01 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 16-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Το Ενημερωτικό Δελτίο, φίλες και φίλοι, προσφέρει μια συνοπτική ματιά σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να μάθει για όσα σημαντικά γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και για το τι έκαναν εκεί οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος το διάστημα που πέρασε. Οι συνδέσεις σας παραπέμπουν σε αναλυτικότερα κείμενα και δελτία Τύπου, όπου μπορείτε να βρείτε σημαντικές πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν.
Περιεχόμενα:
 
 
Ευρωπαίοι Πράσινοι: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα
Πάνω από 350 στελέχη, 28 ευρωβουλευτές, υπουργοί, βουλευτές και ηγέτες των Πράσινων θα βρεθούν στην Αθήνα στις 8-11 Νοεμβρίου για το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (ΕΠΚ). Η απόφαση για τη διεξαγωγή του στην Ελλάδα είναι μια επιβεβαίωση της δέσμευσης των Ευρωπαίων Πράσινων για αλληλεγγύη προς την ελληνική κοινωνία και στήριξη των Ελλήνων Πράσινων.
Δείτε τα βίντεο - μηνύματα για το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους τρόπους συμμετοχής/εγγραφή. Η αγγλική φόρμα | Η ελληνική.
 
 
Δυσάρεστη έκπληξη για την Κομισιόν οι αλλοπρόσαλες συγχωνεύσεις και καταργήσεις Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
Πλήρη άγνοια και έντονη ανησυχία εκφράζει η Κομισιόν για τις προγραμματιζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που δρομολογεί η ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Potočnik σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χρυσόγελου στο Ευρωκοινοβούλιο. O Επίτροπος επιβεβαιώνει, επίσης, ότι είναι απολύτως εφικτή η οικονομική βιωσιμότητα των φορέων διαχείρισης και για την περίοδο 2014-2020.
 
Είναι δημόσιο ποτάμι ο Αλιάκμονας ή ιδιωτικό;
Την ανεξέλεγκτη και κλιμακούμενη χρήση των νερών του Αλιάκμονα από τη ΔΕΗ και μάλιστα χωρίς να έχει εκπονηθεί ακόμα σχέδιο διαχείρισης για το αντίστοιχο υδατικό διαμέρισμα, θέτει με γραπτή ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος. Μελέτες εκτιμούν ότι σε ολόκληρη την Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι ανάγκες νερού για τον τομέα της ενέργειας είναι περίπου 80.000.000 κυβικά μέτρα νερού το χρόνο, τη στιγμή που οι ανάγκες ύδρευσης των πολιτών της Περιφέρειας καλύπτονται με 43.000.000.
 
Περικοπές και για τα θύματα τροχαίων;
Το ζήτημα της αιφνιδιαστικής κατάθεσης από τον υπ. Οικονομικών κ. Στουρνάρα σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογίας που αφορά τις αποζημιώσεις θυμάτων τροχαίων από το Επικουρικό Κεφάλαιο, φέρνει στο Ευρωκοινοβούλιο με γραπτή ερώτησή του ο Νίκος Χρυσόγελος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. Σύμφωνα με την τροπολογία, ορίζεται ανώτατο όριο 100.000 ευρώ στην ανάληψη υποχρεώσεων ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων οι άδειες έχουν ανακληθεί, κλιμακώνεται η κάλυψη για μικρότερα ποσά από το 70% έως το 90% της αποζημίωσης, ενώ καταργείται και η υποχρέωση αποζημίωσης για ψυχική οδύνη, που σχετίζεται με τις σοβαρότερες υποθέσεις, αυτές δηλαδή όπου υπάρχει θάνατος συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.
 
 
Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020. Προϋπολογισμός 2013
Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν την Ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής Προϋπολογισμών που αποσκοπεί στη θετική έκβαση της διαδικασίας έγκρισης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020, τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο αυτή, και έθεσαν τις προτεραιότητες ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων με τα Κράτη-Μέλη. Ψήφισαν, επίσης, τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013 όπως προτάθηκε από την Κομισιόν μετά τις περικοπές που έκανε το Συμβούλιο. Ψηφίστηκε, επίσης, έκθεση για την απλοποίηση των διαδικασιών του Κανονισμού για τον προϋπολογισμό, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας για αλοποίηση των διαδικασιών, μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση των αποτελεσμάτων και της επίδοσης από τη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.
 
Ισορροπημένα μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης προτείνει το Ευρωκοινοβούλιο με έκθεσή του για το “Eυρωπαϊκό Eξάμηνο”
Σημαντικές προτάσεις των Πράσινων έγιναν δεκτές στην έκθεση για ο “ευρωπαϊκό εξάμηνο για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών: εφαρμογή των προτεραιοτήτων του 2012” που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο στη σύνοδό του στις 26 Οκτωβρίου. Η έκθεση περιλαμβάνει θετικά σημεία για την αντιμετώπιση της κρίσης και υιοθετεί σημαντικές παρεμβάσεις των Πράσινων σχετικά με τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στο πλαίσιο του συντονισμού των δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών. Όλη η Ομάδα των Πράσινων - και ο Νίκος Χρυσόγελος - υπερψήφισαν την έκθεση επισημαίνοντας ότι η αποτελεσματική οικονομική διακυβέρνηση προϋποθέτει την συνένωση της κοινής εποπτείας των δημοσιονομικών και μακροοικονομικών πολιτικών με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την Ευρώπη 2020, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ποσοτικούς στόχους για τη βιωσιμότητα, την αύξηση της απασχόλησης καθώς και των δαπανών για έρευνα και καινοτομία, τη μείωση της φτώχειας, την αύξηση της πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση.
 
Αναξιοποίητοι από την Ελλάδα πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση
Την ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι φορείς και να μην αφήνουν αναξιοποίητες δυνατότητες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που μπορούν να αντιμετωπίσουν, έστω και σε περιορισμένο βαθμό, την ανεργία επισήμανε με ανακοίνωσή του ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, με την ευκαιρία της ψήφισης από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, οικονομικής βοήθειας ύψους 25,9 εκατ. ευρώ από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για προγράμματα επανεκπαίδευσης και εύρεσης νέας απασχόλησης.
 
 
«Μη σπαταλάτε το χρόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης»
Παρέμβαση της Ρεμπέκκα Χαρμς στο Ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ρεβέκκα Χαρμς επικαλέστηκε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τα οποία αποδεικνύουν ότι η πολιτική αμιγούς και αυστηρής λιτότητας δεν μπορεί να εξυγιάνει ούτε καν τους κρατικούς προϋπολογισμούς των χωρών που πλήττονται από την κρίση. Αντιθέτως, όπως υποστήριξε, ακολουθώντας την ίδια αδιέξοδη προσέγγιση τα ελλείμματα αυξάνονται, ενώ η ανεργία - κυρίως ανάμεσα στους νέους - εξαπλώνεται πλέον σε όλη την Ευρώπη. Δείτε το βίντεο.
 
Κυβερνητική πλειοψηφία οι Γερμανοί Πράσινοι και στην Στουτγάρδη
Με 53% ο συνδυασμός των Γερμανών Πράσινων κατέκτησε πρόσφατα την πλειοψηφία στον Δήμο της Στουτγάρδης και ανέδειξε δήμαρχο της πόλης τον επικεφαλής Φριτς Κουν. Η εκλογική αυτή νίκη έρχεται να αφαιρέσει την διακυβέρνηση του Δήμου από τους χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ μετά από τέσσερις δεκαετίες και να ενισχύσει καταλυτικά την δυναμική των Γερμανών Πράσινων - μετά την περσινή επικράτηση στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης -Βυτεμβέργης - ενόψει των γενικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη χώρα το φθινόπωρο του 2013.
 
Παρουσίαση αποτελεσμάτων για τη ρατσιστική βία στην Ελλάδα από το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας
Τα εξαιρετικά ανησυχητικά αποτελέσματα που προέκυψαν από την καταγραφή πράξεων βίας, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, παρουσίασε το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, σε Συνέντευξη Τύπου σε μια κατάμεστη αίθουσα. Το Δίκτυο, που εκτός από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.) περιλαμβάνει σήμερα 23 μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς, κατέγραψε με βάση τις μαρτυρίες των ίδιων των θυμάτων 87 περιστατικά ρατσιστικής βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012.
 
 
«Συγνώμη, λάθος…» από το ΔΝΤ. Αλλά ένα τόσο καθοριστικό λάθος!
Τα μέτρα που προωθεί η τρόικα στην Ελλάδα, βασίστηκαν σε λάθος υποθέσεις και οδήγησαν σε αύξηση του χρέους και επιδείνωση της κρίσης, δείχνουν μελέτες του ΔΝΤ και της Κομισιόν. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε πόσο σημαντική είναι αυτή η παραδοχή από το ΔΝΤ. Διαβάστε το κείμενο της τοποθέτησης του Νίκου Χρυσόγελου.
 
Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη στον πολιτισμό μας για να βγούμε από την κρίση!
Προβλήθηκε στο Μεσολόγγι, η ταινία αλληλεγγύης «Η Ελλάδα ανθίζει» με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου. Προλόγισε ο Νίκος Χρυσόγελος. Με μεγάλη προσέλευση και ζεστό χειροκρότημα στο τέλος, τίμησαν οι Μεσολογγίτες την ευαίσθητη αυστριακή ταινία-ντοκυμανταίρ «Η Ελλάδα ανθίζει» που προβλήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου το βράδυ της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου. Μήνυμα έστειλαν και οι σκηνοθέτες της ταινίας, που είχε προβληθεί και στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Η αλληλεγγύη είναι όρος επιβίωσης – Ενίσχυση δομών κοινωνικής αλληλεγγύης
Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τον Νίκο Χρυσόγελο, τον Κώστα Παπακωνσταντίνου (Περιφερειακό Σύμβουλο με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα), τον Γιώργο Κανέλλη και τον Γιάννη Δημητρίου επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσολογίου. Για να στηρίξουν την προσπάθεια, οι ΟΠ προσέφεραν με το ποσό των 2000 ευρώ. Το ποσό προέρχεται από το Ταμείο Ενίσχυσης της Κοινωνίας των Πολιτών από το οποίο ενισχύονται κοινωνικές δραστηριότητες και στο οποίο συμμετέχει οικονομικά ο Νίκος Χρυσόγελος με το 50% του μισθού του ως ευρωβουλευτή καθώς και το κόμμα των ΟΠ. Από τον Φεβρουάριο 2012 έχουν ενισχυθεί με ποσά που προέρχονται από τον μισθό του ευρωβουλευτή: το Κοινωνικό Κέντρο Θεσ/νίκης, το Ίδρυμα Κολυμπίων, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου, οι απεργοί του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου Κρήτης, το Περιφερειακό Πολυιατρείο Σίφνου, οι Εθελοντές για φυσικό Περιβάλλον και Πολιτισμό καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μεσολογγίου. Με βάση τον προσωπικό κώδικα δεοντολογίας, ο Νίκος Χρυσόγελος (όπως εξάλλου και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος που διετέλεσε ευρωβουλευτής των ΟΠ τα πρώτα 2,5 χρόνια) δεν πήρε αυτοκίνητο ούτε αστυνομικό που παρέχει η ελληνική βουλή. Επίσης, έχει επιλέξει να ταξιδεύει με τον πιο οικονομικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το κόστος εισιτηρίων καλύπτεται από δημόσιους πόρους (ασχέτως αν το κόστος αναλαμβάνει το ευρωκοινοβούλιο).
 
Ημερίδα: Αχελώος, το χθες και το αύριο
Το μέλλον της Θεσσαλίας και η εκτροπή του Αχελώου ήταν το κεντρικό θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν πρόσφατα στη Λάρισα η οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων στην περιοχή σε συνεργασία με τη Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος και με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου, πανεπιστημιακών, εκπροσώπων κομμάτων, φορέων και επιστημόνων. Στόχος της ημερίδας ήταν να φέρει κοντά επιστήμονες και πολιτικούς με διαφορετικές απόψεις για να συζητήσουν δημιουργικά γύρω από το ζήτημα της διαχείρισης των νερών στη Θεσσαλία αλλά και για το μέλλον της γεωργίας στην περιοχή. Ο διάλογος θα συνεχιστεί και για το γεωργικό μοντέλο στη Θεσσαλία. Δείτε το σχετικό βίντεο.
 
Τήνος: Κοινωνικός συνεταιρισμός για διαχείριση απορριμμάτων
Ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους διοργάνωσαν Ανοικτή Διημερίδα ενημέρωσης και συζήτησης με θέμα: «Διαχείριση Απορριμμάτων & Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί» την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 19:00 στην Ενοριακή Αίθουσα Αγίου Ζαχαρία Καλλονής. Η πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης στάθηκε αφορμή για τη σύσταση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ)» σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4019/2011. Δείτε το βίντεο της εισήγησης του Νίκου Χρυσόγελου. Διαβάστε την ανακοίνωση σύστασης της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης.
 
Ρόδος, Κως: Ημερίδες “Κοινωνικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή”
Ο Νίκος Χρυσόγελος σε Ρόδο και Κω για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και το ρόλο τους στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη βιώσιμη οικονομία αλλά και στην κοινωνική συνοχή. Με αυτό το κεντρικό θέμα διοργανώνονται σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου μέχρι και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου ημερίδες. Συμμετέχοντας ή/και συνδιοργανώνοντας, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ (28/10 στην Τήνο, Ρόδο 2/11 και Κω 3/11). Σε Ρόδο και Κω συμμετέχουν κι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανώσεων. Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.
 
Με το βλέμμα στο μέλλον η έξοδος της χώρας από την κρίση
Ο Νίκος Χρυσόγελος συμμετείχε σε εκδηλώσεις στο Στρασβούργο προς τιμή του Ρεθύμνου και της κρητικής παράδοσης. Το Ρέθυμνο φιλοξενήθηκε από την αλσατική πόλη ως μέρος μιας προωθητικής καμπάνιας για την πολύπλευρη ταυτότητα της ως μια πόλη πολιτισμού, τουρισμού, παράδοσης και κρητικής-μεσογειακής διατροφής, Κεντρικό θέμα των παρεμβάσεων και συζητήσεων του με παραγωγούς και πολίτες ήταν η διαμόρφωση μιας στρατηγικής για διέξοδο από την κρίση αλλά με το βλέμμα στο μέλλον και την οικολογική – κοινωνική βιωσιμότητα.
 
 
Τρίτος δρόμος και «περισσότερη» Ευρώπη για διέξοδο από την κρίση
Άρθρο του Ν. Χρυσόγελου που δημοσιεύτηκε στον δικτυακό τόπο της εφημερίδας "Το Ποντίκι".
 
Φαίνεται να εδραιώνεται η αντίληψη μεταξύ των κρατών-μελών για έμπρακη αλληλεγύη στην Ευρώπη
Ρεπορτάζ από τη δημοσιογράφο Μαρίνα Γιακουμάκη και συνέντευξη του Ν. Χρυσόγελου από το Στρασβούργο για το τηλεοπτικό κανάλι "Νεα Τηλεόραση Κρήτης". Δείτε το βίντεο.
 
Το ευρωπαϊκό όνειρο πρέπει να αναζωογονηθεί
Άρθρο του Ν. Χρυσόγελου (στα αγγλικά) όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Government Gazette Eu.
 
Ένα νέο σχέδιο για τους "πράσινους", μια νέα σχέση Ευρώπης-Ελλάδας
Συνέντευξη στον Νίκο Ράπτη για το μπλογκ “Προοδευτική Πολιτική”.
 
 
1 Νοεμβρίου, Τρίπολη: Συμμετοχή ως ομιλητής σε ημερίδα με θέμα “ενέργεια, περιβάλλον, και προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη” που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη στις 1 Νοεμβρίου 2012 (Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, ώρα 16.30)
 
1 Νοεμβρίου: Ελληνική Βουλή: Συμμετοχή σε συνάντηση εργασίας στην Βουλή ένα σχέδιο δράσης για τη νησιωτική πολιτική που προετοιμάσε το Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
 
2 Νοεμβρίου, Ρόδος: Διεθνής ημερίδα για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Συνδιοργάνωση: Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής, Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Δήμος Κω και ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ
 
3 Νοεμβρίου, Κως: Διεθνής ημερίδα για κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Συνδιοργάνωση: Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής, Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Δήμος Κω και ΚΩΣ-ΑΣΠΙΣ. Συμμετέχουν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, όπως της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των συνεταιρισμών στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ομάδων και συνεταιρισμών πολιτών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινωνικών Επιχειρήσεων Rre-use, στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών υπουργείων κα
 
7 Νοεμβρίου: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινωνικών Επιχειρήσεων Rre-use.
 
9-11 Νοεμβρίου: Συμβούλιο Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα. Συμμετοχή σε πάνελ με Ντάνυ Κον Μπεντίτ, Rebecca Harms για την έξοδο από την κρίση. Συνέντευξη τύπου. Επισκέψεις σε κοινωνικές υποδομές (κέντρα αστέγων, νοσοκομείο κα). Στρογγυλό τραπέζι με θέμα “ευρώπη και πολιτική για τις εξορύξεις”.
 
12-14 Νοεμβρίου: Διοργάνωση ημερίδας στις Βρυξέλλες με θέμα "Κρίση και κοινωνικές διαστάσεις". Συνδιοργάνωση: οι πράσινοι ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος, Tavares Rui (Πορτογαλία) και Romeva i Rueda Raül (Ισπανία). Συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών φορέων καθώς και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων από Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία.
 
23-24 Νοεμβρίου: Συμμετοχή ως ομιλητής σε ημερίδα για την κοινωνική οικονομία στην Κοζάνη που διοργανώνει η Δημοτική Κϊνηση "Κοζάνη -Τόπος να ζεις" και το Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης.
 
Last modified on Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 13:54