24 Αυγούστου 2009

Δήλωση Μ. Τρεμόπουλου από την Κύπρο για τις πυρκαγιές

Από την Κύπρο  όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ως προσκεκλημένος του κόμματος «Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών» και του βουλευτή του Γ. Περδίκη, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο Μουζά προκειμένου να ζητήσει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις σχετικά με τις πυρκαγιές.
Σήμερα, κατά την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε για Κυπριακά ΜΜΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης:

 

«Με θλίψη, οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε την τεράστια οικολογική καταστροφή στην Ελλάδα, τη δεύτερη μέσα σε 2 χρόνια, σε μια περιοχή όπου έχει συγκεντρωθεί ο μισός πληθυσμός της χώρας.
Η κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας  είναι σαφές ότι  προετοίμασε αυτό το ρέκβιεμ για  τη φύση της Αττικής  και υπέσκαψε την  ανάσα, την ποιότητα ζωής και το μέλλον της πρωτεύουσας.
Η παντελής έλλειψη  συνεκτικής και αειφόρας δασικής πολιτικής, η αδιαφορία για  τα προληπτικά μέτρα  και η ουσιαστική έλλειψη συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών, με σχέδιο, εξοπλισμό  και έμπνευση, η  σταθερή και συστηματική  απαξίωση της δασικής  υπηρεσίας, η χρόνια ανικανότητα για τη συγκρότηση δασικού κτηματολογίου και δασικών χαρτών, η σύμπλευση με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που επιβουλεύονται το δάσος και τις δασικές εκτάσεις, αποδεικνύουν ότι οι ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής βρίσκονται στην κυβέρνηση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι προειδοποίησαν στις 18 Ιουνίου 2009 για τους αυξημένους κινδύνους πυρκαγιάς το φετινό καλοκαίρι και απαίτησαν τη δημιουργία αλλαγής της δασικής και οικιστικής πολιτικής και τη δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης.

Δυστυχώς, μετά από δυο χρόνια κυβερνητικής αδράνειας και επανάπαυσης, η απαίτηση των Οικολόγων Πράσινων είναι και πάλι επίκαιρη «ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ, ΚΑΗΚΑΜΕ, ΦΥΓΕΤΕ».

 

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 20:12