18 Ιανουάριος 2016

Όχι στην τρομοκράτηση τούρκων και κούρδων ακαδημαϊκών Ειρηνική επίλυση του Κουρδικού

turkey

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στεκόμαστε στο πλευρό των ακαδημαϊκών και των δημοσιογράφων στην Τουρκία που ζητούν ειρηνική επίλυση του Κουρδικού και τερματισμό της κρατικής βίας. Ζητάμε να σταματήσει η τρομοκράτηση όσων απλώς ζητούν την ειρήνη και την συνεννόηση.

1128 ακαδημαϊκοί από 89 πανεπιστήμια της Τουρκίας και 355 ακαδημαϊκοί και ερευνητές από τον υπόλοιπο κόσμο, μεταξύ των οποίων υπογράφουν κείμενο που απευθύνεται προς το τουρκικό κράτος για να σταματήσει ο η κρατική βία και να διαμορφωθούν συνθήκες διαπραγμάτευσης για ειρηνική λύση στο κουρδικό.

Το καθεστώς Ερντογάν ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών ενάντια στους πανεπιστημιακούς και αρκετοί εισαγγελείς άρχισαν ανακρίσεις με κατηγορίες που βασίζονται στον αντιτρομοκρατικό νόμο, ενώ πρυτάνεις πανεπιστημίων ξεκίνησαν «έρευνα» για τους υπογράφοντες ακαδημαϊκούς. Μάλιστα 19 καθηγητές έχουν συλληφθεί με την κατηγορία αποσχιστικών απόψεων επειδή ζητούν ειρηνική επίλυση του Κουρδικού.

Πάνω από 500 δημοσιογράφοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους ακαδημαϊκούς: «Θέλουμε να ασκούμε δημοσιογραφία στην ειρήνη, όχι στον πόλεμο», λένε στην δική τους διακήρυξη.

* For international support, please send your signature, name of your university and your title to Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  .

Για πληροφορίες:

http://bianet.org/english/human-rights/170978-academics-we-will-not-be-a-party-to-this-crime

 

Περισσότερα:

http://www.todayszaman.com/national_witch-hunt-against-academics-heats-up-with-arrest-warrants-investigations_409656.html

800 καθηγητές από διάφορα ευρωπαϊκά κι άλλα πανεπιστήμια προστέθηκαν σε όσους καλούν για τερματισμό της κρατικής βίας στην Τουρκία

https://docs.google.com/document/d/1cbpmtri0TJDbXvEHOIzz3e3JMGznZYsO3M6fiCevgk0/mobilebasic?pli=1

Μεταξύ άλλων την πρωτοβουλία στηρίζουν ενεργά γνωστοί καθηγητές όπως ο NoamChomsky,

http://readersupportednews.org/opinion2/277-75/34643-focus-noam-chomsky-slams-turkish-president-erdogan-for-arresting-academics-supporting-extremism