09 Μάιος 2016

Χαιρετίζουμε την εκλογή του Khan ως δημάρχου Λονδίνου και την επιτυχία των βρετανών Πράσινων

solarbox-londino-118012

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ χαιρετίζουν την εκλογή του Sadiq Khan ως δημάρχου Λονδίνου με 56,9% (στον δεύτερο γύρο) καθώς και τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν οι Πράσινοι στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις καθώς και στη Σκωτία.

 

Η εκλογή του Sadiq Khan που είχε την υποστήριξη των Εργατικών είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στις εθνικιστικές και ρατσιστικές προκλήσεις, απέναντι στους αντιευρωπαϊστές και τους εχθρούς της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, καθώς και απέναντι στους τζιχαντιστές και στις απειλές τους. Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου είναι πακιστανικής καταγωγής, παιδί μιας οικογένειας από την εργατική τάξη, που σπούδασε και εντάχθηκε στην κοινωνία του Λονδίνου, η οποία χθες τον εμπιστεύθηκε και τον εξέλεξε στη σημαντική αυτή θέση μιας από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

 

 

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συγχαίρουν, επίσης, τους Πράσινους της Βρετανίας που πέτυχαν το καλύτερο εκλογικό τους αποτέλεσμα στο Λονδίνο – επανεξέλεξαν 2 αντιπροσώπους στην London Assembly κι αναδείχτηκαν, με επικεφαλής την Sian Berry, στην 3η θέση, με 5,8% στην πρώτη επιλογή, μπροστά τόσο από τους Φιλελεύθερους (4,6%) όσο και από το Κόμμα Ανεξαρτησίας (3,6%).

 

Κατάφεραν να εκλέξουν (παρά το υπερ-πλειοψηφικό σύστημα) 27 συμβούλους σε 11 δημοτικά συμβούλια. Επίσης, πέτυχαν να αναδειχθούν στο 4ο σε δύναμη κόμμα στην Σκωτία, αυξάνοντας τα ποσοστά τους κατά 14%.

 

H καμπάνια των Πράσινων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επικεντρώθηκε στην υποστήριξη των κοινωνικών ομάδων που είναι σήμερα οι περισσότερο αποκλεισμένες, στην επίλυση της χειρότερης κρίσης κατοικίας, στην βελτίωση του περιβάλλοντος και στην υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής που να είναι συμβατός με τις περιβαλλοντικές αντοχές του πλανήτη.