29 Μαρτίου 2011

Νέο τοπίο επιβαρύνσεων: Λύσεις υπάρχουν, τις έχουμε προτείνει

Αναφερόμενος στα σχέδια για νέα οικονομικά μέτρα, όπως αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Ένα νέο τοπίο επιβαρύνσεων για τα νοικοκυριά, έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν ήδη επιβληθεί. Ο χορός των μέτρων του Μνημονίου συνεχίζεται, παρόλο που οι θιασώτες του αποτυγχάνουν στους στόχους τους, πετυχαίνοντας μειωμένα έσοδα όπως και οι

ίδιοι παραδέχονται.

 

Η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και τα αδιέξοδα είναι ορατά. Πιο φανερό όμως είναι πως όλο το μάρμαρο θα το πληρώσει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άγρια φορολογούμενος πολίτης, που βλέπει καθημερινά το όποιο εισόδημά του να μειώνεται δραματικά. Στο επίπεδο της ανάπτυξης και της φτώχειας, οι δείκτες αντί να βελτιώνονται επιδεινώνονται. Στη χώρα μας φαγώθηκε ένα Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και εμφανίζουμε ειδικά στη Β. Ελλάδα θεαματικά ποσοστά ανισοτήτων... Οι πολιτικές τους είναι αποτυχημένες. Λύσεις υπάρχουν, τις έχουμε προτείνει».

Last modified on Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 01:31