16 Ιουνίου 2013

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ «για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα»

 

Συνέντευξη τύπου θα δώσει ο  Daniel Cohn Bendit τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα) με θέμα: «Για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα». Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν επίσης, η Rebecca Harms,  συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.Οι ευρωβουλευτές των Πράσινων θα αναφερθούν, επίσης, στο κρίσιμο δίλημμα που αφορά στη λειτουργία της ΕΡΤ.Τη συνέντευξη θα συντονίσει η Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr

 

Ο Daniel Cohn Bendit θα βρίσκεται στην  Ελλάδα 16 και 17 Ιουνίου. Πρόκειται να συναντηθεί μετους εργαζόμενους στην ΕΡΤ,ενώ το βράδυ της Κυριακής θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης, και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 13:00 θα βρίσκεται στο Free Thinking Zone για μία ανοιχτή συζήτηση με νέους bloggers και θέμα: «Ποια Ευρώπη;». Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

 

Η Rebecca Harms βρίσκεται στην Ελλάδα από 12 έως 17 Ιουνίου για σειρά παρεμβάσεων σε σχέση με το ρατσισμό, τη μετανάστευση, την εξόρυξη χρυσού και την ιδιωτικοποίηση του νερού.

 

Για την εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης , την Κυριακή 16 Ιουνίου

Οι Les folies françaises d Athènes οργανώνουν μια εκδήλωση για να γιορτάσουν τις ελληνογαλλικές σχέσεις συντροφιά με τον «πιο Έλληνα» από τους Ευρωπαίους, τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, και τον «πιο Γάλλο» από τους Έλληνες ποιητές, τον Τίτο Πατρίκιο. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ελληνογάλλου μαέστρου και διευθυντή των Folies Françaises d'Athènes Διονύση Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias).

Η συνάντηση θα έχει τη μορφή συζήτησης ανάμεσα στον Guillaume Malaurie, Γάλλο δημοσιογράφο και μελετητή του ιστορικού ταξιδιού του πλοίου «Ματαρόα», τον Γάλλο συνθέτη Thierry Pécou και την Έλση Σαράτση, εκδότρια και πρώην διευθύντρια της Λέσχης του Δίσκου. Η συζήτηση θα συνοδεύεται από ποιητικές και μουσικές νότες. Η βραδιά θα κλείσει με την παγκόσμια παρουσίαση του Ζεϊμπέκικου του Διονύση Σαββόπουλου, με την φιλική παρουσία του συνθέτη, στην πρωτότυπη διασκευή και ενορχήστρωση του ThierryPécou, με τραγούδι της Κυβέλης Καστοριάδη, και μουσική διεύθυνση του Dionysios Dervis-Bournias. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Ακρόπολης, Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Le Huff Post.

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί μέσω livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr

 

Last modified on Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 12:11