνω από 1.500.000 υπογραφών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το νερό ως δικαίωμα και αγαθό. Ο Επίτροπος Barnier αναγνώρισε ότι είναι καθήκον της Επιτροπής να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες που εκφράζονται από τόσους πολίτες. Για το λόγο αυτό πρότεινε στους υπόλοιπους Επιτρόπους και στον πρόεδρο Barroso την αφαίρεση ειδικά του νερού από την Πρόταση για Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ανάθεση των συμβάσεων παραχώρησης. Δείτε και υπογράψτε το κείμενο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το νερό. Διαβάστε την δήλωση του Επιτρόπου.
 
Ακραίες καταστάσεις στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας
Ερώτηση σχετικά με ακραίες καταστάσεις που κατέγραψαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους οι πράσινοι ευρωβουλευτές Rebecca Harms (συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο) και Νίκος Χρυσόγελος στο Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα υπέβαλλε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, μετά την παρουσίαση του «ελληνικού σχεδίου δράσης για τη διαχείριση του ασύλου και της μετανάστευσης» στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Δείτε τα βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ.
 
Απαράδεκτες οι συνθήκες σφαγής ζώων στην Κύπρο
Tην παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1099/2009, σε ό,τι αφορά τη σφαγή ζώων σε σφαγείο στην Κύπρο φέρνει με γραπτή ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Το θέμα είχε φέρει και στην Κυπριακή Βουλή ο βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.
 
 
Βιώσιμη νησιωτική και ορεινή ανάπτυξη: μαθαίνοντας από το παρελθόν σχεδιάζοντας για το μέλλον
Το κοινό δυναμικό βιώσιμης ανάπτυξης, τα κοινά και παράλληλα προβλήματα αλλά και οι τρόποι για την έξοδο από την κρίση και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης ήταν στο επίκεντρο διήμερου εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Νίκος Χρυσόγελος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Ιουνίου με στόχο την ενημέρωση για πολιτικές αλλά και ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών. Στο διήμερο συμμετείχαν 30 εκπρόσωποι φορέων και ενεργοί πολίτες από νησιωτικές κι ορεινές περιοχές, ενώ στους ομιλητές περιλαμβάνονταν και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών δικτύων παρόμοιων περιοχών. Δείτε τα βίντεο: ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.
 
Η οικο-καινοτομία μπορεί να συμβάλει στη βιώσιμη έξοδο από την κρίση
Ο ρόλος της οικολογικής καινοτομίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός την εποχή της οικονομικής και οικολογικής κρίσης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για τον μετασχηματισμό της οικονομίας, της παραγωγής και της κατανάλωσης. Μπορεί να συμβάλλει στο πλαίσιο λύσεων και συνεργειών "βιομηχανικής οικολογίας", καθώς και στην αναζωογόνηση βιομηχανικών και αστικών περιοχών σε κρίση, επισήμανε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Νίκος Χρυσόγελος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος σε συζήτηση στις 19 Ιουνίου σχετικά με την έκθεση για την οικο-καινοτομία. Την ίδια μέρα υπερψηφίστηκαν, επίσης, σημαντικές τροπολογίες που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, όπου ήταν επίσης εισηγητής εκ μέρους των Πράσινων. Δείτε τα βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ.
 
Αναζωογόνηση βιομηχανικών περιοχών
Κατά τη σχετική συζήτηση έκθεσης για τη βιομηχανικές ζώνες στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου μίλησε εκ μέρους των Πράσινων ο Νίκος Χρυσόγελος. Στην ομιλία του αλλά και με τροπολογίες που κατέθεσε στην σχετική έκθεση επισήμανε την ανάγκη να συνδεθεί η αναζωογόνηση των βιομηχανικών περιοχών με την οικολογική καινοτομία, την περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
 
 
Στην Ελλάδα για το χρυσό η επικεφαλής των Πράσινων του Καναδά, Elizabeth May
H Elizabeth May, επικεφαλής των Καναδών Πράσινων, βουλευτής του Καναδικού Κοινοβουλίου, από τις πιο γνωστές περιβαλλοντολόγους του Καναδά, επισκέπτεται την Ελλάδα 24 και 28 Ιουνίου προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων, για να ενημερωθεί και να συζητήσει σχετικά με τις εξορύξεις χρυσού που σχεδιάζονται από καναδικές εταιρίες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Θα συναντήσει εκπροσώπους κατοίκων και φορέων από το Πέραμα της Θράκης, τη Χαλκιδική αλλά και το Κιλκίς, περιοχές δραστηριοποίησης της Καναδικής μεταλλευτικής εταιρίας Eldorado Gold. Ο Νίκος Χρυσόγελος θα μετάσχει με skype σε συζήτηση στην Ιερισσό με την Elizabeth May, τον Μιχάλη Τρεμόπουλο και εκπροσώπους κινήσεων πολιτών από την Χαλκιδική, καθώς και Πράσινους από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
 
Αθήνα, Μαδρίτη, Λισαβόνα: Οι Πράσινοι στέλνουν ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης
Στην Λισαβόνα βρέθηκαν την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιουλίου οι Πράσινοι ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Χρυσόγελος, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις κοινωνίες που βιώνουν την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας και περικοπών αλλά και να αναδείξουν μια νέα πρόταση για την Ευρώπη αλλά και τη συνεργασία στο πλαίσιο ενός σύγχρονου σχεδίου “Οδυσσέας” εξόδου από την κρίση. Πολιτικές συζητήσεις, εκδηλώσεις και συναντήσεις με φορείς της κοινωνίας των πολιτών περιλαμβάνονταν στο πυκνό πρόγραμμα του διήμερου. Δείτε το βίντεο.
 
Βράβευση του Νίκου Χρυσόγελου από το ΙΕΚΕΘ
Το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων βράβευσε τον Νίκο Χρυσόγελο, προς τιμήν της πολύτιμης συνεισφοράς του στα ευρωπαϊκά έδρανα. Η βράβευση έλαβε χώρα στις 7 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Ο Νίκος Χρυσόγελος ευχαρίστησε το ΙΕΚΕΘ για την τιμή και δήλωσε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της νεολαίας και θα την στηρίζει μέσα από την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών και πρακτικών.
 
Προβολή του ντοκιμαντέρ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΟΝΕΙΡΑ και συζήτηση με το 18 ΑΝΩ
To ντοκιμαντέρ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΟΝΕΙΡΑ του Γιώργου Ζέρβα προβλήθηκε στις 7 Ιουνίου στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο και ακολούθησε συζήτηση με τον υπεύθυνο του τμήματος έρευνας του 18 ΑΝΩ Δημήτρη Υφαντή, τον ζωγράφο - ειδικό θεραπευτή του 18 ΑΝΩ Αδάμ Μαυρόπουλο και την ζωγράφο Ελένη Σπανούδη, της οποίας η έκθεση ζωγραφικής "ΟΡΑΜΑΤΑ" φιλοξενούνταν στον ίδιο χώρο. Το ντοκιμαντέρ είναι μια στοχαστική προσέγγιση της προσπάθειας απεξάρτησης από ουσίες ανθρώπων που έχουν ενταχθεί σε σχετικά προγράμματα του 18 ΑΝΩ.
 
Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για εφήβους και ενήλικες
Στον υπέροχο κόσμο των λαϊκών παραμυθιών μας ταξίδεψε η αφηγήτρια Αφροδίτη Χαραλαμπάκη στις 22 Ιουνίου στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο με τη συνοδεία μουσικής (αρμόνιο).
 
 
«Η Ηλεία ως μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης»
Συνέντευξη του Ν. Χρυσόγελου στο patrisnews της Πελοποννήσου στο περιθώριο του σχετικού συνεδρίου που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλλαδα.
 
Ομιλία στη συζήτηση για την κοινωνική οικονομία που ακολούθησε την προβολή της ταινίας για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Κόρινθο την Κυριακή 9 Ιουνίου.
 
Η Ιδιωτικοποίηση του Νερού στην ΕΕ
H εκπομπή Κάρτα Μέλους που επιμελείται η Ματρώνη Δικαιάκου στο κανάλι της Βουλής και προβλήθηκε στις 6/6/2013 με τη συμετοχή του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Ν. Χρυσόγελου. Δείτε το βίντεο: (α’ μέρος), (β’ μέρος) και (γ’ μέρος).
 
 
26
IOYN
Βρυξέλλες Η Κεφαλονιά ένα νησί ειρήνης, αλληλεγγύης και συμφιλίωσης. “Το παρελθόν διαμορφώνει το ευρωπαϊκό μέλλον”. Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις εμπειρίες της εποχής στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Με τον αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς Ευαγ. Κεκάτο και τον Νικόλα Κενσίνι. Η ημερίδα διοργανώνεται από τους ευρωβουλευτές Νίκο Χρυσόγελο, Άννυ Ποδηματά και Γιώργο Παπανικολάου (Ελλάδα), Ρ. Αντζελίλι και Τζ. Πιττέλλα (Ιταλία) και Ρ. Χαρμς (Γερμανία), υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σούλτς.
 
27
IOYN
Βρυξέλλες Ημερίδα με θέμα “Το νερό είναι ένα οικολογικό και δημόσιο αγαθό” διοργανώνουν οι Πράσινοι ευρωβουλευτές Ν. Χρυσόγελος (Ελλάδα), Χ. Ρούλε (Γερμανία), Ραούλ Ρομέβα (Καταλωνία - Ισπανία). Συμμετέχει επίσης εκπρόσωπος της “Κίνησης 136” από την Ελλάδα μεταξύ των ομιλητών.
 
27
IOYN
Βρυξέλλες Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών διοργανώνει ο πράσινος Ευρωβουλευτής Γκ. Χέφνερ. Ο Νίκος Χρυσόγελος συντονίζει εργαστήριο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τον ρόλο που μπορεί να παίξουν τα μέσα ενημέρωσης.
 
28
IOYN
Αθήνα “Συνεταιριστικές τράπεζες: Ένα εναλλακτικό τραπεζικό μοντέλο βιώσιμο την εποχή της κρίσης;” Στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών και ελληνικών συνεταιριστικών τραπεζών, και εκπροσώπων Μικρo-Μεσαίων Επιχειρήσεων, διοργανώνει ο Νίκος Χρυσόγελος, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στην αίθουσα του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα), ώρα 12.00 - 15.00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 
29
IOYN
Βωβούσα, Ηπείρου Συμμετοχή του Νίκου Χρυσόγελου σε ημερίδα στο Καταφύγιο «Βάλια Κάλντα», με θέμα “Αώος, Πηγή ζωής για τη Φύση και τον Άνθρωπο” σε διοργάνωση της Κίνησης για την Προστασία του Αώου και υπό την αιγίδα των Δήμων Ζαγορίου και Κόνιτσας. Η Φωτογραφική Ομάδα phasma2 σε συνδιοργάνωση με την Κίνηση για την Προστασία του Αώου παρουσιάζει, με την ευγενική χορηγία του Νίκου Χρυσόγελου / Ομάδα των Πράσινων και την υποστήριξη του φεστιβάλ Photometria, κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις φωτογραφίας σε ένα εργοστάσιο ξυλείας, μια αχυρώνα και μία αποθήκη στο χωριό της Βοβούσας, μουσικές εκδηλώσεις, ηχητική εγκατάσταση, προβολές και συναυλία με το Kουαρτέτο Eγχόρδων Αθηνών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 
05
IOYΛ
Αθήνα Εκδηλώσεις, συζητήσεις, street events “για τη χειραφέτηση των νέων, για τους νέους, από τους νέους”, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Πράσινων και οργανώσεων νέων.
 
6-7
IOYΛ
Αθήνα Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων για μια νέα αρχή, για επανεκκίνηση.
 
13
IOYΛ
Ρέθυμνο Συμμετοχή ως ομιλητής στο περιφερειακό συνέδριο πολιτών που διοργανώνει το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
 
11-22
IOYΛ
Κρήτη Περιοδεία και εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.
 
Last modified on Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 12:44