12 Ιουλίου 2022

Οι πράσινοι αυτόνομα στις εκλογές με ευρύτερο ψηφοδέλτιο μαζί με δυνάμεις που εκπροσωπούνται στους Πράσινους - Ευρωπαϊκή Συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

greenpath tree  

left

του Νίκου Χρυσόγελου

π. Ευρωβουλευτή Πράσινοι / ΕFA

μέλος Συμβουλίου του νέου κόμματος ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Οι Πράσινοι - το νέο κόμμα που δημιουργήθηκε μέσα από ένα διαδικτυακό συνέδριο τον Μάρτη 2020 για να ενώσει και αναβαθμίσει την πράσινη πολιτική παρέμβαση με ενωτικό αλλά απολύτως διακριτό και αυτόνομο τρόπο - συμμετέχουν με δημιουργικό τρόπο στη συγκρότηση ενός διευρυμένου, ενωτικού, αυτόνομου - από τα άλλα κόμματα και τα ισχυρά λόμπι - πράσινου ψηφοδελτίου, σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις που σήμερα συμμετέχουν με διακριτό τρόπο στην οικογένεια των Πράσινων - Ευρωπαϊκή Συμμαχία (EFA) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ελπίζουμε σύντομα όλες οι δυνάμεις με τις οποίες έχουμε πολιτικό και προγραμματικό δάλογο να λάβουν την τελική απόφασή τους για αυτή την ευρύτερη συνεργασία που είναι εκτός των παραδοσιακών κομμάτων.

H κλιματική και οικολογική κρίση, η διατροφική που εντείνεται, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και οι επιπτώσεις στην υγεία μας, η ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωση των αποφάσεων, οι κοινωνικές διακρίσεις, η ανάγκη συμπερίληψης όλων στις εξελίξεις, η πράσινη μετάβαση της οικονομίας με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η εκπροσώπηση νέων αξιών και προτεραιοτήτων που υπάρχουν στην κοινωνία αλλά δεν εκπροσωπούνται στην πολιτική, η ανάγκη μιας στρατηγικής που προωθεί δυναμική σχέσεις καλής γειτονίας και πράσινης συμφωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων, ο τερματισμός της χρήσης, έρευνας κι εξόρυξης ορυκτών καυσίμων μέσα από συμμετοχή των πολιτών στην πράσινη μετάβαση, κάνουν περισσότερο από επίκαιρη την ανάγκη να ΑΛΛΑΞΟΥΝ οι πολιτικοί συσχετισμοί στη Βουλή και στην πολιτική.

Στις επόμενες εκλογές όποτε και να γίνουν, οι Πράσινοι σε συμμαχία με ευρύτερες αυτές δυνάμεις της ευρωπαϊκής Πράσινης οικογενειας θα συμμετάσχουν αυτόνομα με στόχο να μπουν στη Βουλή με 10-15 βουλευτές/τίνες και να αλλάξουν τους συσχετισμούς και τις πολιτικές που ακολουθούνται στη χώρα, με την απογοητευτική επίδοση των 3 κομμάτων που έχουν συμμετάσχει στην εξουσία.

Έχουμε την εμπειρία από την συμμετοχή σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα,, διατηρήσαμε τις αξίες μας σε δύσκολες εποχές, γνωρίζουμε πλέον και τη λειτουργία των θεσμών - μέσα από δημιουργική δουλειά που αποτυπώθηκε στο ευρωκοινοβούλιο, τις περιφέρειες και δήμους όπου έχουμε συμμετάσχει μέχρι τώρα, μπορούμε να φέρουμε δίκαιες και βαθιές αλλαγές, συνδυάζουμε πράσινες πολιτικές στην οικονομία με πράσινες πολιτικές για την κοινωνία, είμαστε ανεξάρτητοι από συμφέροντα και άρα μπορούμε να εκπροσωπήσουμε το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες των πολλών, χωρίς αποκλεισμούς.

Μπόρεσε κάποιο κόμμα να εκπροσωπήσει τις αναγκαίες αλλαγές μέσα από μια πράσινη οπτική; Το είπαμε το 2009 δυνατά, "Πράσινες Λύσεις στη Κρίση". Τα 3 κύρια κόμματα πήγαν εντελώς αλλού. Ακόμα η χώρα δεν έχει λύσει στοιχειώδη πολιτικά και κοινωνικά θέματα, ακόμα και αυτονόητα πράγματα δεν γίνονται, ενώ το πολιτικό σύστημα εκπροσωπεί δυναμικά τα συμφέροντα των λίγων και ρίχνει μερικά ψίχουλα στους πολλούς. Εμείς θα εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα των πολλών για δίκαιες αλλαγές.

Πάρτε μέρος στο πράσινο κύμα ...

Πράσινοι Greek Greens - Πολιτική Οικολογία #greenwave #ΠράσινεςΛύσειςΤώρα #αλλαγή #Ελλάδα #Βουλή

Last modified on Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 12:46