04 Ιούνιος 2013

Οι πράσινοι ευρωβουλευτές Philippe Lamberts και Isabelle Durant στην Αθήνα

Συνέντευξη Τύπου με κύριο θέμα την τραπεζική ένωση της Ευρώπης

 

Συνέντευξη τύπου θα δώσουν οι Πράσινοι ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος, Philippe Lamberts και Isabelle Durant με θέμα“Βιωσιμότητα, όχι λιτότητα η απάντηση στην κρίση”, την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 12:00 στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, Αμαλίας 8, Σύνταγμα.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου αλλά και σε ένα στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει αμέσως μετά (ώρα 12.45) για όσους ενδιαφέρονται (πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εργαζομένων), θα συζητηθούν ιδιαίτερα το αν αλλάζει κάτι και τι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τι σημαίνει και που οδηγεί η τραπεζική ένωση, τι γίνεται με τα κοινωνικά δικαιώματα και την πολιτική για την απασχόληση, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες των Πράσινων στα θέματα αυτά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων θα παρουσιάσει την κοινή διακήρυξη των ηγετών των Πράσινων κομμάτων που υιοθετήθηκε στη διάρκεια του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μαδρίτη.

 

Ο Philippe Lamberts είναι βέλγος ευρωβουλευτής των Πράσινων, υπεύθυνος για θέματα νομισματικής και οικονομικής πολιτικής, είναι ιδιαίτερα δραστήριος στην μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος και της λειτουργίας του καθώς και σε θέματα

οικονομικών πολιτικών. Μαζί με τον Sven Giegold, γερμανό πράσινο ευρωβουλευτή, έχουν επηρεάσει καθοριστικά πολλές από τις πρόσφατες εκθέσεις του ευρωκοινοβουλίου στους σχετικούς τομείς (“διπλό πακέτο”, “ευρωπαϊκό εξάμηνο”, “τραπεζική ένωση” κα) .

 

Η  Isabelle Durant είναι βελγίδα ευρωβουλευτής των Πράσινων, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ιδιαίτερα δραστήρια σε θέματα συνδικάτων και κοινωνικών – εργασιακών δικαιωμάτων.

Last modified on Τρίτη, 04 Ιούνιος 2013 13:48