19 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση Μιχάλη Τρεμόπουλου για τους ανήλικους που δικάζονται στη Λάρισα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Λάρισα στις 19 Νοεμβρίου και εν όψει της εκδίκασης στις 9 Δεκεμβρίου της υπόθεσης των ανηλίκων που κατηγορούνται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο για επεισόδια στη Λάρισα το Δεκέμβριο του 2008, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε:

«Το οικολογικό κίνημα είναι πάντα υπέρ της μη βίας στο δρόμο του Γκάντι και του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Θεωρούμε όμως εντελώς απαράδεκτο να χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» και να διώκονται για κακουργήματα με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ανήλικοι που κατηγορούνται για άσχετα μεταξύ τους μικροεπεισόδια. Οι διατάξεις του νόμου είναι γνωστό πως είναι δυστυχώς διατυπωμένες με τρόπο που αφήνει περιθώρια στις αρχές να μετατρέπουν σε τρομοκρατική πράξη σχεδόν οποιαδήποτε παραβατικότητα με πολιτικά κίνητρα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να ανοίγουν και στην πράξη οι ασκοί του Αιόλου.

Η οικονομική κρίση μετατρέπεται και σε πολιτική κρίση, σε κρίση εμπιστοσύνης απέναντι σε όλους τους θεσμούς. Είναι κρίσιμο όμως η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος να μην οδηγήσει και σε χρεοκοπία της δημοκρατίας. Εκρήξεις οργής θα υπάρχουν, ιδιαίτερα σε περιστατικά όπως αυτό της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράξη που καταδικάστηκε και από τη δικαιοσύνη. Η νεολαία όμως δε χρειάζεται την αμείλικτη καταστολή που της ετοιμάζουν. Χρειάζεται ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο να νιώθει ότι μπορεί να ακούγεται, να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει τα πράγματα»

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 00:58