28 Μαϊος 2011

Συνάντηση με την ηγεσία των Γερμανών Πράσινων

Αύριο στο Βερολίνο, παράλληλα με το συνέδριο των Πράσινων Αυτοδιοικητικών  

  Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, με κοινή διακήρυξη για την κρίση και κοινή συνέντευξη Τύπου 

Συνάντηση με την ηγεσία των Γερμανών Πράσινων θα έχει το Σάββατο 28 Μαΐου στο Βερολίνο αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο.  Από την πλευρά των Γερμανών Πράσινων θα συμμετέχουν ο Gem Ozdemir, συμ-πρόεδρος του κόμματος και ο Reinhard Buetickofer, πρώην γενικός γραμματέας και τώρα επικεφαλής της ομάδας των

ευρωβουλευτών τους.

Κεντρικό θέμα στις συζητήσεις θα είναι η κρίση του ευρώ, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τις λιγότερο ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα, και η πρόταση των Πράσινων για κοινή ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση μέσα από ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ευημερίας.  Αμέσως μετά τη συνάντηση θα εκδοθεί κοινή διακήρυξη.

Η συνάντηση θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι ώρα Γερμανίας, στην έδρα του Πράσινου Ιδρύματος HeinrichBoell, στη Schumannstrasse. 8.

Θα ακολουθήσει στις 2.30 (ώρα Γερμανίας), στον ίδιο χώρο (αίθουσα KleinerSaal1), κοινή συνέντευξη Τύπου για τα γερμανικά και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Στον ίδιο χώρο στο Βερολίνο διεξάγεται από σήμερα μέχρι την Κυριακή 29/5 η 5η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Πράσινων Αυτοδιοικητικών, όπου συμμετέχει και πολυμελής αντιπροσωπεία από τη χώρα μας. Εκτός από τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, νομαρχιακό σύμβουλο για πολλά χρόνια και εκλεγμένο παράλληλα και στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχουν οι εκλεγμένοι Κ. Διάκος (Αττική), Θ. Μακρής (Αν.Μακεδονία-Θράκη), Χρ. Μάτης (Δήμος Θεσσαλονίκης), Λ. Μπούκλης (Πελοπόννησος), Κ. Παπακων/νου (Δυτική Ελλάδα), Ν. Χρυσόγελος (Νότιο Αιγαίο) και η Νάγια Παπαλιάκου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Θεματικής Ομάδας Αυτοδιοίκησης.

Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν παραδοσιακά το μεγαλύτερο φόρουμ για την παρουσίαση καλών πρακτικών και πράσινων επιτευγμάτων στην αυτοδιοίκηση, αλλά και για την αναζήτηση νέων βιώσιμων λύσεων στα τοπικά προβλήματα. Στη φετινή συνάντηση, κεντρικά θέματα θα είναι η ανάπτυξη της δημοκρατίας σε επίπεδο πόλης, οι πολιτικές για την κοινωνική ένταξη μεταναστών και μειονοτήτων κάθε είδους, καθώς και οι πολιτικές για τις δημόσιες προμήθειες.

 

 

Last modified on Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 22:52