16 Ιουλίου 2013

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας φοβίζουν, μας ενδυναμώνουν!

Επίθεση ναζισιστικής οργάνωσης στους Οικολόγους Πράσινους και στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο

 

Το σύνθημα «Οικωλόγοι Ξεφτίλες», τρεις ναζιστικές σβάστικες, ένα στόχο και δύο υπογραφές «Α.Μ.Ε» έγραψαν τα μέλη ναζισιστική οργάνωσης στην πρόσοψη του Οικολογικού Πολιτιστικού Κέντρου στα Άνω Πατήσια, όπου συστεγάζονται, επίσης, η Πολιτική Κίνηση Πατησίων των Οικολόγων Πράσινων και μέρος της ομάδας στήριξης του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου.

 

Σε μήνυση κατά «αγνώστων» θα προχωρήσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο Νίκος Χρυσόγελος. Το μπλογκ της φασιστικής οργάνωσης υποθάλπει παρόμοιες επιθέσεις και η Αστυνομία οφείλει να βρει τους ενόχους.

 

Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, δήλωσε σχετικά:

 

«Οι φασίστες με επιθέσεις, ύβρεις, απειλές και τρομοκρατία επιδιώκουν να προωθήσουν την βαρβαρότητα, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό τους. Εμείς με πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες επιδιώκουμε να προωθήσουμε τις τέχνες, τον πολιτισμό, την οικολογία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία για λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

 

Δημιουργήσαμε το 2012 το Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο ως χώρο συνάντησης, δημιουργίας αλλά και ανάληψης πρωτοβουλιών, όντας πεπεισμένοι και πεπεισμένες ότι μπορούμε να περάσουμε από το εγώ στο εμείς, από την παθητικότητα στη δημιουργία, από την αποξένωση στην αλληλεγγύη, από την υποβάθμιση της ζωής μας σε μια πιο υπεύθυνη καθημερινότητα, σε μια πιο υπεύθυνη μορφή κοινωνικής οργάνωσης. Στεγάζουμε ομάδες που ασχολούνται με ζωγραφική, λογοτεχνία, δημιουργική απασχόληση, εθελοντές γιατρούς και νοσοκόμους που παρέχουν δωρεάν ορισμένες εξετάσεις σε ηλικιωμένους και όσους/ες δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, οργανώνουμε συζητήσεις για πρόληψη και φροντίδα της υγείας, για κοινωνικά, οικολογικά, πολιτιστικά και πολιτικά θέματα, προβολές ταινιών, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, δίνουμε λόγο και ρόλο στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους. Φιλοξενούμε και αναδεικνύουμε, δηλαδή, κάθε τι δημιουργικό που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

 

Κάποιοι απλώς αποδεικνύουν, με παρόμοιες ενέργειες κι απειλές, ότι είναι υπόκοσμος και θέλουν να επιβάλουν τον τρόμο.

Δεν μας φοβίζουν».

 

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Βάσω Νάκου δήλωσε:

«Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η δεύτερη που δέχονται οι Οικολόγοι Πράσινοι μέσα σε λίγους μήνες με την πρώτη να έχει συμβεί στα γραφεία στη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι οι ιδέες της Οικολογίας ενοχλούν τους φασίστες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι  αντιλαμβανόμαστε αυτές τις φασιστικές επιθέσεις μόνο ως κίνητρο για ενδυνάμωση του αγώνα μας ενάντια στη μισαλλοδοξία, τη βία και το φασισμό, που τορπιλίζουν την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία υψώνοντας εμπόδια για πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας».

 

Εδώ φωτογραφίες από την επίθεση:

http://www.flickr.com/photos/75635602@N06/sets/72157634658233693/

Last modified on Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 10:45