09 Νοεμβρίου 2011

Οι γραπτές εγγυήσεις δυναμιτίζουν τις πιο θεμελιακές αξίες της Ευρώπης

Δήλωση Τρεμόπουλου για το θέμα των γραπτών εγγυήσεων

Η ελληνική κοινωνία μόνη αρμόδια για την απαλλαγή από το σάπιο και υποκριτικό πολιτικό σύστημα 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την Ε.Ε. «έχουν πληγεί από την απόφαση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα και χρειάζονται γραπτές εγγυήσεις για να αποκατασταθούν», ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος τόνισε:

«Τέτοιες αξιώσεις δυναμιτίζουν τις πιο θεμελιακές αξίες της Ευρώπης.

Καλό θα είναι ο κ. Ρεν και η Κομισιόν να μην αναζητούν προσχήματα για να πάνε κόντρα στο πνεύμα της δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού. Ασφαλώς και γνωρίζει ότι

το δημοψήφισμα ματαιώθηκε από καταιγιστικές πολιτικές αντιδράσεις στην Ελλάδα, για λόγους που αφορούσαν και τη διάσωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, και ότι ο κ. Παπανδρέου πλήρωσε ήδη με το τέλος της πρωθυπουργίας του. Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει λοιπόν τα βήματα που έπρεπε για να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την υπόλοιπη Ευρώπη. Τώρα είναι η σειρά της Κομισιόν να κάνει τα δικά της βήματα, και όχι να θέτει πρόσθετους όρους.

Για την άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης υπάρχουν ήδη οι βαρύτατες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας και οι ρητές αποφάσεις από το Εurogroupτης 17.10 και τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Κάθε πρόσθετος όρος σημαίνει ότι η Κομισιόν παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομιμότητα.

Παραμένοντας Ευρωπαίοι χωρίς υποσημειώσεις τονίζουμε ότι, όπως η Ελλάδα ΔΕΝ ταυτίζεται με την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, έτσι και η Ευρώπη δεν ταυτίζεται με την Κομισιόν και τις κυβερνήσεις. Το πολιτικό μας σύστημα είναι όντως σάπιο και υποκριτικό, για την απαλλαγή όμως από αυτό μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κοινωνία.».

Last modified on Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 21:13