14 Ιούνιος 2016

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Η καταδίκη της δολοφονίας των 50 στο Ορλάντο, συνοδεύεται και με απόρριψη της ομοφοβικότητας;

2014-06-14-Athens-pride-PRASINOI-poster

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους όσων δολοφονήθηκαν στο γκέυ μπαρ στο Ορλάντο των ΗΠΑ από τον Όμαρ Ματίν γιατί λέει "δεν του άρεσε ο τρόπος ζωής τους". 

Η καρδιά και το μυαλό μας είναι σε όσους δολοφονήθηκαν τόσο άδικα στο γκέυ μπαρ στην Αμερική. Παράλληλα η πολιτική μας στρέφεται ενάντια στον ρατσιστικό λόγο, στα αρνητικά στερεότυπα που είναι τόσο ριζωμένα σε κομμάτια της κοινωνίας. Και όχι μόνο στις ΗΠΑ...

Η εχθρικότητα και οι διακρίσεις απέναντι στους ομοφυλόφιλους είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Πολλές φορές, αυτή η αρνητική στάση οδηγεί σε λεκτικές και σωματικές επιθέσεις εναντίον τους, με μόνη αιτία το γεγονός ότι δεν είναι "όπως οι άλλοι". Το μίσος που καλλιεργείται σε κομμάτια της κοινωνίας μπορεί να οδηγήσει και οδηγεί όχι μόνο σε διακρίσεις αλλά και σε βία εναντίον τους ή και δολοφονίες ατόμων LGBT.

Η έκφραση αποτροπιασμού από διάφορους φορείς είναι ειλικρινής μόνο αν συνοδεύεται και από δέσμευση να μην ανέχονται ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Γιατί είναι αυτές οι συμπεριφορές που εκτρέφουν "ακραίους" να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, να ασκήσουν βία, να κακοποιήσουν ή και να δολοφονήσουν κάποιον που είναι διαφορετικός.

Επισημαίνουμε, ακόμη, ότι η ευκαιριακή πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού αυτού γεγονότος στο πλαίσιο μίας ισλαμοφοβικής προπαγάνδας είναι επικίνδυνη. Είμαστε απέναντι σε κάθε είδους έκφραση ομοφοβίας ανεξαρτήτως θρησκευτικού περιεχόμενου και πεποιθήσεων.

Να σταματήσουμε το μίσος!