31 Μαρτίου 2011

Δήλωση του Μιχ. Τρεμόπουλου για την Αναστολή Πλειστηριασμών

«Είναι άξιο απορίας γιατί αυτή η κυβέρνηση αρέσκεται σε αντιφατικές ενέργειες και σε μισές δουλειές. Ο Πρωθυπουργός γίνεται αυστηρός μόνο στις δηλώσεις του απέναντι στα κερδοφόρα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά στην πράξη τα ενισχύει διαρκώς. Εν μέσω κρίσης, ένα μίνιμουμ κοινωνικής προστασίας των πολιτών που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα απέναντι στους εγχώριους οικονομικούς κολοσσούς αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Η αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι τέλος Ιουνίου, αν και θετική, επί της ουσίας εξυπηρετεί κυρίως τις Τράπεζες, ενώ δίνει μια... αστεία παράταση στους δοκιμαζόμενους δανειολήπτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα νοικοκυριά και

οι επιχειρήσεις δεν χρειάζονται παράταση... ζωής, αλλά ουσιαστική ενίσχυση και μέτρα προστασίας.

Ήδη η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία από 11% ξεπέρασε το 16,5% και τραβά την ανηφόρα. Οι δανειολήπτες περνούν μαύρες μέρες. Και οι πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων είτε γίνονται είτε όχι είναι ένα και το αυτό. Ακόμη και για ακίνητα μεγάλης αξίας σε Καλαμαριά, Ανω Πόλη, Περαία που βγαίνουν στα δύο τρίτα της αντικειμενικής αξίας τους το ενδιαφέρον είναι μηδενικό.

Για την ενίσχυση των κερδοφόρων Τραπεζών φρόντισαν ήδη... Μήπως να έκαναν το ίδιο και για εκείνους που μετρούν μόνο απώλειες;»

Last modified on Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 01:30